מתכון כבד עוף עם בצל מקורמל שלא תרצו לפספס
מתכון כבד עוף עם בצל מקורמל
ישנם כמה דברים שחייבים להתנסות ולחוות, וביניהם כמובן מתכון כבד עוף עם בצל מקורמל. מדוע? כי זהו מתכון שברגע שתטעמו אותו, תבינו שיש פה משהו משגע, משהו אגדי. כבד עוף, הוא מרכיב שעושה חיל במטבח. יש שהוא ייחשב כקלאסי, אך אם מפנימים את הטכניקות ומתנסים, מגלים שהאפשרויות כמעט אינסופיות. המנה הזו מספקת השראה וריתוק לא רק בטעמים אלא גם בסיפור שמאחוריה. בסיסה נשען על זיכרונות מהמטבח של סבתא, שבו תמיד יש מקום מיוחד לכבד עוף.
ומה אנחנו עומדים לגלות כאן? קודם כל את הכיף שבלבשל ולהכין את המנה המדהימה הזאת. הקרם של הממתק בבישול! לא בכדי נאמר שזו אחת מהמנות המפתיעות והטעימות שיש. כשתהיו שם, עם הארoma של הכבד והבצל שמתמזגים יחד על המחבת, ולאחר מכן ברגע התענוג כשאתם לוקחים ביס – אתם תבינו בדיוק על מה אני מדבר.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל- 4 מנות
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם כבד עוף טרי
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חמאה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1/4 כוס בושם בלסמי (אם רוצים לזהב את המנה)
- עלים טריים של פטרוזיליה לקישוט
כדי לשדרג את הממתק הזה, ניתן להחליף את הכבד בעוף קצוץ או לשדרגו לגרסה טבעונית עם חלבון צמחי.
שלבי ההכנה
- מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שיזהיבו.
- מוסיפים את שום ודואגים לא להשרף.
- מוסיפים את כבד העוף ונותנים לו להתבשל במשך 5-7 דקות.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים היטב.
- להמשיך לבשל עד שהכבד מוכן ונספגת הנוזלים.
- מטבלים בבושם בלסמי לפני סיום הבישול.
- מגישים עם עלי פטרוזיליה לקישוט.
מנה זו נתפסת בעזרת הריח המוביל את הלב והנשמה. מהרגע הראשון שבו הפתחתם את הסיר, תראו שכל אחד יירצה ללקק את האצבעות! המנה הזו מציעה שילוב מושלם של טעמים, שמאז ומעולם השאירו אנחה של עונג מכל הלב ותחושה של זיכרונות מתוקים מהמטבח של אמא.
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם רוצים להוסיף קצת ביס כמו שצריך למנה הזו, תחשבו על מסמיך של שמנת מתוקה לסיום. זה מוסיף עושר שמגיע בפינוק שמתמזג עם כל ביס. חשוב גם לזכור שאפשר לשדרג את המנה עם תוספת של חלה טרייה או אורז.נהדר מהסיר!
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בכבד עוף קפוא?
בהחלט! אך מומלץ להפשיר אותו היטב לפני השימוש כדי למנוע לחץ מים מיותר.
מהי הדרך הטובה ביותר לחתוך את הכבד?
חתכו את הכבד לחתיכות בגודל של ביס, כך שהן יתבשלו באופן אחיד.
האם אפשר להשתמש בבצל ירוק במקום בצל רגיל?
בוודאי! בצל ירוק נותן טעמים מרעננים שיכולים לשדרג את המנה.
איך יודעים אם הכבד מוכן?
הכבד מתבצע עד שהוא ורוד במרכז, אל תבשלו אותו יותר מדי כדי לשמור עליו עסיסי.
אפשר לקנות כבד עוף מהשוק?
אכן. חשוב לבחור כבד עוף רענן ומנוסח היטב.
האם הכבד בריא?
כבד עוף הוא מקור מצוין לחלבון, ברזל וויטמינים, אך מומלץ לא לצרוך אותו בצורה מוגזמת.
מה אם אני רוצה להכין מתכון דל פחמימות?
אל תשכחו להשתמש בשום תוספות פחמימתיות כמו אורז, ולבחור לעטוף את הכבד בירקות ירוקים.
איך ניתן לשמור על הכבד טרי לאחר הבישול?
הקפיאו את הכבד במיכלים אטומים, כך שההכנה להקפאה לא תגרום להשפעה על הטעמים.
באיזה זמן הכי טוב להגיש מנה זו?
מנה זו מתאימה מאוד לארוחת ערב או לארוחה חגיגית, עם אורחים או ללא אורחים, פשוט מושלם!
מה אפשר להוסיף למנה לצורך הגיוון?
נשמח להציע כמובן קוק שום קלוי, צלפים או אפילו כמה תבלינים כמו צ'ילי טחון להפתעה מטורפת!
אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות! זה כל כך מדהים לחדש ולהפתיע את החברים והמשפחה במאכלים שבישלתם בעצמכם.