מתכון לעוגת תפוחים עם בצק פריך – חוויה קולינרית מושלמת!
מתכון לעוגת תפוחים עם בצק פריך
יש משהו קסום בעוגת תפוחים, במיוחד כאשר אנחנו יושבים לשולחן, רואים את העוגה החמה יוצאת מהתנור, והריח המתוק של התפוחים והמילוי מכה לנו בפנים כמו נשיקה של סבתא. זוהי עוגה שמגעגת בין הדור שלנו לדורות קודמים, ומזכירה לנו רגעים מתוקים עם המשפחה. ובכן, הכינו את עצמכם לעוגת תפוחים מדהימה, משגעת, ואפשר לומר בפה מלא: אגדי! צלמו את העוגה והראו לכולם את היצירה שאתם תכף יוצרים. זה פשוט מתכון שהולך לרגש את כולם, אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8-10 אנשים
הרכיבים הדרושים
עכשיו כאשר כבר רצה לנו רעיון בעוגה, חשוב להקפיד על כל רכיב כדי שהעוגה תצא מושלמת. צעדים פשוטים, אך תוצאה מעלפת!
- 125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות (מומלץ להשתמש בחמאה מזוקקת לקבלת טעם עשיר)
- 200 גרם קמח לבן מנופה (אפשר גם לשלב קמח חצי חצי עם קמח תפו”ח)
- 75 גרם סוכר (אפשר סוכר חום לטעם עמוק יותר)
- 1 חלמון (לא לשכוח, כמו סבתא שעושה את זה)
- 1 כוס תפוחים קלופים וקצוצים (במשקל של כ-300 גרם)
- 90 גרם שקדים קצוצים (להוסיף פריכות וניחוח מחדש)
- 1 כפית קינמון (מקנים לעוגה את הטעם החם והפנימי)
- לעיטור: סוכר אבקה (רק למי שאוהב טוויסט סוכרתי)
מרכיבים חלופיים
כמובן, אם רוצים לשדרג את העוגה, אפשר לבחור באפשרויות בריאות יותר! לגרסה טבעונית ניתן להמיר את החמאה בשמן קוקוס, והחלמון בגזרים טחונים עם מים. ואם אתם סובלים מאלרגיה לגלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”ח בלבד.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את העוגה המושלמת הזו. אם אתם בדיוק כמו שאני זוכר את עצמי, זה הזמן המושלם להוציא את כיסאות ולשבת קצת בזמן שהעוגה בתנור.
- מניחים את החמאה עם הקמח, הסוכר והחלמון בקערה. חוברים אותם יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מעבירים את התערובת לתבנית בקוטר 24 ס"מ, ומשטחים שטחית לשכבת בסיס דקה.
- מניחים את התבנית במקפיא למשך 15 דקות.
- באותה הזמן, מקלפים את התפוחים וקוצצים אותם לקוביות קטנות.
- מגרדים קופסה של קינמון לתוך התפוחים הקצוצים, ומוסיפים את השקדים.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים את התערובת של התפוחים מעל הבצק.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס ואופים במשך כ-45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה ומתקבלת ריח מעלף.
- מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט.
- מניחים עליה מעט סוכר אבקה, וחותכים לפרוסות.
- מגישים עם כדור גלידה ונשארים עם טעם של עוד!
שדרוגים ותוספות אפשריים
רק אין סוף לדמיון שלכם כאן! אתם יכולים לשדרג את העוגה עם להוסיף פרי נוסף כמו דובדבנים או אגסים, או כל פרי אחר שאתם אוהבים. כמו כן, ניתן לשלב מעט צימוקים או אגוזים לפיצוחים טעמים. ואם אתם רוצים להפתיע את עצמכם, מוזמנים להוסיף טיפה של ריבת תפוחים למילוי. ריבת בננה, למשל, באה נהדר עם תפוחים. גמרו את העוגה שלכם עם קצפת יחסית מתוקה או עם רוטב קפה, ובתאבון!
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בתפוחים שונים בעוגה?
כמובן! תפוחים חמצמצים כמו גרני סמית או תפוחים מתוקים כמו פוג'י יוסיפו טעמים שונים לעוגה. התמקדו במסר הרענן!
איך להבטיח שהעוגה תצא אוורירית?
חשוב לא לערבב יתר על המידה את הבצק. ערבוב מועט עוזר לשמור על המרקם האוורירי כדי שלא יימשך יותר מידי בטמפ' הגבוהה.
מה ניתן לעשות אם העוגה קרה ולא מפורסמת לכל?
אפשר לחמם מעט בתנור או לשים בתוך מיקרוגל שתיים-שלוש דקות, זה יעזור להטעים את העוגה.
האם אפשר להכין את הבצק יום לפני?
בהחלט! ניתן לשמור את הבצק במקפיא, ואם אתם רוצים שיצא מושלם, כדאי להקפיא אותו מראש.
מה הכוונה לחמאה מזוקקת?
חמאה מזוקקת היא חמאה שהוסרה ממנה המים, דבר שמקנה טעם הרבה יותר עשיר בעוגה.
האם ניתן להכין את העוגה עם קמח ללא גלוטן?
יש לי הרבה חברים שמנסים את העוגה עם קמח תפו”ח או עם קמח שקדים. זה נחשב לבריא ומתקבל טעים!
כמה זמן העוגה מחזיקה במקרר?
העוגה תשמור על טעמיה במקרר במשך שלושה ימים. שימו לב, שזו השקעה לטווח הקצר!
מה כדאי לשתות עם העוגה?
תה עם נענע או שוקו חם עם קצפת יוסיפו טעמים נעימים!
האם זה מתכון קל לגזור?
בהחלט! יש להקפיד שלב רק אחד בלא לשכוח את המדידות. הברירה היא מקורית, וכמובן, נראית אדם!
האם ניתן להקפיא את העוגה?
אין בעיה! יש לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא. כאשר תרצו, הוציאו והניחו לה להפשיר בטמפ' החדר!
לסיום, אם קיבלתם השראה מהמתכון הזה, אני מזמין אתכם לשתף אותו ברשתות החברתיות או אפילו לשלוח לחברים. זה מתכון שיכול להיכנס ללבבות של הרבה אנשים, ולהפתיע את כולם! אז קדימה, לכו על זה!