מתכונים תימניים שמשגעים את הטעמים בעולם
מתכון למרק תימני עם קציצות טחון ועשבי תיבול
יש רגעים בחיים שבהם אנחנו מתגעגעים לאוכל של סבתא – לתחושה הזו של חום, ניחוחות מתפשטים בכל הבית וטעמים מדהימים שממלאים אותנו בזמן שאנחנו הכי זקוקים לזה. היום אנחנו נכין מרק תימני מסורתי עם קציצות טחון ועשבי תיבול שיגרום לכם להרגיש בבית, גם אם אתם לא תימנים במקור! החיבור בין המרק החם לקציצות הנימוחות זה משהו שאין לו תחליף, זה באמת אגדי! אם אתם רוצים לגרום לזה לקרות אצלכם, המשיכו לקרוא.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה – 30 דקות
- זמן בישול – 1 שעות
- דרגת קושי – בינוני
- כמות מנות – 6 מנות
הרכיבים הדרושים
הכנת המרק הזה היא חוויה בפני עצמה. הנה מה שתצטרכו:
- 1 ק"ג בשר טחון (עגל או אוף, לפי טעמכם)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 כפות קמח (אפשר קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1 ביצה
- 2 כוסות לתיבול: פטרוזיליה, כמון, כוסברה, מלח ופלפל שחור
- 4 כוסות מים או ציר בשר
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
- 3 כפות שמן זית
- 1 קישוא גדול חתוך לקוביות (אופציונלי)
- לימון סחוט לתיבול
שימו לב שאפשר להחליף את הקציצות עם נוסחאות טופו או פטריות לחובבי הטבעונות. המיצים הטבעיים שמקבלים מהבשר יחד עם התבלינים ממש משגעים – תרגישו את הניחוחות נפלאים שיתפשטו ברחבי המטבח שלכם!
שלבי ההכנה
הכנת המרק הזה היא חוויה ממש כיפית. הבה נתחיל:
- בתוך קערה גדולה, נקח את הבשר הטחון ונוסף את הבצל הקצוץ, הקמח, הביצה ותבלינים.
- נלוש את הבצק עם הידיים עד שהכל מתמזג היטב – כאן אפשר להרגיש איך התבלינים מתחברים גם ללב.
- ניצור קציצות בגודל כדור טניס – זה יכול להיות קרוב לצורת קציצת סבתא הקלאסית!
- בסיר גדול, נשים את השמן על להבה בינונית ונכניס את הקציצות כשהשמן חם.
- נטגן את הקציצות מכל הצדדים כ5 דקות עד שהן מקבלות צבע שחום מזהיב – זה הזמן לשמור על ניחוח מדהים!
- נוסיף את הגזר, תפוח האדמה והקישוא (אם בחרנו לשים), ונערבב אותם היטב עם הקציצות.
- נוסיף את המים או הציר ונביא לרתיחה.
- ננמיך את הלהבה, נוסיף את התבלינים ונבשל למשך 30 דקות נוספות – זה הזמן שהמרק מתמלא בטעמים מטריפים.
- לקראת הסוף, סוחטים לקערה מעט מיץ לימון, כדי לתת טוויסט נוסף.
- מניחים להתקרר כמה דקות ומניחים למרק להיספג בטעמים.
מרק תימני הוא לא רק מרק; הוא מבטא מסורת, חום ואהבה. השילוב בין הקציצות המרוקאיות לירקות ההזנה משאיר טעם מעלף בפה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
- מפוזרים מעל את המנה עם מעט פטרוזיליה קצוצה לסיום מבריק.
- אפשר להוסיף כף רסק עגבניות כדי להעניק עוד עשירות למרק.
- אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו פלפל ירוק חריף קטן.
- לגרסה דל פחמימות, תוכלו להחליף את תפוח האדמה בקולורבי או בסלרי.
- תהיו יצירתיים! כל ירק שאתם מכניסים יוסיף עוד לרבגוניות המנות.
שאלות ותשובות
איזה סוג בשר אני יכול להשתמש במתכון?
במתכון הזה ניתן להשתמש בבשר עגל, אך גם בשר עוף או משלוחי בשר אחרים יכולים להיות שדרוגים נפלאים.
מה לעשות אם אין לי קמח?
ניתן להחליף את הקמח בקמח תפו”א ולשמור על הגרסה חפה מגלוטן.
האם ניתן להכין את המרק מראש?
כן! המרק הזה אפילו טעים יותר למחרת, כשכל הטעמים מתבססים ויתחברו זה לזה.
האם הוא מתאים לאירועים מיוחדים?
בטח! כשהוא מוגש עם לחם טרי או פיתות – לא תתאפקו להניח עוד קציצה במרק.
מה עושים אם המרק יוצא מלוח?
אם המים מעט מלוחים, תוכלו להוסיף תפוח אדמה נוסף לשיבול את המליחות.
איך ניתן לשמור על מרק קציצות במשך הזמן?
שמרו אותו במקרר עד חמישה ימים בכלי סגור או freezer עד 3 חודשים.
לחיים בצלחת, כמה זמן מוגשת המנה?
זהו מרק של טעמים עמוקים – תורשה לכם להכין בעיקר נגטיב עם טעמים מרעננים שיחברו לכל פעולת אכילה.
האם אפשר להחליף את הירקות?
ברור! שימוש בגזר, קישוא ובטטה יספק טעמים חדשים ומיוחדים.
איזה תוספות אפשר להוסיף למרק?
שעועית ירוקה, קישואים או פטריות אפשריים כדי לשדרגו לאורח חיים בריא ומזין.
בתאבון! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שתיים ותאפשרו גם לאחרים ליהנות מהמטעמים. כל מנה שהיא פירות האדמה וצורת ההכנה היא מסע פנימה לתוך הקטגוריות. שימו לב, זה לא רק מתכון – זה הרפתקה לחיים יפים!