מתכון לאמפנדס שילך אתכם אל הלב של לטין אמריקה
"`html
מתכון לאמפנדס מדהימים למאפים חובבים!
תארו לכם את הפעם הראשונה שטעמתם אמפנדס. אולי זו הייתה מסיבת בת מצווה, או טיול בדרום אמריקה. כל ביס שהיה עמוס בטעמים עשירים, ונשיקות אוויריות של הבצק רך. אין ספק, מדובר באחד המאפים הכי ממכרים ומעלפים שיש! אפשר להתהדר בכל מיני מלחמות שפים טובות, אבל האמפנדס הם המלכים של הארוחה – המושלמים עבור ארוחת ערב קלילה, וסוף השבוע עם החברים, או אפילו סתם נשנוש רוחבי מול הסדרה האהובה עליכם.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 10-12 אמפנדס
הרכיבים הדרושים
כשהכוכבים שלנו בחגיגה הזו הם האמפנדס, כל טעם שיתמזג יחד יכול לייצר פיצוץ שהפה שלנו לא ישכח! אז, מה אנחנו צריכים כדי להכין את המנה האגדית הזו? הנה הרשימה:
- 300 גרם קמח לבן
- 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1 ביצה (להכנה עם ביצה נוספת לביצה לוהטת מעל)
- 100 מ"ל מים קרים
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 500 גרם בשר טחון (או תחליף צמחוני כמו פטריות)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות תבלינים (כמון, Paprika, מלח ופלפל)
החיים הם לא מסיבת פוטושוט בלבד! אם אתם רוצים לפנק את עצמכם עם גרסה טבעונית, פשוט אפשר להוציא את הבשר ולשדרגו עם עדשים מבושלות או קטניות. ואני ממליץ גם להוסיף עוד חלבונים כמו פטריות חזית או קישואים מצוינים שמוסיפים רכות.
שלבי ההכנה
הגיע הזמן לשים את הכפפות, לשים מוזיקה בקול רם ולצלול לתוך מאכלים הכנת האמפנדס המעלפים!
- פלאים מתחילים עם בסיס טוב! אנחנו ניקח קערה רחבה, נוסיף את הקמח, סוכר ומלח.
- נכניס את קוביות החמאה ונתחיל לערבב בעזרת אצבעותינו עד שהתערובת תיראה כמו פירורים. אנחנו רוצים שהחמאה תתאחה עם הקמח בצורה אוורירית.
- נשבור את הביצה לתוך הקערה, נוסיף את המים הקרים ונערבב עד שהתערובת מתאחדת.
- נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשאיר במקרר כ-30 דקות על מנת שיתייצב.
- בזמן שהבצק נושם, נעבור להכנת המלית! נטגן בצל בשמן זית עד שיהיה שקוף, נוסיף את השום ונמשיך לטגן עוד מספר דקות.
- נוסיף את הבשר הטחון ונתבל בתבלינים השונים. נטגן את התערובת עד שהבשר מבושל לחלוטין.
- נוציא את הבצק מהמקרר לאחר שכבר הבין מה אנחנו רוצים ממנו, ונחלק אותו לחלקים קטנים – בערך בגודל כדור פינג-פונג.
- נרדד כל חלק לבצק דק ואז נוסיף מרכז מלית עם הכנה שהכנו.
- מקפלים את הבצק על המלית ונלחץ את השוליים כדי שהאוצר לא ייצא החוצה.
- נניח את האמפנדס בתבנית עם נייר אפייה, ונשבור ביצה נוספת עליהם, לשדרוג פרנואידי.
תוספות או שדרוגים אפשריים
הבאנו את זה למרחקים, אבל למה לא לשדרגו עוד יותר? אפשר להכין רוטב יוגורט עם עשבי תיבול או אפילו רוטב חמאת בוטנים עם כסות! ואם אתם מרגישים הרפתקנים, תוסיפו גבינת צהובה לתוך המלית, ותוך שניות תגלו שהחיים באמת נמסים בפה.
שאלות ותשובות
אפשר לעשות את זה בצורת צמחונית?
כן, בהחלט! בחרו תחליף כמו פטריות מגוון או תחליף בשר אחר שיחמם לכם את הלב.
מה לעשות אם הבצק יוצא דביק?
נסו להוסיף מעט קמח לסירוב או לתקופה נוספת במקרר.
מה ניתן להגיש לצד האמפנדס?
סלט ירוק מרענן או טחינה בצלחת יאפשרו מנגינה טעימה.
איך לאחסן אמפנדס לאחר שהכנו אותם?
תשמרו במקרר ותחממו בתנור לפני ההגשה.
מאיזה עוף אפשר להכין אמפנדס?
אתם יכולים להשתמש בעוף טחון, או להכין במילוי של עוף קצוץ עם תיבול.
אם אני רוצה להפוך את זה לאמפנדס מתוקים?
השתמשו במילוי של פירות מבושלים עם סוכר או שוקולד נמס.
כמה זמן ניתן לשמור את האמפנדס במקפיא?
הם יכולים להחזיק מספר שבועות במקפיא, קפצו לתנור ויחזרו לרעננות מושלמת.
האם יש צורך לקמוח את השולחן לפני העבודה?
שימוש במעט אבקת קמח ייקל על ההתמודדות עם הבצק.
איך יודעים שהאמפנדס מוכנים?
כשצבעם זהוב ומבריק, הם מוכנים להיכנס לפה שלכם!
מה אם אני לא אוהב/ת בשר?
כמובן, הכינו עם תחליפים בריאים וטעימים, זה אפשרי לחלוטין!
האם תלחצו על "שיתוף" כשאתם מבינים הכל? אנחנו חייבים להפיץ את המהפכה הזו לכל מי שאני מכיר ואוהב! תשתפו את המתכון הנפלא עם החברים שלכם, ותהנו ממנו יחד. מי בא לקצת אמפנדס מדהימים?
"`