מתכון פיצה ללא גלוטן שיהפוך את הערב שלכם למושלם
"`html
מתכון פיצה מדהימה ללא גלוטן
שום דבר לא משווה ללב של בני המשפחה כשנכנסת פיצה לתוך הבית. הריח של הבצק המתפשט, השילוב המשגע של הגבינה, והעגבנייה עם תיבול מושלם – כל אלו הופכים את החוויה לבלתי נשכחת. עכשיו דמיינו את זה מבלי לבוא במגע עם גלוטן. כן, זה אפשרי! המנה המושלמת הזו תגרום לכם ללקק את האצבעות ותשאיר אתכם עם רצון ליותר. נמשיך יחד לבשל את הפיצה המעלפת הזו, שלא תשאיר לכם ברירה אלא לשתף אותה עם כולם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 25 דקות
- רמת קושי: פשוטה מאוד
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כשהקיץ מתקרב והחום מתחיל להכות, כולנו רוצים מנה מרעננת שתשאיר אותנו עם חיוך על הפנים. הרכיבים הבאים יאפשרו לנו להכין פיצה שיהיה קשה לעמוד בפניה, וכמובן – ללא גלוטן!
- 200 גרם קמח שקדים
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 2 ביצים גדולות
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- סוכר ותבלינים לפי הטעם (בזיליקום, אורגנו, וכמובן, שום)
- תוספות: רוטב עגבניות, ירקות כמו פפריקה או זיתים, גבינות נוספות – כל מה שעושה לכם טוב!
אם אתם רוצים להפוך את הפיצה לטבעונית, אפשר להחליף את הגבינה בתחליפי גבינה טבעוניים או להשאיר אותה חסרה לחלוטין, והפיצה עדיין תהיה מדהימה!
שלבי ההכנה
ההכנה של הפיצה הזו היא קלה, פשוטה ויש לה קסם מיוחד. אתם טועמים, מבשלים, וללא ספק מפתיעים את עצמכם!
- מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את קמח השקדים, הגבינה המגוררת, ביצים, שמן זית, מלח, סודה לשתייה ותבלינים.
- מניחים את התערובת על נייר אפייה ומעבדים אותה עד שהבצק מתאחד.
- בעזרת ידיים רטובות, יוצרים פיצה בעובי הרצוי ויוצרים שוליים.
- אופים בתנור במשך כ-10 דקות עד שהפיצה מתחילה לקבל צבע זהוב.
- מתבלים ברוטב עגבניות ושמים את התוספות הרצויות על הפיצה.
- מחזירים לתנור לאפייה נוספת של כ-5-7 דקות, עד שהגבינה מותכת והקצוות קראנצ'יים.
- מוציאים מהתנור, מחכים מעט שיתקרר, ואז חותכים ומגישים החוצה!
זה הזמן בו נשמעים קריאות השמחה בבית! השילוב של טעמים ובצק שהופך להיות אוורירי ומושלם, ממכר ממש!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כשיש לנו את הפיצה הבסיסית, אפשר להעניק לה טאץ' אישי ואוורירי. למשל, נוסיף תוספות שונות שיכולות לשדרג את המנה:
- צ'ילי חריף לקצת חריפות
- אוליו דה פפרונצ'ינו לחובבי השום
- נעשה עליה תוספת של בצל קראנצ'י או פטריות מטוגנות
- גבינת פטה או גבינת טוף, למי שאוהב טעמים מיוחדים.
- ובמרכז – השילוב של רוטב פסטו מעל הופך את הכל לאגדי!
שאלות ותשובות
מה היתרונות של קמח שקדים? הקמח הזה מאוד בריא, הוא עשיר בחלבון, דל פחמימות וזאת הדרך המושלמת להכין פיצה ללא גלוטן.
האם אפשר להשתמש בקמחים אחרים? בהחלט! אפשר לשלב קמחים כמו קמח קוקוס, אך יש לשים לב למינונים כדי לא לשנות את המרקם.
מה לעשות אם הבצק יבש מדי? אם הבצק יבש, תוכלו להוסיף מעט מים או שמן זית עד שהוא יתאגד בצורה נכונה.
האם ניתן להכין את הפיצה מראש? בהחלט! אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר או במקפיא, ולהשתמש בו כשמתחשק.
כמה זמן ניתן לשמור את הפיצה המוכנה? הפיצה נשמרת במקרר 2-3 ימים, פשוט מחממים בתנור לפני ההגשה.
אפשר להקפיא את הפיצה? כן, פיצה שהוכנה מראש יכולה להקפיא בצורה מצוינת למשך עד חודשיים.
מה להכין לצד הפיצה? סלט רענן או אפילו טחינה יכולים להיות תוספות משגעות.
איזה גבינות מתאימות לשימוש? גבינת מוצרלה ופרמזן פופולריות אך אפשר להשתמש גם בגבינות שכבות שונות להפתעה.
כמה קלוריות יש בפיצה הזו? זוהי פיצה בריאה, וקלוריות משתנות בהתאם לתוספות, אך קמח שקדים מפחית את המספר הכללי.
איך יודעים שהפיצה מוכנה? הזמן המומלץ הוא 10-15 דקות בתנור, עד שהגבינה מתמוססת והקצוות קראנצ'יים.
אם נהנתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. יש לכם מתכון מושלם להעביר את הקיץ באווירה של פיצות מהפנטות!
"`