מתכון לבצק פיצה בלי שמרים שיביך את הפיצריה!
מתכון לבצק פיצה בלי שמרים
לאורך השנים, פיצה הצליחה לכבוש את ליבנו ואת הקיבה שלנו בכל מצב אפשרי. יש משהו ממש מדהים בהכנת פיצה בבית, כשהניחוחות מתפשטים בכל הבית והמתכון הזה יגרום לכם להבין עד כמה הכנת בצק פיצה בלי שמרים היא לא רק פשוטה אלא גם ממכרת. שמעתם על הטקסטורה העדינה של הבצק הזה? הוא נימוח ומאפשר לכם לשים עליו את כל התוספות שאתם אוהבים. אז בואו נצא לדרך ונכין פיצה ממש משגעת!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין בצק פיצה מושלם, אתם תצטרכו את הרכיבים הבאים. אל תחששו, מדובר ברכיבים שיש בכל בית, ובסופו של דבר התוצאה היא מעלפת:
- 2 כוסות קמח חיטה (אפשר להשתמש בקמח תפו\"ח לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1/4 כוס שמן זית או שמן קוקוס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית סוכר
- 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)
הקמח הוא מרכיב הכרחי, והוא יכול להיות מושאַל בשמוש בקמח אחר כמו קמח תפו\"ח או קמח חומוס, כך שהמתכון הזה מציע גמישות רבה.
שלבי ההכנה
כעת, ברשותכם, נבצע את הצעד הבא. אני בטוח שהשלבים האלו יגרמו לכם לעימות לא מתוכנן עם הפיצה, ובסופו של יום תצאו עם תוצאה מדהימה!
- נמיס את הסוכר במים הפושרים.
- בקערה נפרדת, נערבב את הקמח עם המלח ואבקת הסודה.
- נוסיף את תערובת המים ושמן הזית לתוך קערת הקמח.
- נעבוד עם ידיים על מנת להרגיש את הבצק, אם הוא דביק מדי אפשר להוסיף קמח.
- כשהבצק מתאחד, נעטוף אותו בניילון נצמד ונניח אותו בצד למשך 15 דקות.
- על משטח מקומח, נרדד את הבצק לעובי הרצוי.
- נניח את הבצק על תבנית אפייה משומנת.
- נוסיף את הרוטב והגבינה או כל תוספת אחרת שתרצו.
- נאפה בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 12-15 דקות או עד שהגבינה מתמיסה והבצק מזהיב.
- נוציא מהתנור וניתן לפיצה להתקרר במשך כמה דקות לפני החיתוך.
מרכיבים חלופיים
אולי חלק מכם מעדיפים להכין מתכון זה בתצורות שונות? אפשר בהחלט! ישנן מספר אפשרויות:
- גרסה טבעונית: החליפו את הגבינה לגבינה צמחית ואת השמן בשמן קוקוס.
- גרסה ללא גלוטן: השתמשו בקמח תפו\"ח או בקמח חומוס.
- יש גם אפשרות להשתמש בקמח שיבולת שועל לשדרוג הבריאותי.
שדרוגים ותוספות
האם חשבתם על תוספות? אפשר להפתיע עם שלל רעיונות לשדרוג הפיצה המושלמת הזאת:
- להוסיף אוליביה, זיתים שחורים וירוקים, ירקות קלויים כמו קישואים או פטריות.
- לפי הטעם שלכם אפשר להוסיף גם תבלינים כמו אורגנו, בזיליקום, פפריקה חריפה או אפילו חתיכות פלפל חריף.
- אם אתם אוהבים את זה מתוק, אתם יכולים לפזר קצת דבש או רוטב פרי זמוש על הפיצה כשהיא יוצאת מהתנור.
שאלות ותשובות
איך לשמור על הבצק אם אני רוצה להכין פיצה ליום אחר?
כדי לשמור על הבצק, ניתן לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולהכניס למקרר. הוא יישאר טוב למשך עד 48 שעות.
האם ניתן להקפיא את הבצק?
בעיקרון, ניתן להקפיא את הבצק למשך עד חודש. כדי להפשיר אותו, יש צורך להשאיר אותו במקרר למשך לילה לפני השימוש.
האם אפשר לשים מעל הבצק רוטב אחר פרט לרוטב עגבניות?
כמובן! רוטב פסטו או רוטב שום יכולים להוות תוספת נהדרת.
האם הבצק יתפוס אם אשתמש בקמח תפו"ח?
יש סבירות שהבצק לא יתפוס באותה צורה, אבל הוא עשוי להיות טעים באותה מידה. זה עשוי לדרוש ניסוי.
כמה זמן ניתן לאחסן פיצה מוכנה במקרר?
פיצה מוכנה יכולה להחזיק טוב במקרר למשך 3-4 ימים. יש לחמם אותה שוב לפני האכילה.
אם אין לי סודה לשתייה, מה אפשר לשים במקום?
אפשר להשתמש באבקת סודה, אך אם גם זה לא קיים, הכינו את הבצק גם בלי תוספים. התוצאה תהיה פחות אוורירית, אך מאוד טעימה.
באיזה שוקולד אפשר לשים על הפיצה?
נסו לשים שוקולד מריר או שוקולד חלב לאחר אפיית הפיצה, יחד עם פרי אינסופי.
איך לדעת מתי הפיצה מוכנה?
תשימו לב שהגבינה מותכת והבצק מתחיל להשחים. אחת הסימנים היא ריח הפיצה, זה נפלא!
האם אני יכול להוסיף בשר לטופו?
כמובן! בשר כתף או עוף יכולים להיות טעמים נהדרים בפיצה שלכם.
מהן התוספות שהכי מומלצות לפיצה הזו?
תוספות מומלצות כוללות פפרוני, פטריות, פלפלים, גבינת מוצרלה וגבינות נוספות.
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה! תנו להם גם ליהנות מהפיצה המושלמת הזו! ובסופו של דבר, חגגו את הניצחון הזה על ידי לעשות פיצה בכל סוף שבוע!