מתכוני בשר בתנור שלא תצליחו לעמוד בפניהם
מתכוני בשר בתנור: חגיגה של טעמים במטבח האישי שלכם
מה דעתכם על בשר עסיסי, שנמס בפה, עם ריח שמילא את כל הבית? אם יש משהו שמצליח להביא את כל המשפחה לשולחן בצורה מהירה, זה מתכון בשר בתנור! היום נשאב אתכם לתוך עולם קסום של מתכוני בשר בתנור, שכל אחד מהם משגע בפני עצמו. ולא מדובר סתם בבישול – מדובר בקסם שמעורר זכרונות ילדות של סבתא במטבח, של ריחות מהפכניים שהייתם שמחים להתמכר אליהם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 15 דקות הכנה + 2 שעות בישול
- רמת קושי: קל
- מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נדבר על המרכיבים! חשוב להבין שאין מקום לזלזל בציוד או בחומרים, כאשר רוצים להגיע לתוצאות מושלמות. המרכיבים שלנו פשוטים, אבל התוצאה? מדהימה! כזה שילך עם כל תוספת בצד – אורז, פירה, או אפילו סלט טרי ומרענן בצד.
מרכיבים בסיסיים:
- 1 ק"ג בשר בקר (צוואר או כתף)
- 2 בצל בינוני, קצוצים
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 גזר בינוני, קלופים וקצוצים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/2 כוס מים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/4 כוס שמן זית
- תיבול נוסף: עלי רוזמרין או תיבול זהות, למי שאוהב
יש לכם אלרגיות או העדפות תזונתיות? לא פחד! אפשר בשמחה להתנסות בשימוש בבשר עוף או פירות ים שהוכנו עם אותה טכניקת בישול. אפשר גם להכין גרסה טבעונית באמצעות תחליפי בשר כמו סייטן או טופו!
שלבי ההכנה
ועכשיו, אחרי שחיממנו את המנועים, נתחיל בשלב הקסום – ההכנה. חשוב להרגיש בכל שלב את השינויים ולטפח את המעבדה הקולינרית שלנו. כמו כל מתכון שממש כדאי להרגיש את התהליך.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
- במחבת גדולה מוסיפים שמן זית ומחממים על חום בינוני.
- מניחים את הבשר במחבת, ומטפיחים אותו מכל הצדדים עד שהוא מקבל צבע חום זהוב.
- מעבירים את הבשר לתבנית ואותם מחממים על חום גבוה פנימה.
- באותה מחבת, מוסיפים את הבצל והשום, ומערבבים עד שרכים.
- מוסיפים את הגזר ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
- שמים את תערובת הירקות על הבשר בתבנית.
- שופכים מעל את רוטב הסויה, מים, פפריקה וכמון.
- מוסיפים מלח, פלפל, ועלי רוזמרין.
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור.
- אחרי שעה, מסירים את נייר הכסף ומבשלים עוד שעה בחום נמוך.
- הבשר אמור להיות רך ונופל מהעצם. סוחטים עליו טיפה מוץ עשיר ומגישים.
אחרי שסיימנו את ההכנה, אפשר לגונן ולהתפעל מהתוצאה. הריח במטבח מתחיל למלא את החלל, כולם ימצאו את עצמם במטבח, והארוחה רק במתחילה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שלכל מתכון אלו אפשרויות נוספות, ואמנם תמיד אפשר להוסיף לשדרג ולהתאים אותו לטעמים האישיים שלכם. האם אתם אוהבים לקשט עם מעט חצילים קלויים באוויר? או להגיש לצד סלט עגבניות עם בזיליקום? מה לגבי תוספת קטנה של אגוזי מלך קלויים לפינוק נוסף? ככל שתוסיפו, זה רק יוסיף כיף למנה!
שאלות ותשובות
איך לשמור על הבשר עסיסי?
שימוש בטמפרטורה נמוכה אך ממושכת בפלוטזיה עם רוטב עוזר לבשר להישאר עסיסי.
כיצד ניתן לתבל את המנה באופן שונה?
אפשר לשחק עם סוגי התיבול. ניסויים עם חריף כגון צ'ילי או עלי טימין יכולים להוסיף טוויסט.
האם ניתן להכין במיקרוגל?
לגמרי, אם אין לכם תנור, אפשר לבשל במיקרוגל עם מכסה שיאפשר לבשר להתבשל בעדינות.
מה המינימום של זמן הבישול כאן?
אם אתם מתחרים בזמן, מינימום זה 1.5 שעות על תנור גבוה, אך התוצאה לא יהיה טעים כמו ב-2 שעות.
האם ניתן לקפוא את הבשר?
בוודאי! הוא יכול להחזיק עד 3 חודשים בקיפאון. פשוט חממים כשאתם מוכנים!
מהם סודות ההגשה?
מגוון צלחות צבעוניות וניגודיות יכולים להרגיש שמחה בארוחה שלכם.
האם מדובר במתכון סבלני?
בשל המתכון בו צריך להמתין 2 שעות, עדיף לתכנן בעצמכם משהו בגודל ומשקל.
מה הכי חשוב בהכנה?
קפיצות של טעמים האהובים עליכם ולהרגיש את הלב בכל שלב.
האם יש סיכוי להשאיר שאריות יותר מידי?
כמובן, תנו לבשרים לתחפושת ואז ביום אחרי יש לכם ארוחה חדשה!
איך לשדרג אותו לארוחה חגיגית?
לצד היין האהוב שלכם והשולחן המעוצב, תוספות כמו תפוחי אדמה פירה והיעד שלכם הוא מושלם!
לסיום, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! אל תהססו להפיץ את הטעמים המדהימים והאגדיים האלו לחברים, כי כל אחד חייב לקנות כרטיס לסיר הזה!