מתכון לפנקייק בלי חלב שישגע אתכם
"`html
מתכון לפנקייק מדהים בלי חלב
פנקייקים הם אחד המזונות המושלמים ביותר שאפשר להכין בבוקר – הם אווריריים, נימוחים ונמסים בפה, כמו בוקר שמשי שמתחיל ברגל ימין. ומה אם נאמר לכם שניתן להכין פנקייק מדהים, משגע ואגדי ללא חלב? כן, זה אפשרי! ברגע שתנסו את המתכון לפנקייקים האלה, תבינו מדוע רבים מתמכרים למעדן הזה. עם מרכיבים פשוטים וזמן הכנה קצר, אתם תמצאו את עצמכם חוזרים עליו שוב ושוב.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 פנקייקים
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו מתחילים, נעצור רגע כדי להראות לכם איזה רכיבים מופלאים אנחנו צריכים להכנה. הפנקייקים שלנו יהיו לא רק מדהימים, אלא גם בהכנה קלה ומהירה, בלי חלב!
- 1 כוס קמח חיטה (או קמח כוסמין למי שמעדיף)
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס חלב שקדים (או חלב קוקוס, או כל משקה צמחי אחר שאתם אוהבים)
- 2 ביצים (או רסק תפוחים לגרסה טבעונית)
- 2 כפות שמן צמחי או חמאה לא ממומסת
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי, אבל מוסיף טעם משגע)
החלב השקדים לא רק מוסיף טעם, אלא גם משאיר את הפנקייקים בהירים ואווריריים. בשילוב עם מרכיבים כמו קינמון, הפנקייקים הופכים למושלמים בכל בוקר!
שלבי ההכנה
עכשיו שהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לפצוח במלאכה! זהו החלק שהוא ממש כיף וקליל, רק צריכים לעקוב אחרי הצעדים הבאים. שימו לב!
- בזמן שמחממים את מחבת הטפלון על חום בינוני, קחו קערה גדולה והניחו בה את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה, מלח וקינמון.
- ערבבו טוב עם כף כדי שלא יהיו גושים.
- בקערה נפרדת, שברו את הביצים (או ערקו את רסק התפוחים) והוסיפו את החלב השקדים והשמן.
- ערבבו יחד עד שהתערובת תהיה חלקה.
- רPour the wet ingredients into the dry ingredients and mix until just combined. It’s okay if there are some lumps, do not over-mix!
- שימו בעזרת כף כמות מהבלילה על המחבת החמה והשאירו מקום בין הפנקייקים.
- טגנו עד שהקצוות מתחילים להתייבש והפנקייקים מתחילים לבעבע, ואז הפכו אותם בזהירות.
- טגנו עוד דקותיים מהצד השני עד שהפנקייקים מזהיבים.
- חזרו על הפעולה עד שכל הבלילה נגמרת.
- מגישים חם, עם תוספות כמו מייפל, פירות טריים, שוקולד צ׳יפס או כל דבר אחר שאוהבים!
שדרוגים ותוספות אפשריות
הפנקייקים האלה כל כך מדהימים שאפשר להוסיף להם תוכן: מילוי של שוקולד צ׳יפס, אגוזי לוז קצוצים, או אפילו פרוסות בננה. ניתן לבחור גם רסק תפוחים או יוגורט צמחי כמילוי – זה מה שידחוף את הפנקייקים שלנו להיות אגדי במיוחד.
שדרוגים נוספים יכולים לכלול טעמים כמו וניל או גרגרי פירות יער בתערובת, שיביאו טוויסט מעניין שיגרום לכולם לרצות ללקק את האצבעות.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הפנקייקים ללא ביצים? כן! אפשר להחליף את הביצים ברסק תפוחים או באבקת צ'יה מעורבת במים, וזה עובד מצוין.
האם אפשר להשתמש בקמח אחר? בהחלט. קמח כוסמין, קמח שיבולת שועל, או אפילו קמח תפו”א יכולים לעבוד כאן, תלוי באלרגיות ובטעמים.
באיזה שמן כדאי להשתמש? כל שמן צמחי עושה עבודה טובה כאן, אך שמן קוקוס יוסיף טעם מדהים ומדווח员 מהניסיון שלי.
מה אפשר לשים על הפנקייקים? מייפל, דבש, ריבה, שמנת חמוצה צמחית, או אפילו כדור גלידה – כאשר כל תוספת עושה את המנה למעלפת!
האם אפשר להכין את זה מראש? כן. ניתן להכין את הבלילה מראש, להניח אותה במקרר ולחמם על מחבת כשמתחשק.
מה עושים עם פנקייקים שלא אכלנו? כדאי לשמור במקפיא, ולאחר מכן לחמם שוב על מחבת או במיקרוגל.
האם זה מתכון בריא? בהחלט! כל המרכיבים הם בריאים ואפשר גם להפחית את הסוכר או להשתמש בתחליפי סוכר.
איך ניתן לשדרג את המתכון הזה? תוכלו להוסיף אגוזים קצוצים, פירות יער, או שוקולד צ´יפס לתערובת הפנקייקים.
האם זה מתכון דל פחמימות? לא באופן מיוחד, אבל ניתן להשתמש בקמח שקדים ליצירת פנקייקים דלי פחמימות.
מה כדאי להכין כמשקה ליד הפנקייקים? תה ירוק, מיץ תפוזים טבעי או פשוט קפה טוב – כל דבר יעשה את העבודה!
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה. אין דבר כמו פנקייקים מדהימים שישפרו כל בוקר! זהו מתכון שאתם חייבים לאמץ ואם עשיתם אותו, אל תהססו לשתף אותנו בתוצאות!
"`