מתכון מושלם למרק שעועית אדומה מרוקאי בן 30 דקות
מרק שעועית אדומה מרוקאי – מסע לשורשי הטעמים
מרק שעועית אדומה מרוקאי הוא לא סתם מתכון, אלא הוא סיפור של דור שלם, זיכרון שמועבר מסבא לסבתא, ובסופו של דבר אל שולחן האוכל שלנו. לא משנה אם אתם חובבי מרקים או לא, ברגע שתגלו את הסוד של השעועית האדומה ואת השילוב המושלם של תבלינים, תבינו שאתם תיכנסו לעולם אחר. מדובר במנה שהיא לא רק מדהימה!, אלא גם ממכרת בטעמים הייחודיים שלה. בסוף הכנת המרק הזה, תמצאו את עצמכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: כ-20 דקות
- זמן בישול: כ-2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מנה: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
אם אתם מחפשים לשדרג את הארוחות החורפיות שלכם, לא מצאתם מתכון טוב יותר מזה. המרק הזה הוא באמת אגדי ובעל שורשים עמוקים במטבח המרוקאי. העובדות על המרק הזה רוויות בתבלינים עשירים ובעיקר באהבה. הנה רשימת המרכיבים שיביאו את הטעם למרק שלכם:
- 1.5 כוסות שעועית אדומה (מומלץ להשרות למשך לילה)
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 גזר קצוץ לקוביות קטנות
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית קימל טחון
- 1 כף שטוחה של מלח (או לפי הטעם)
- 1/2 כפית שטוחה של פלפל שחור
- 2 כפות סוכר (ליצור איזון בטעמים)
- 10 כוסות מים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (להגשה)
מרכיבים חלופיים
ישנם כל מיני שדרוגים ואפשרויות שמביאות את הטעמים למקומות חדשים. אם אתם קוּנים במפתחות דלה-פחמימות, תוכלו להחליף את השעועית באבוקדו קצוץ או תרד קצוץ. ובמידה ואתם צמחוניים, המרק הזה הוא כבר טבעוני, אבל אתם בהחלט יכולים להעשיר אותו במעט טופו לארגון הייחוד בטעם.
שלבי ההכנה
מרק השעועית האדומה הוא אחד מהמרקים שהופכים את הבית למקום חמים ומזמין. הבישול שלו לא רק שידאג לספק את הדעת, אלא הוא גם יפיץ ריחות מדהימים בכל הבית.ouvrez שימו לב לכל שלב – לכל אחד מהם יש משמעות גדולה:
- שמים את השעועית במים למשך הלילה כדי לרכך אותה.
- שמים סיר עם שמן זית על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
- מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף וזהוב.
- מוסיפים את הגזר והשום ומערבבים היטב.
- מפזרים את הפפריקה, הכמון והקימל על הירקות ומערבבים מספר דקות, עד שהתבלינים משחררים את ניחוחותיהם.
- מוסיפים את השעועית שטפנו והמים ומביאים לרתיחה.
- לאחר שהמרק רותח, מבשלים על להבה נמוכה כ-2 שעות או עד שהשעועית מתרככת.
- מוסיפים את המלח, הפלפל והסוכר ומערבבים.
- יוצאים מהכיריים ומעט פטרוזיליה כדי להגיש. תיהנו!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם אוהבים לשדרג את המנות שלכם, תמיד אפשר להוסיף למרק קוביות דלעת או קינואה כדי להעניק לו עוד רובד של טעמים. גבינת פרמזן מגורדת מעל היא אמנם חידוש, אבל זה שדרוג כזה שממש לא תרצו לשכוח. אין כמו להתנסות ולגלות מה הכי משוגע ומענג בכל ביס.
שאלות ותשובות
מהו זמן הבישול המינימלי לשעועית אדומה?
שטח הבישול המרבי הוא כחצי שעה, אך זה תלוי בכמה השקעתם בהכנת השעועית לפני. כנראה שעדיף לתת לה לבשל עוד קצת כדי לספוג את כל הטעמים.
האם אפשר להכין את המרק יום קודם ולחמם אותו ביום ההגשה?
כן, המרק הזה משתבח עם הזמן. טעמיםו של המרק מתגברים וכך יש לזמן לגרום לו להיות הרבה יותר טעים. רק הקפידו לשמור אותו במקרר.
כיצד אוכל להפוך את המרק למעט חריף?
אילו תוסיפו פלפל חריף קצוץ במהלך הבישול, תוסיפו לעוד רבדים נוספים של טעם, אך עליכם לבחור בתבונה, לא לכולנו יש את אותו טעם.
כמה מנה אפשר לקבל ממרק זה?
בשל המתכון הזה, תוכלו להוציא בין 6 לדעת 8 מנות, בעצם זה תלוי בכמה אתם אוכלים והאם אתם אוהבים לשתף את המאכל.
האם יש אלטרנטיבות לסוכר במרק?
כן, אם אתם מעדיפים להימנע מסוכר, ניתן להשתמש בסילאן או במייפל טבעי. זה לא רק טעים, אלא גם בריא יותר.
מהי ההמלצה להגשה?
המלצתי היא להגיש עם לחם פריך, כך שתוכלו לנקות את הצלחת מהמרק הראוי להערכה.
האם המרק מתאים להקפאה?
בוודאי! אפשר לשים אותו בקופסאות ולשמור במקפיא. כאשר תרצו לאכול אותו שוב, פשוט להפשיר לחמם – פשוט תענוג.
האם יש מתכון המתאים יותר לילדים?
בהחלט! בנוגע לילדים, אפשר להקטין את התיבול ולוודא שהם אוהבים טעמים שונים ביניהם. גם השעועית יכולה להיות מוחלפת בקטניות אחרות.
האם יש דרכים שונות להכנה?
כמובן! אפשר להוסיף ירקות שונים על פי ההעדפות שלכם, כמו קישואים או תפו”א. הביטוי 'הכנת המרק' הוא לא מוחלט – שחקו עם התבלינים וגלו את המשגעים!
אז אחרי שסיימתם ללמוד כיצד להכין מרק שעועית אדומה מרוקאי, זה הזמן שלכם לשתף את המתכון הזה עם החברים ובני המשפחה ברשתות החברתיות! הביאו אותם אל טעם הזהב!