מתכון מנצח: איך מכינים בולונז עם בשר טחון

איך מכינים בולונז עם בשר טחון

כשהריחות מדהימים האלה מתחילים למלא את הבית, אדם לא יכול להימנע מלחשוב על איך זה יהיה לקנח את היום עם מנה מושלמת של פסטה בבולונז קליל, שמתמוסס בפה. זה לא סתם מתכון – מדובר בחוויה קולינרית שאנשים יזכרו שנים רבות ואפילו יעבירו מדור לדור. אם אתם רוצים לצלול לעולם של טעמים ומרקמים, הגעתם למקום הנכון. אז קדימה, בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

להכנה של הבולונז הכי טעים שיש, אתם תצטרכו את הרכיבים המדהימים הבאים:

  • 500 גרם בשר טחון (בקר או תערובת טלה ובקר)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 גזר קלופים ומגולחים דק
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות (פחית או טריות)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מיץ מחצי לימון
  • מיץ מתבל – מלח, פפריקה מדהימה ופלפל שחור
  • אורגנו מיובש – 2 כפות
  • 1/2 כוס יין אדום (אופציונלי, אבל זה נותן טעם אגדי!)
  • כוס חלב (להפוך את הרוטב להיות נימוח ונעים)
  • פסטה מבושלת להגיש עם הרוטב המושלם

אם בא לכם לגוון או להמנע מגלוטן, אפשר להשתמש בפסטה תפו”ת או בשיטה של פרילי מבושל.

שלבי ההכנה

אני ממליץ להתחיל עם שלבים קלים וכך תהיו בטוחים שהתוצאה תענה על כל הציפיות שלכם.

  1. מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את הגזר והסלרי, ומערבבים עד שהירקות רכים.
  4. כשהירקות מתחילים להתמוסס, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה או שתיים.
  5. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב, עד שהוא מבושל לחלוטין.
  6. כאשר הבשר משנה את צבעו, מוסיפים את היין המרענן (אם בחרתם) ומערבבים.
  7. לאחר שהיין התאדה, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות.
  8. מתבלים עם מיץ הלימון, אורגנו, מלח, פפריקה ופלפל.
  9. מבשלים על חום נמוך בין 30 ל-60 דקות, תוך ערבוב מידי פעם.
  10. כשהרוטב מוכן, מוסיפים את החלב ומערבבים.
  11. מבשלים עוד מספר דקות, עד שהרוטב משגע את כל הבית.
  12. מגישים את הבולונז עם פסטה מבושלת ומקשטים עם גבינת פרמזן אם יש לכם מצב רוח (ואפילו לא!).

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את הבולונז שלכם, יש אינספור אפשרויות – הכינו גרסה חריפה עם צ’ילי קצוץ, או תוספת של פטריות כדי לתת טעמים מתוספים. בא לכם ללכת על בריאות? אפשר להוסיף קישואים קלויים או ספגטי דל פחמימות.

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי זמן לבשל במשך שעה?
כדאי לבשל את הבולונז במשך 30 דקות לפחות, אבל אם אתם באים בפזיזות, אפשר לנסות לבשל על חום גבוה יותר בעזרת מים רותחים. זה לא בדיוק האופציה הכי אידיאלית, אבל הכל אפשרי.

מה אם אני טבעוני?
מומלץ להחליף את הבשר בטופו או בשעועית אדומה, ולשדרג עם טעמים נוספים כמו פטריות או אגוזי לוז.

אפשר להכין את הרוטב מראש?
בהחלט! הבולונז נשמר במקפיא ומקצר לכם את הזמן ביום הכנת הפסטה.

איך אדע אם הבולונז מוכן?
העיקרון הוא שהמרקם יהיה סמיך ומחייך – תנו לו זמן להפוך למושלם.

מה טעם היין מוסיף למנה?
בעצם, היין מוסיף עומק לטעמים ומעניק לבולונז את החוויה האגדי!

האם הבולונז מתאים לילדים?
בהחלט! עם קמצוץ מתיקות מהעגבניות והחלב, זה ממש טעים ונחמד למי שבורח קצת מירקות.

איך מגישים את המנה?
בצלחת שטוחה, להניח את הפסטה בחלק התחתון ולהוסיף את הבולונז מעל יחד עם גבינת פרמזן מגורדת על גבי הכל.

מה אפשר להגיש בצד?
סלט ירוק קליל דווקא יכול להתברר כמלחם מנצח ביחד עם הבולונז.

מה עושים עם העודפים?
אפשר להקפיא, לשמור בשקיות ואפילו להכין כריכים הבאים לטעמתם מילה טובה.

האם יש אפשרויות לצמחוניים?
בוודאי! אני ממליץ על טופו, פטריות ואפילו ירקות שונים כדי להוסיף טעם עז שיסעיר את החיך שלכם.

מצפים לשיתוף עם חברים סביב שולחן האוכל? אל תהססו, שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות! הברווז הזה לא הולך להחמיץ את הביקור הבא שלכם, כל אחד מוכרח לנסות את המנה המושלמת הזו!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מה אפשר לאכול עם אורז? רעיונות לארוחה מושלמת!
```html מה אפשר לאכול עם אורז? – מגוון טעמים ומנות שלא תוכלו להפסיק להינות מהם! אורז הוא אחד המזונות...
קרא עוד »
ינו 13, 2025
ג חנון תימני של סבתא – המתכון שכולם מדברים עליו!
ג חנון תימני של סבתא – מתכון שמתעורר לחיים! מישהו פעם אמר שג חנון לא יכול להיות מושלם, ובכן, טעו! תשכחו...
קרא עוד »
ינו 03, 2025
המדריך המהיר לשיפור טכניקות התוכן שלך – המאמר ההולך לעצב את הדרך!
כן! הגעתם למאמר שבו נצלול לחקירה מרתקת שיכולה להפוך את התוכן שלכם למצטיין ולעזור לכם לגעת בלבבות של...
קרא עוד »
ינו 05, 2025
נגישות