מתכונים מנצחים עם air fryer שאסור לפספס!
מתכונים עם Air Fryer – טעמים שמגיעים לשחקים!
על מה אנחנו מדברים כשאומרים “Air Fryer”? זהו אחד מהפטנטים המהפכניים של המטבח המודרני שהפך את הבישול לבריא יותר, מהיר יותר, ובעיקר – טעים בטירוף! כל אחד מאיתנו שואף, בסופו של דבר, למזון שיהיה גם מדהים וגם בריאותי. והנה, זה אפשרי! כשאתם מכניסים לתנור הזה את החומרים הנכונים, אתם משיגים תוצאות פשוט מעלפות. בישול בעזרת אוויר חם יוצר קריספיות משגעת לכל דבר – ירקות, בשר, דגים ואפילו קינוחים. ואפילו אם אתם חושבים שאין לכם זמן לבשל – שכחו מזה! כאן, במועדון של האייר פרייר, יש לכם את כל מה שצריך!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: קל, למספר מנות: 4
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- מתאים ל-4 אנשים
הרכיבים הדרושים
עכשיו, אני יודע שזה החלק המעניין ביותר – מה אנחנו צריכים כדי להצליח הכנת מנות מדהימות וממכרות! אז קבלו את הרשימה המלאה!
- 1 ק"ג תפוחי אדמה (או ירקות אחרים שאתם אוהבים)
- 2-3 כפות שמן זית איכותי
- מלח לפי הטעם
- פפריקה מתוקה לתיבול
- פלפל שחור טחון
- שום כתוש (אופציונלי)
אם אתם רוצים להיות חדשניים – אתם כמובן יכולים לשדרגו עם תבלינים נוספים כמו אורגנו, טימין, או אפילו קצת גבינת פרמזן מפוררת. האופציות ללא גבולות!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן באמת להיכנס לעניין. תעברו איתי שלב שלב, ובסוף תצאו עם מנה מדהימה שתגרום לכם להיות גאים בעצמכם!
- נקו היטב את תפוחי האדמה וחתכו אותם לקוביות בינוניות.
- שמרו את הקוביות במים לחצי שעה כדי להוציא מהם עודפים של עמילן.
- סננו את המים והניחו את תפוחי האדמה בקערה.
- הוסיפו את שמן הזית, המלח, הפפריקה והפלפל. אפשר גם את השום אם אתם רוצים!
- ערבבו היטב עד שכל קובייה מצופה בתיבול.
- הניחו את הקוביות בסלסלת האייר פרייר באבזור אחד לאחת. זה חשוב – אחרת הם לא יתקבלו קריספיים.
- בישלו בטמפ' 200 מעלות למשך 15 דקות.
- לאחר 15 דקות, פתחו את הסלסלה וערבבו את תפוחי האדמה כדי לוודא שהבישול יהיה אחיד.
- סגרו את הסלסלה והמשיכו לבשל עוד 5-10 דקות או עד לקבלת קריספיות אידיאלית.
- הגישו בשמחה ובאהבה!
כעת אתם יכולים להתפשט ולהגיש את המנה המהממת הזו עם סלסה, יוגורט מתובל או אפילו קטשופ. כל תוספת תעשה את זה לעוד יותר מושלם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
שדרוגים הם חלק בלתי נפרד מהחוויה שלנו במטבח. אפשר להוסיף לתבשיל ירקות כמו קישוא, גזר או פלפלים צבעוניים. השקיעו בדברים שאתם אוהבים, והמנה תצא אגדי!
ורוצים רעיונות לקינוח אחרי כל הטעמים האלה? נסו להכין בראוניז בתנור אייר פרייר – זה ייקח לכם בדיוק 15 דקות בלבד! תתחילו מהמתכון הקלאסי, ותוסיפו אגוזים או שוקולד מריר לקצת פריכות.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכניס חומרים קפואים לתוך האייר פרייר?
כמובן! זה אפילו מושלם. רק זכרו שעלולים לקחת לחומרים הקפואים יותר זמן בישול. תוסיפו 5-10 דקות לזמן המומלץ.
מה עם תיבול? איך אני יודע מה להוסיף?
תיבול הוא עולם שלם! שחקו עם תבלינים, תוסיפו שום, אפילו תבלינים אסייתיים כמו סויה או ג'ינג'ר. כל מה שנראה לכם מעניין – אל תהססו!
אפשר לשים בסלסלת האייר פרייר מאכלים שונים?
ברור! חשוב רק לשים לב שלא ישהו אחד על השני слишком הרבה, כי זה יפגע בהכנה שלהם.
באיזה גובה להכין את המאכלים?
עדיף לשים את החומרים בשכבות דקות ולא צפופות כדי שהאוויר החם יוכל לזרום בחופשיות.
מה אפשר להכין באייר פרייר חוץ מתפוחי אדמה?
המגוון הוא רחב! אפשר להכין עופות, דגים, ירקות, קינוחים והכל יוצא מעלף. כמה מרשים!
למה להשתמש באייר פרייר לעומת טיגון בשמן?
היתרון הוא כמובן הבריאות! פחות שמן, פחות קלוריות, ועדיין טעם קריספי ומדהים.
האם אוכל לשטוף את סלסלת האייר פרייר במדיח?
זו שאלה מעולה! רוב הסלסלות מתאימות לשטיפה במדיח, אז אל תהססו – זה עושה חיים הרבה יותר קלים!
האם הציוד יקר?
יש מגוון דגמים ברמות מחיר שונות. אתם בטח תמצאו את מה שמתאים לכם!
כמה מילים על תחזוקת האייר פרייר?
לנקות את הסלסלה היטב לאחר כל שימוש, זה מסייע לעשות אוכל יותר בריא וגם יאריך את חיי המוצר!
מה עם הצעות לאירוח עם אייר פרייר?
אוכל אפוי מושלם לאירוח! הכינו מיני מנות טאפאס – עוף, ירקות, וקריספי גבינות. אתם לא תתאכזבו!
אז קדימה, התנסו במתכון המדהים הזה, שתפו אותו עם חברים, ותחגגו את הטעמים של האייר פרייר במטבח שלכם. אל תשכחו – כל מנה היא הזדמנות לחדש וליצור!