מתכונים לפסח שאפשר להקפיא ואהובים על כולם
מתכון לפסח: קציצות מִתְאַבָּחות עם רוטב עגבניות מדהים!
כל שנה, כאשר פסח מתקרב, משתלטת אווירה מיוחדת בבית. המחשבות נשמעות על המנהגים, הניקיונות ואפילו על המתכונים שכולם מצפים להם. ובכן, יש תחושה שמחכה למישהו שיביא את הטעם המיוחד של פסח ויהפוך אותו לאגדי. אז למה לא להכין קציצות מִתְאַבָּחות עם רוטב עגבניות חושני שנמס בפה ולא יכולה להיות טעים יותר ממה שאנחנו מתארים?
הקציצות הללו עשויות, כמובן, עם אהבה רבה. הן מושכות, מתענגות ונמסות בפה בזמן שלא תרגישו כיצד נעלמות ממגש. בזמן שאתם מבלים בזיכרונות של סבתא, תנו לנו להכניס קצת חדשנות למתכון הישן הזה!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- לכמה מנות: המנה מספיקה ל-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
בואו נכיר את החברים שלנו למנה המושלמת הזו. השילוב של רכיבים איכותיים באמת יוצר את הטעם המדהים שכולנו רוצים!
- 500 גרם בשר עוף טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 כהיות שום, כתושות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס קמח תפוחי אדמה (או קמח תפו”א ישן ושחוק – להיזהר מקמח רגיל בזמן פסח)
- 2 ביצים
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן זית (לטיגון)
- 400 גרם עגבניות מרוסקות (או 4 עגבניות בינוניות קצוצות)
- 1 כפית סוכר
- מלח ופלפל לפי הטעם
כמובן, אפשר לשדרג את המתכון הזה בקלות. אתם יכולים החליף את הבשר בעוף עשוי או בבשר טחון בטעם של סבתא, ואפילו לשדרגו עם עשבי תיבול שונים. לאלרגיים, ניתן להשתמש בקמח תפו”א כדי שהמנה תישאר דלת גלוטן – אפילו מתכון בריאותי!
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שנפגשנו עם כל החומרים, הגיע הזמן לצלול פנימה לתהליך ההכנה. היזהרו, כי המתכון הזה הולך להיות ממכר!
- מחממים את השמן זית במחבת על חום בינוני ומטגנים את הבצל עד שקוף.
- מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה.
- מעבירים את הבצל והשום לקערה גדולה ומניחים להתקרר.
- מוסיפים לקערה את הבשר, פטרוזיליה, קמח תפוחי אדמה, ביצים, כמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- יוצרים קציצות בגודל של כדור טניס ומניחים בצד.
- מטגנים את הקציצות במחבת עם שמן זית עד שהן מוסיפות צבע זהוב מכל הצדדים.
- מעבירים את הקציצות לצלחת עם נייר סופג.
- באותה מחבת, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, סוכר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מכניסים את הקציצות לרוטב ועושים להן חגיגה של טעמים כ-15 דקות!
- מגישים עם אורז או פטוצ’יני, ולטפח בביסים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לשדרג את המנה ולהוסיף טעמים נוספים, הנה כמה רעיונות שהפכו אותי לאדם משוגע על הקציצות הללו:
- אפשר לערבב בתערובת את התפוחי האדמה עם קישואים קצוצים או גזר חרוץ.
- כדי להוסיף רמה חמצמצה, אפשר להכניס לרוטב כף של רסק עגבניות.
- כשהקטיצות כבר בידיים שלכם, נוסיף עגבניות שרי קלופות על מנת לקשט.
- לטבעונים: השתמשו בטופו או חלב סויה במקום הבשר, והקציצות עדיין יהיו מענגות!
שאלות ותשובות
איזה סוג בשר הכי מומלץ לשימוש במתכון?
מהנסיון שלי, קל לתפוס את בשר העוף הטחון כבסיס נהדר. הוא נעים ונימוח, ויחד עם רוטב העגבניות הוא יוצא מושלם.
אפשר לשמור את הקציצות במקפיא?
בהחלט! זוהי אחת מהדרכים הטובות ביותר לשמור עליהן למשך חודשים. פשוט הכינו והקפיאו אותן לאחר הטיגון!
איך יודעים שהקציצות מוכנות?
הקליק או המגע שהן נעשות מזהב הוא הסימן הראשי. החום הפנימי של הקציצות צריך להיות 75 מעלות צלזיוס.
מה אפשר להוסיף לקציצות כדי שהן יהיו בריאות יותר?
כפי שאמרנו, רכבתי על תוספות כמו קישים ודברים אחרים, אבל אפשר גם להוסיף ירקות קצוצים כמו גזר או קישוא!
האם ניתן להחליף את הגזר בקישואים?
בוודאי! קישואים יוסיפו רעננות ויחד עם זאת ישמרו על המים במשקה.
מה קורה אם לא אוהבים את הטעם של כמון?
הכמון הוא רק אחת מהתבלינים. אפשר להשמיט או להחליף בפפריקה מתוקה.
אפשר להשתמש במלח ים במקום?
כמובן! מלח ים ייתן טעם טוב יותר ויחד עם זה יצור שבר שדגיש את כל הטעמים שבמנות.
האם קציצות מגרורות מתאימות לילדים?
כן! ילדים לרוב אוהבים את הקציצות הללו והן מהוות מקור מצוין לחלבון.
איך יודעים מתי להוציא את הקציצות למחבת?
יש להניח לקציצות להיות מוחזרות כאשר הם רכים, הם צריכים להיות חמים בכל הצדדים!
מהן הדרך המיוחדות להגיש את המנה?
הקציצות הללו נהדרות עם פירה תפוחי אדמה, סלט ירוק או פח הכנה. חובה לבחור עם אהבה!
אחרי כל המתכון הזה, אנחנו בהחלט מדמיינים את הקציצות על השולחן שלנו, והיופי שברוטב יצא מדהים. אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף עם חברים במשפחה וברשתות החברתיות. תנו לכולם לטעום את היצירה הביתית הזאת! לכל שאלה והבהרה, נשמח לייעץ.