מתכון עם בשר טחון לשבת שהאורחים יאהבו
מתכון אגדי לבשר טחון לשבת – השראה מרתקת ועסיסית
כיריים חמות, ניחוחות מטבח מפתים ואווירת שבת נכנסת בפתח. אין ספק שיש משהו מיוחד באוכל ששכחנו אותו, ששמרנו במגירת הזיכרונות מליל השבת של סבתא. במהלך השנים, כל אחד מאיתנו פיתח את הגרסה שלו למנה הזו, אבל המתכון שאנחנו מציעים היום יפתיע אתכם ויגרום לכם לרצות לחזור עליו שוב ושוב. אנחנו ניצור מנה מדהימה: בשר טחון בשילוב עם תבלינים טריים, ירקות צבעוניים ורוטב עגבניות מרהיב. כך תיכנסו לאווירת השבת עם טעמים משגעים וסודיות של מתכון שמבוסס על המסורת. אז קחו נשימה עמוקה, ומוכנים לקצף מטעמים שלא תשכחו!
זמן הכנת המתכון: 60 דקות. רמת קושי: בינוני. כמות: 4-6 מנות.
- 60 דקות של פעילות טעים
- רמת קושי: בינוני (אבל לא תתנו לזה לעצור אתכם!)
- מספיק ל-4-6 סועדים רעבים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, אתם בוודאי מתרגשים לדעת אילו מרכיבים יש לרכוש. תנו לי לגלות לכם כי כל רכיב כאן יוסיף לטעם, לריח ולתחושת השבת המושלמת. אנחנו נשתמש בבשר טחון איכותי שלא רק ישאיר אתכם שבעים, אלא גם ירשים את כל האורחים. המנה שלנו תהיה מעלפת וממכרת, אז הנה מה שצריך:
- 800 גרם של בשר טחון (הכי טעים שיש!)
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 גזר קלוף וקצוץ דק
- 1 פלפל ירוק קצוץ
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 400 גרם של רוטב עגבניות (אפשר גם להכין לבד)
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט
מרכיבים חלופיים
במידה ואתם מעדיפים גרסה בריאה יותר או שיש הכנות אחרות שתרצו לנסות, תוכלו לשים לב כי קיימות כמה אפשרויות:
- ניתן להחליף את הבשר טחון בתחליף בשר טבעוני שמגיע בטעמים עשירים.
- תחליף למצוא בין ירקות טריים לא שגרתיים כמו קישואים או חצילים קצוצים.
- לגרסה דלת פחמימות, שקלו לשלב קישואים או כרובית במקום האורז.
שלבי ההכנה
אחרי שהתארגנתם עם כל המרכיבים, הגיע הזמן לצלול לתוך ההכנה של המנה המושלמת. תכינו את הידיים שלכם לכל המידות ואל תשכחו לשים על מחבת את התשוקה והאהבה שאתם שמים בכל מנה שאתם מכינים. ובכן, כאן מתחילים:
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים כדי לאפשר לו לשחרר את הארומה שלו.
- מתבלים עם הגזר והפלפלים המוגשים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מניחים את הבשר הטחון במחבת ומערבבים היטב עד שהבשר משנה צבעו.
- מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים עד שהתערובת מתמזגת היטב.
- מתבלים עם הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל, ומבשלים על חום נמוך במשך 25 דקות, עד שהתערובת מצטמצמת ומסמיכה.
- אם תאהבו את הבשר לטעם עז יותר, ניתן להוסיף עוד תבלינים לפי הטעם.
- כשהמנה מוכנה, מפזרים עלים קצוצים של פטרוזיליה מעל להכנה כהכנה למגע ירוק וטרי.
מנה זו יכולה להיות מוגשת כמנה עיקרית או כשימוש מעל אורז, פסטה או כל תוספת שתבחרו. איך אנחנו יכולים להציע שדרוגים?
תוספות ושדרוגים אפשריים
בהכנת מגוון רחב של מנות למשפחה, חשוב שיהיה מקום לשדרוגים. אז אם אתם רוצים לשדרג את המנה המסורתית הזו, קחו את היצירתיות שלכם למקום גבוה:
- אפשר להוסיף שעועית שחורה או אדומה למנה, שיגרמו לה להיות משגעת במיוחד.
- תיבול נוסף יכול להתבצע עם קצת צ׳ילי או רוטב חריף, שיפגע בלב וכל ביס יהפוך למתוק במיוחד.
- לגרסה מפתיעה, למה לא לשים את הבשר בתוך פיתה עם ירקות טריים כמו חסה, עגבנייה ומלפפון, והכל למעט הסלט? האפשרויות אינסופיות!
שאלות ותשובות
מה היתרון בבישול בשר טחון?
כאשר אנו מבשלים בשר טחון, יש לנו אפשרות לעשות דברים שונים עם המרקם ולטפח את הטעמים שלו. המנה יכולה להיות עסיסית או יבשה – זה תלוי באיזו צורת בישול נבחר.
אפשר להכין את זה בלי עגבניות?
בהחלט, ניתן לשדרג לרוטב אחר כמו רוטב פסטו, אם אתם חובבים – הרוטב יחזיק מעמד עם עשבי תיבול יותר עדינים.
מה קורה אם אני שוכח לשים תבלינים?
נחמד וצפוי! בלא תבלינים תפסידו המון טעמים, וכך המנה תפסיד מהמהות שלה. אל תהססו לתבל!
האם ניתן freezer למנה?
בהחלט! הבשר טחון שורד היטב בעיקרון ההקפאה. אל תפריזו באורך הזמן – זה שווה לשבועיים.
איך לשמור על העסיסיות של הבשר?
המפתח הוא לא לבשל אותו יתר על המידה. טוב שסוג הברזל שלכם עוזר בזה – חום נמוך למשך זמן ארוך מאפשר לבשר להיות רך.
האם ניתן לשים ירקות במתכון?
נכון! נוכל להוסיף ירקות וגם עלי תרד לקבלת צבע ורענן יותר. ככל שיחיו מיטה משולבת, כך המרקם יהיה מהנה יותר.
מהו תחליף לעגבניות?
אם יש לכם גבינת שמנת, זה יכול לשמש כבסיס מצוין ואפילו לחקוק טעמים בעזרתה.
איך להכין גרסה פיקנטית?
מוסיפים יותר צ׳ילי או פלפל חריף ונהיה מארח מרחוק. כולנו נדע מה זה פיקנטי!
האם יש עם כל מנה מותרות מיוחדות?
בהחלט! תוספות ממלצת לדוג’ טחינה, גרגרי חומוס, או חסות פרוסות, מקפיצים מדהים.
אפשר להחליף סוגי בשר טחון?
כמובן! שימוש בבשר הודו או עוף נותן טעמים שונים והכנה הרבה יותר קלה ובריאה. אפשר לשחק עם זה!
אחרי כל השאלות האלו, אתם בטח מתרגשים להתחיל לבשל! המנה פשוט מדהימה, ממכרת ובעלת כל האיכות שהיא צריכה להיות. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולמסור לחברים שלכם. שבת טעים וטעים לכל!