מתכון עם נקניקיות שיהפוך אתכם לאמנים בזמן של 10 דקות
מתכון סלט קיץ מדהים עם קינואה, אבוקדו ורוטב לימון מעלף
מה לא נאמר על קיץ? הוא מביא איתו את האור, את החום, ואת התחושה המענגת של חופש. אך מה שמוביל את התחושות הללו לשיא זה הסלטים המדהימים שניתן להכין בעונה הזו. כולנו אוהבים מנה מרעננת, בריאה ומלאת טעמים שיכולה לשדרג כל ארוחה. ואם מדובר בסלט, אז זה בהחלט מודגש. היום אנחנו נכין סלט קיץ משגע, שמורכב מקינואה, אבוקדו, ירקות טריים ורוטב לימון אגדי. אנחנו נבנה את הסלט המושלם, שמיועד לגרום לכולם ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספר מנות: 4-6 אנשים
סלט הקיץ הזה הוא לא רק טעים, אלא גם עשיר בחומרים מזינים. הקינואה מהווה מקור מצוין לחלבונים, האבוקדו נותן לנו שומן בריא, והירקות מספקים ויטמינים ומינרלים חיוניים. כל ביס הוא הזדמנות לנסות את הטעמים ולהרגיש את הפריכות של הירקות והמגע הק creמי של האבוקדו. בעונה זו, אפשר לגוון ולהשתעשע עם המרכיבים.
הרכיבים הדרושים
- 1 כוס קינואה (כ-250 גרם)
- 2 אבוקדו בשלים, חתוכים לקוביות
- 1 קומץ פטרוזיליה קצוצה
- 1 גזר, מקולף וחתוך לקוביות
- 1 פלפל קלוי (צהוב או אדום), חתוך לקוביות
- 1/2 כוס צנונים, חתוכים לפרוסות דקיקות
- 3-4 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- מלח ופלפל לפי הטעם
כעת, נאמר כמה דברים על הרכיבים. קינואה היא דגן בריא שמספק הרבה חלבון ומניב מקור מצוין לפחמימות. אבוקדו מכיל שומנים בריאים ותורם להרגשה של שובע. ולגבי הירקות – ככל שיותר צבעים בסלט, כך הוא נראה יותר אטרקטיבי ובמקביל מספק יותר ויטמינים וחומרים בריאים לגוף.
שלבי ההכנה
בואו נתרכז במלאכת הבישול ונראה כיצד להכין את הסלט המושלם הזה:
- לשטוף את הקינואה היטב ולהניח אותה בסיר עם 2 כוסות מים. להביא לרתיחה ולהמם על חום נמוך במשך 15 דקות, עד שיתקבלו נבטים בבסיס הקינואה.
- לסנן את הקינואה ולתת לה להתקרר לטמפ' החדר.
- בינתיים, קוטעים את האבוקדו לקוביות ונמאכות אותו קמעא עם מיץ הלימון, מלח ופלפל.
- לחתוך את שאר הירקות ולטל את הכביסה בכדי לערבב היטב את המרכיבים.
- בכוס קטנה לערבב את שמן הזית עם מיץ הלימון ולבסוף להוסיף את זה למתכון.
- לשפוך את תערובת שמן הזית עם הלימון על הסלט ולערבב היטב.
- למזוג את הסלט לקערת סלט גדולה, ולפזר מעל פטרוזיליה קצוצה.
- להניח לסלט להתקרר במקרר כחצי שעה לפני ההגשה.
טיפ נוסף: אם אתם מעוניינים לשדרגו את הסלט, הוסיפו למשל גבינת פטה מפוררת או אגוזים קלויים. כל תוספת יכולה לשדרג את הסלט ברמה הבאה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו כל המנות האגדיות, האפשרויות לשדרג את הסלט הזה אינן נגמרות. כדאי לנסות להוסיף גם:
- עגבניות שרי חתוכות לחצאים, כדי להוסיף טעם מתוק ומרענן.
- אין כמו זרעי חמנייה קלויים לשדרוג פריך.
- לימון נוסף שיתפוס את החיך.
- גרגרי חומוס מבושלים למילוי חלבון נוסף.
- רוטב סויה או טחינה למי שאוהב טעמים חדשים.
לאחר הכל, הסלט הזה מוכיח שניתן להשיג טעמים משגעים עם רכיבים פשוטים. והכי מדהים זה שהוא דל קלוריות ובריא! מי לא היה רוצה לטעום מנה כזו מושלמת?
שאלות ותשובות
מה עושה את הקינואה למרכיב בריא כל כך?
קינואה מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות, מה שהופך אותה למקור חלבון מעולה, וזה לפני שדיברנו על המינרלים והרכיבים הגליקמיים שלה.
אני יודע שהאבוקדו שומני, האם זה רע?
בהחלט לא! האבוקדו מכיל שומנים בריאים כמו אומגה 3, שמסייעים במגוון תהליכים בגוף, מה שמוריד את הסיכון למחלות לב.
איך אפשר לשמור על הסלט טרי?
כדאי לשמור את הרוטב בנפרד ולהוסיף אותו ממש לפני ההגשה כדי לשמור על הפריכות והטריות של הירקות.
האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
כן, אפשר להכין אותו יום מראש, אך עדיף לשמור את הרוטב בנפרד כך שהמרכיבים לא ייהפכו לרכים.
אני אוהב פיקנטי, איך אפשר להוסיף חריפות לסלט?
נסו להוסיף פלפל חריף קצוץ או לתת לו תוספת של סriracha כדי להתמכר!
האם ניתן להמיר את הקינואה באורז?
כן, בוודאי! זה ייתן לסלט טוויסט חדש, פשוט תוודאו שהאורז מבושל היטב.
有什么सלט בריא וחלופי למי שלא אוהב אבוקדו?
האופציה המושלמת היא לשים גבינה בולגרית או גבינת עיזים במקום, זה יוסיף טעם מעולה!
כמה זמן אפשר לשמור את הסלט במקרר?
באופן כללי, הסלט יישאר טרי במשך 2-3 ימים במקרר, אבל הוא הכי טעים כאשר הוא על השולחן.
האם אני יכול להכין את הסלט בסגנון טבעוני?
בוודאי! כל מה שנדרש זה להימנע מהגבינות ולהשתמש בשמן זית ואחרים כמו מה ששאלת.
ים או בריכה? מה ההעדפה שלך במקום להגיש את הסלט?
אני חובש לשניהם! אך סלט קיץ מרענן ליד המים הוא חוויה עילאית.
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות! הוא הכי טעים שיש, ומושלם לכל ארוחה קיץ. שתהיה לכם ארוחה מהנה!