מתכון חציל מטוגן עם שום ופטרוזיליה שישגע אתכם
"`html
מתכון חציל מטוגן עם שום ופטרוזיליה
לצעוד אל תוך המטבח, ולהרגיש את הריחות המשגעים מתנופפים באוויר – זהו רגע שלא ניתן לשכוח. בדיוק ברגע הזה, עם החציל המטוגן, שום ופטרוזיליה, נרגיש כמו שפים במטבח של מסעדת מישלן. המנה הזו פשוט מדהימה! היא מספקת את כל מה שאנחנו אוהבים: טעמים חיוניים, מרקם רך ומעט פריך, וריח שלא ניתן לעמוד בפניו. כבר מתכוננים לדמיין את השיניים שלנו מתבוססות בחציל העסיסי הזה. זו המנה שהמשפחה שלי זוכרת מאירועים משפחתיים, וכל שולחן שזוכה להכין אותה, חוזר לחיים בזכות השמחה שהיא מביאה.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | המנה מספיקה ל-4 אנשים
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן טיגון: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
עכשיו כאשר ריח השום כבר מתנדף באוויר, הגיע הזמן לחשוף את כל המרכיבים שידאגו למלא את הפיות שלנו בטעמים בלתי נגמרים.
- 2 חצילים בינוניים
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס קמח (אפשר גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס שמן זית (או שמן רגיל)
- מלח ופלפל לפי הטעם
לגרסה טבעונית, אפשר לשדרג את המנה על ידי הוספת מעט תבלינים נוספים כמו כמון או קימל.
שלבי ההכנה
עכשיו, בואו נצא למסלול של כמה וכמה שלבים פשוטים וקלים שמביאים אותנו למנה הכי טעימה שיש – חציל מטוגן עם שום ופטרוזיליה!
- מניחים את החצילים על שולחן העבודה וחותכים כל חציל לפרוסות בעובי של ס"מ.
- מניחים את פרוסות החציל בקערה ומפזרים עליהן מלח. נותנים לחצילים לשכב כ-15 דקות כדי לספוג את המליחות.
- לאחר מכן, שוטפים את החצילים במים קרים ומייבשים אותם עם מגבת.
- במגש נפרד, מפזרים את קמח על פרוסות החציל המיובשות.
- מחממים את השמן במחבת על חום בינוני-גבוה.
- מטגנים את פרוסות החציל עד שצבען מזהיב – מדובר בכ-3-4 דקות מצד אחד.
- הופכים את החצילים ומבשלים שנית עוד 3-4 דקות כדי שיתקבלו פריכות מושלמת.
- מניחים את פרוסות החציל המטוגנות על נייר סופג כדי לספוג את השמן.
- באותה מחבת, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים בפחות מדקה עד שהוא מתחיל לשחרר את הארומה המשגע שלו.
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים היטב, ולאחר מכן טורפים לתוך החצילים המטוגנים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כבר התחלנו כאן אינטרמצו טעים, אבל למה לעצור כאן? אפשר להוסיף לתוך החצילים המטוגנים גבינת פטה מעושר, שמים שהם מ ה? חולות או אפילו טחינה עם כמה תבלינים מלמעלה.
- התוספת של גבינת פטה תוסיף עושר טעים.
- קצת רוטב פלפלים חריף יכול לשדרג את המנה לרמות חדשות של פיקנטיות.
- לאלו האוהבים לגרסה יותר פיקנטית – ניתן לשלב שטויות חריפות.
שאלות ותשובות
האם החצילים יכולים להיות קפואים?
שימוש בחצילים קפואים יכול להוביל לתוצאה רכה יותר, אך אני ממליצה תמיד על חצילים טריים על מנת להגיע למרקם הנכון.
באיזה שמן מומלץ לטגן את החצילים?
שמן זית הוא הבחירה הטובה ביותר מכיוון שהוא מוסיף טעם ומקנה טיגון בריא יותר מאשר שמנים אחרים.
מה לעשות אם החצילים יוצאים רכים מדי?
קודם כל, אל תדאגו! רך מדי אינו בהכרח רע. אך אם תרצו לטגן פריכים, אם תגרדו את הקמח על החצילים לאחר ההידוק במלח, זה יכול להיות מועיל.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
כמובן! ניתן לטגן את החצילים מראש ולשמור במקרר למשך יום או יומיים. כשהם ייצאו מהמקרר, פשוט לחממים במיקרוגל או סוטאז' עם מעט שמן עד שיתחממו.
האם ניתן להחליף את השום בתבלינים אחרים?
בהחלט! אפשר לשים מעט גזר קצוץ בשביל מתיקות או להכין את המנה עם תבלינים כמו כמון ואורגנו.
מה מתאים כתוספת מעבר לחצילים המטוגנים?
סלט ירקות טרי יכול להיות הבחירה המושלמת ליד המנה. זה יתן קונטרסט כימתי וטעם.
האם אפשר להכין את החצילים על הגריל?
בהחלט, אבל בטח הם ידרשו תקופת זמן ארוכה יותר שכן על הגריל מתבשלים לאט יותר.
מה לגבי שימוש בחציל סגול?
נכון, חציל סגול מביא טעמים נוספים! השימוש בו זהה.
האם אפשר להוסיף אגוזים למנה?
בהחלט! אגוזי צנוברים קלויים יכולים להעניק קראנץ' נוסף שיגרום לכל Bite להיות מיוחד.
למה חשוב לתת לחציל לספוג מלח?
הספיגה בהרבה מאד לוקחת ממנו את המים, מה שהופך אותו לפחות מרוכז ויותר מוצלח. מה שנקרא – נשמה של החציל..
אז, לא משנה איפה נמצא את עצמנו – בשישי של ארוחה משפחתית או סתם ערב רגוע בבית, מנה זו תעשה את העבודה. אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות חברתיות – זה פשוט אגדי!
"`