מתכון לאוכל שוויצרי שיעשה לכם חשק לטעום
אוכל שוויצרי – טעמים שלא תשכחו
אם אי פעם חלמתם על טעמים עשירים ומרקמים קסומים, המתכון שלנו להיום הוא בדיוק מה שאתם צריכים. הגיע הזמן לגלות את הקסם של המטבח השוויצרי, שבו כל מנה היא חוויה שמרמזת על נעימות, תבשילים מושקעים, והרבה אהבה לאוכל. השוויצרים יודעים להציע הכל, מהפסטות המשלבות גבינות מקומיות ועד לקינוחים שמחממים את הלב. אז איך נתחילים?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
המתכון שלנו היום מציג מנה שוויצרית מסורתית, אבל במעטפת חדשנית, שלא תשאיר אתכם אדישים. על מנת להכין את המנה המדהימה הזו, נצטרך את הרכיבים הבאים:
- 300 גרם פסטה (רצוי פעטוצ'יני)
- 200 גרם גבינת געשה הוויטל המדרזית (או גבינת ריקוטה)
- 100 גרם גבינת פרמזן מגורר
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 ביצים טריות
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 בצל קטן קצוץ
- אוליב לסלט (לפי הטעם)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
ובכן, זה לא הכל! אפשר גם לשדרג את המנה הזאת עם מעט תרד או פטריות שיציבו אותה על מסלול הנשפים של המטבח השוויצרי!
שלבי ההכנה
ועכשיו נעבור לחלק הכי מעניין – ההכנה! ידעו, זו המתכון שקל מאוד להביא אותו לחיים, וכשאתם תעשו את זה, אני בטוח שתרצו ללקק את האצבעות.
- מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח עד שהיא אל דנטה, מסננים ושמים בצד.
- במחבת גדולה מזהיבים את הבצל והשום במשך 2-3 דקות עד שהם רכים.
- מוסיפים את הגבינה הלאטה והריוטה, מערבבים היטב והמנות משגעות כל כך.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים יחד עם השמנת, מלח ופלפל.
- מעבירים את תערובת הגבינה למחבת עם הפסטה המבושלת.
- יוצרים צרור של פסטה בתבנית אישית ושמים בתבנית אפייה.
- יוצקים את תערובת השמנת והביצים על הפסטה.
- מקשטים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות, עד שהגבינה מתברת וזהב.
- נותנים לפסטה להתקרר קצת, ומקשטים בכל תוספות האוליב או תרד.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהמנה כבר מוכנה ומפזרת ניחוחות מושלמים, חשוב לזכור שאתם יכולים לשדרג אותה. פטריות מוקפצות, תרד טרי או אפילו אגוזים קלויים יוסיפו טוויסט משגע למנה. אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, אתם יכולים להשתמש בגבינת שקדים ולהחליף את הביצים בטופו מרכך!
לסיום ההכנה, אל תשכחו להגיש עם סלט רענן – פשוט לשלב חסה, אגסים וקצת גבינת פטה, וזה אגדי!
שאלות ותשובות
איך אדע אם הפסטה מוכנה?
המפתח הוא לבדוק את הפסטה בשיטת "הטעימה הקצרה". אל דנטה היא פסטה שיש לה מעט נגיסה, ואם אתם לא מתכוונים לאכול אותה כרגע, אל תשכחו לשטוף אותה במים קרים כדי להפסיק את הבישול.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! תוכלו להכין את הפסטה ואת מחית הגבינות מראש, להכניס לתבנית ולשמור במקרר. לפני ההגשה, פשוט קחו את זה מהקיר והכנסו לתנור.
מה עושים אם אין לי גבינת געשה?
אפשר להשתמש בגבינת ריקוטה עם תוספת פרמזן. תואם מצוין!
האם ניתן להקפיא את המנה?
כן, המנה מתאימה להקפאה אך יש לזכור שמרקם הגבינות עשוי להשתנות לאחר הפשרה.
מה אפשר לשים בעבור מי שאין לו סבלנות להכין פסטה?
אפשר פשוט לקנות פסטה מוכנה מראש ולחסוך זמן!
באיזה תבלינים אפשר להשתמש?
שום, רוזמרין וטימין עובדים מצוין אם תרצו להוסיף עוד עומק לטעם.
האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! המנה מתוקה ובעלת טעמים קלאסיים, שהם לרוב אהובים על ילדים.
האם ניתן להכין את המנה גם בתנור חשמלי?
כן, הם עובדים הכי טוב באותה הדרך – פשוט יש להקפיד על חום נמוך יותר!
איך להגיש את המנה?
מעבירים את הפסטה לצלחות שטוחות, מקשטים עם פרוסות אוליב נוספות ומעט אוכמניות או פטרוזיליה, טעים ומרשים!
אתה בטוח תמליץ על המנה הזו?
בתור מי שהכין את המתכון הזה מספר פעמים, אני יכול לומר עם ביטחון שזה המנה הכי טובה שאי פעם הכנתי.
אם אתם אוהבים לגלות מתכונים חדשים ולהרחיב את הידע שלכם במטבח, שתפו את המתכון עם החברים שלכם!