מתכון קל ומהיר לנודלס עם טופו מעולה
"`html
נודלס עם טופו במר sauce מדהים – טעים, משגע וכל כך משביע!
לאחרונה, אני שומע יותר ויותר אנשים מדברים על אוכל אסייתי, ולטעמי, לא מדובר רק בסופרמרקטים שמטילים במלאי סושי או במסעדות רשת שמוכרות אוכל מהיר. ישנם מתכונים ביתיים שמביאים עד הבית את כל הטעמים, הריחות והחוויות שכוללים את המטבח האסייתי. אחד המשתתפים הבולטים באולימפיאדה הזו של הטעמים הוא מתכון הנודלס עם טופו, פשוט ואגדי. מדובר במנה שמשלבת טעמים מתוקים, חמוצים, חריפים ומלוחים, שמצטברים יחד לכדי חוויה קולינרית מעלפת. כצפוי במתכונים שלי, גם כאן אתן לכם את המנה הזו בצורה נוחה וברורה, משעשעת ודליקה, שתגרום לכולם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות הוא מספיק?
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
בשביל להכין את מנה הנודלס עם טופו המושלמת, נזדקק לקצת רכיבים, ובאופן מפתיע, זה לא יותר מידי! מדובר במרכיבים שקל להשיג, כך שהן נגישות לכולם. בואו נצפה ברשימה.
- 250 גרם נודלס ביצים או נודלס אורז
- 400 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות
- 2 כפות שמן שומשום
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ (לא חובה)
- 200 גרם ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים
- 2 גזר, קלוף וחתוך לעלות דקות
- 4 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב או סויה מתוקה
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- שומשום לקישוט
- בצל ירוק קצוץ לקישוט
תשמעו, אם רוצים לשדרג את המנה בריאותית אפשר להמיר את הנודלס בפסטה דל פחמימות או לנסות להשתמש בטופו משודרג כמו למשל נתחי טופו בעלי טעם של פריכיות. נוסיף גם ששימוש בטופו יוצר חלבון פשוט אבל איכותי, שיכול להיות פתרון אידיאלי לצמחונים וטבעונים.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל החומרים, הגיע הזמן לפעולה. בואו נראה את הצעדים הבאים שיביאו לתוצאה מדהימה!
- מבשלים את הנודלס לפי ההוראות על האריזה. לאחר מכן, מסננים ומניחים בצד.
- מחממים את שמן השומשום בווק גדול או במחבת עמוקה על חום בינוני.
- מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים עד שהן מקבלות גוון זהוב מכל הצדדים. זה הזמן להרגיש את הריחות הנפלאים שמתפשטים במטבח.
- מוסיפים את השום קצוץ והפלפל החריף והופכים לכמה שניות נוספות, היזהרו לא לשרוף את השום.
- מוסיפים את הברוקולי והגזר ומערבבים כל הזמן עד שהירקות מתחממים ומתרככים.
- מוסיפים את הנודלס למיקס, יחד עם רוטב הסויה, הרוטב המתוק וסוכר חום. מערבבים היטב.
- מבשלים עוד כ-2 דקות, עד שהמנה כולה מתמזגת וטעמים נשאבים כלפי מעלה.
- מגישים את המנה חמה על צלחות, ומקשטים בשומשום ובבצל ירוק קצוץ.
ועכשיו, הגיע הזמן לחגוג! כשתשבו לשולחן ותטעמו, לצלילי צחוק חברתי, תרגישו את החום והאווירה. זוהי הזדמנות נהדרת ליצור זיכרונות משגעים עם חברים ובני משפחה, כשכל אחד מכם לוקח כף מהמנה המדהימה הזו יחד.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בטופו רך?
כמובן! טופו רך ייתן למנה טקסטורה שונה, אך יאפשר לספוג טעמים נהדרים.
איך אני יודע אם הטופו שלי מספיק טעים?
אם אתם מוצאים את עצמכם לוקחים עוד קוביה בלילה של טופו, אתם בהחלט במקום הנכון!
האם יש וריאציה של המתכון הזה עם עוף?
בהחלט. במקום טופו, ניתן להוסיף נתחי עוף פרוסים דק.
האם ניתן להכין את המנה חלבית?
זה לא מתכון חלביני כעיקרון, אבל אם添加תם גבינות רכות, יכול להיות מעניין!
האם טופו מתאים לתזונה דלת פחמימות?
בהחלט! טופו הוא מעולה בתור מקור חלבון ואינו מכיל פחמימות רבות.
האם ניתן לשמור את המנה במקפיא?
מומלץ לא, כי ירקות יבשים יכולים לאבד מהטעם והמרקם שלהם.
האם אפשר למסור את המתכון לאורחים שמגיעים ללא גלוטן?
כמובן! ישנם רטבים ובסיסים ללא גלוטן שניתן לשלב במנה הזו.
איך אתה ממליץ לגוון את המנה?
אפשר להוסיף גם ירקות אחרים כמו פטריות, קישואים ותבלינים מרעננים!
כמה זמן שזה ייקח לי להכין את המנה?
כפי שציינתי, זה לוקח לכם בסביבות ה-30 דקות, גג!
האם הנודלס מתאימים לצמחונים?
בהחלט! כל המרכיבים כאן הם מתאימים לצמחונים.
אני מקווה שהמתכון הזה יכניס אתכם למטבח להרפתקה נהדרת! אם אהבתם, אל תשכחו לשתף עם חברים ברשתות החברתיות, ואני בטוח שהם יודו לכם על כך!
"`