מתכון לקציצות בשר על האש שישדרגו כל ארוחה

מתכון לקציצות בשר על האש

לא משנה מה עונה אנחנו בחיים, משהו בהכנת קציצות בשר על האש פשוט גורם לנו לחייך! ואם אתם כמוני, אני בטוח שכך גם אתם בשעה שאתם פותחים את המקרר ומתחילים לתכנן את הארוחה המשגעת הבאה שלכם. הדמיון הזה, כשהבשר מתערבב עם תבלינים מדהימים, יעשה לכם את היום. תחשבו על קציצות עשויות ממגוון עשבים וירקות, עשויות בצורה כזו שכשנוגעים בהן, הן כל כך עסיסיות, עד שהן כמעט נמסות בפה. זה לא סיפור בדוי – זה מתכון קלאסי שעובר מדור לדור, והשיטה שלי של הכנה משפיעה על הטעם, שהופך להיות לגמרי אגדי.

זמן ההכנה:

  • סה"כ זמן: 50 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6

במהלך המתכון, לא נסתפק רק ביצירת קציצות רגילות. נדבר גם על השדרוגים המיוחדים, כיוון שלפעמים, מהפך קטן יכול לקחת את המנה של סבתא לרמה חדשה לגמרי של טעם!

מרכיבים דרושים

  • 500 גרם בשר טחון (עגל או עוף)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 ביצה
  • 100 גרם פירורי לחם
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כוס שמן זית (לגריל ומריחה על קציצות)

כמובן שיש אנשים שמעדיפים גירסה טבעונית או דלת פחמימות. במקרה כזה, אפשר להמיר את הבשר בטופו או בשעועית שחורה, ולהשתמש בגזר קצוץ ועשבים שונים כתחליפים לחומרים הרגילים.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בהכנה המדהימה של הקציצות!

  1. שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום.
  3. מוסיפים את הביצה, פירורי לחם, כמון, פפריקה, מלח, פלפל ופטרוזיליה.
  4. מערבבים היטב את כל החומרים עד שהתערובת מתמודדת.
  5. יוצרים כדורים בגודל כדורי טניס ומניחים אותם על צלחת.
  6. מחממים את הגריל (או מחבת פסים) על חום בינוני גבוה.
  7. מוהלים את הקציצות בשמן זית פעמיים כדי למנוע הידבקות.
  8. מניחים את הקציצות על הגריל למשך כ-4-5 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות צבע זהוב-ברונזה.
  9. משאירים את הקציצות להתקרר מעט ומקשטים עם עוד פטרוזיליה.

אל תשכחו, בבישול כמו בבישול, זה חוויה! הוסיפו את הנגיעה האישית שלכם, תמצקו, טבלו, שימו עם דברים שאתם אוהבים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש אנשים שאוהבים דיפ צדדי – רוטב צ'ילי מתוק או יוגורט עם לימון יכולים להפוך את הקציצות לעוד יותר מושלמות. אפשר גם לשלב ירקות על הגריל כמלווה – קישואים, חצילים או פלפלים קלויים יוסיפו רעננות ויתרמו לטעם. אפשר גם להכין פיתה עסיסית שתשמש כבסיס לקציצה, מגע של חסה ועגבנייה ואם אתם אוהבים, ניתן לשים גם סלט קולסלאו בקרם לימון – זו לא סתם קציצה, זו חגיגה!

שאלות ותשובות

באיזה סוג בשר מומלץ להשתמש?
בדרך כלל אני אישית אוהב להשתמש בעגל, אבל עוף או הודו גם מצויינים! העיקר שהתערובת תהיה רכה ולא יבשושית.

מה אפשר לעשות אם הקציצות מתפוררות?
אם אתם רואים שהקציצות מתפוררות, זה יכול להיות בגלל יותר מדי לחם או שמן. אפשר להוסיף מעט מים או ביצה נוספת כדי שיתאחדו טוב יותר.

האם אפשר לפזר תבלינים נוספים?
בהחלט! תבלינים כמו קינמון או גם מייטה שונים יכולים להוסיף טוויסט מעניין.

כמה זמן אפשר לשמור קציצות במקרר?
הקציצות תישארנה טובות למשך 3 עד 4 ימים במקרר. אני ממליץ לחמם אותן מידי כמה ימים או לשים במקפיא.

מה גודל הקציצות האידיאלי?
גודלם של כדורי הקציצה בסביבות 4 ס"מ הוא אידיאלי לשילוב בין טעם בכפית למריחה על פיתה.

האם אפשר להקפיא את הקציצות?
לגמרי! אם הכנתם כמות כפולה מומלץ להקפיא במיכל אטום. שימו לב שהחימום לאחר ההקפאה צריך להיות עד שהן חמות מספיק בכל צד.

איך אפשר לגרום לקציצות להיות יותר עסיסיות?
תוספת של פרורי לחם ותיבול נכון מרכיבים מאוד גורם ההצלחה. שיש גם להימנע מהחמרה נוספת בערבוב יתר – פשוט לערבב עד שהתערובת אחידה.

מה אפשר לשים כדי לגרום לקציצות להיות מוארכות?
אפשר לשים מלח ורוטב סויה! יש אנשים שאוהבים גם לשים טחינה בכניסה לקציצות.

מה כדאי להגיש לצד קציצות הבשר?
כמובן שסלט ירקות רענן ואת לחם הפיתה החם. עלי חסה יהיו תוספת בריאה ומרעננת!

האם למי שמשתדל לאכול בריא יש אופציה?
במיוחד! קציצות עם בשר רזה או בשילוב דגנים יכולים להתאים לדרישות.

כל כך הרבה שאלות ויש כל כך הרבה תשובות לספר! אנחנו בוחנים את כל האפשרויות והמיצוי של המנה. הקציצות בהחלט מעוררות תשוקות – זה הזמן שלכם להכין וליהנות! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולפנק את החברים שלכם במנה המדהימה הזו!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
קרע במיניסקוס המדיאלי: כל מה שצריך לדעת
```html קרע במיניסקוס המדיאלי: מה זה ולמה זה חשוב? אם פעם יצא לכם לשמוע על "קרע במיניסקוס המדיאלי" ולא...
קרא עוד »
מרץ 23, 2025
סלט כרוב סגול עם פיצוחים שיהפוך כל ארוחה לחגיגה
סלט כרוב סגול עם פיצוחים - מרענן ומלא בטעמים! מה דעתכם על סלט כרוב סגול עם פיצוחים שיגרום לכם להרגיש...
קרא עוד »
דצמ 13, 2024
גלה את קורס הסטיילינג לדתיות שיהפוך אותך למומחית!
```html סטיילינג לדתיות: המדריך השלם שיגרום גם לך להתבלט עולם הסטיילינג הוא כמו גן קסום שבו כל פרח מציע...
קרא עוד »
פבר 26, 2025
נגישות