מתכון חזה אווז שיביא את הארוחה למדרגה הבאה

"`html

חזה אווז בגרסה האגדית שלו

אם יש מנה שאפשר להתאהב בה בכל ביס, זו מנה של חזה אווז. כך, בשילוב של טעמים עמוקים ושימוש בחומרי גלם איכותיים, ניתן ליצור מנה שאנשים לא יכולים לעמוד בפניה. בעיני, זה אחד המאכלים היותר מדהימים והכי טעימים שיש. כל מה שצריך זה רק לדעת איך להכין אותו כמו שצריך, ואנחנו כאן כדי אתם לדייק את המתכון הזה כך שיהפוך אתכם למאסטרים של חזה האווז.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

ליצור את המנה המושלמת של חזה אווז, אנחנו זקוקים לרכיבים הבאים:

  • 2 פיסות חזה אווז – חשוב להקפיד על איכות!
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות דבש (אפשר גם מייפל למי שאוהב טעמים מתוקים)
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • צרור עלי מרווה קצוצים דק (לגרסה עם טעם עז)

זוהי הגרסה הבסיסית של המתכון. אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, ניתן להחליף את חזה האווז בפיסות טופו בציפוי פריך ואותן תיבולים.

שלבי ההכנה

כדי להגיע לתוצאה המעלפת, יש לבצע את השלבים הבאים:

  1. מערבבים את מלח, פלפל, שום קצוץ ודבש בקערה קטנה.
  2. מורחים את התערובת על חזה האווז מכל הצדדים.
  3. חולקים את חזה האווז לחצאים ומכניסים למקרר לכשעה, כדי שהטעמים פנימה.
  4. מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום גבוה.
  5. מוסיפים את חזה האווז למחבת ומבשים אותו כ-5 דקות מכל צד, עד שהחלק התחתון מזהיב.
  6. לאחר מכן, מוסיפים את הרוטב סויה ואת עלי המרווה ומבשלים עוד כ-10 דקות.
  7. מכסים את המחבת ומבשלים על חום נמוך עוד כ-15 דקות עד שהבשר רך ונימוח.
  8. מעבירים את חזה האווז לצלחת ומניחים לו לנוח כמה דקות לפני החיתוך.
  9. חותכים לפרוסות ומניחים על צלחת הגשה עם מעט רוטב מעל!

כיף לראות שהמנה מתארגנת מתוך המתכון הזה. כמו שראינו, כל שלב הוא קריטי. כשאנו מקפידים על המרכיבים והכנה זה יוצר את המנה המושלמת.

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש לא מעט שדרוגים שיכולים לשדרג את המנה המדהימה הזאת:

למשל, אפשר להוסיף קוביות תפוחי אדמה ובצל ליד, אשר להתבשל יחד במחבת עם חזה האווז ואז יוצא תוספת המושלמת.

אפשר גם להכין רוטב פירות יער מתוק ולמזוג אותו מעל, זה יוצר ניגוד מעניין בין מתוק למלוח.

לסיום, להגיש עם סלט ירקות טריים ונענע תוסיף גם מרעננות שמשתלבת בתהליך.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם חזה האווז מבושל?
אם חזה האווז צלוי היטב, הוא צריך להיות זהוב ובעל פריכות חיצונית, אך במרכזו להישאר מורגש – כמו סטייק. אם אתם רוצים לוודא, אפשר להשתמש במד thermometer.

האם אפשר להכין את המתכון ללא דבש?
בהחלט! ניתן להמיר את הדבש במייפל או לסגור את המנה לחלוטין עם כמון ושום טחון.

מה הסוד שהחזה אווז ייצא רך?
הסוד הוא במרינדה. אם אפשר, לתת לבשר למרנדים במשך תרכפי, ולאחר מכן לבשל על חום נמוך.

אפשר להכין את זה על גריל?
כמובן! אם יש לכם גריל פחמים, זה אחד הדברים הכי משגעים שאפשר לעשות עם חזה אווז!

האם אפשר לקנות חזה אווז קפוא?
בעיקרון, כן! רק זכרו להפשיר אותו לאט במקרר לפני השימוש להכנה, כדי שלא יתייבש.

מה צדדים שאני יכול להגיש עם המנה?
שילוב עם ירקות קלויים כמו סלרי וגזר או עם רוטב עגבניות בריא יכול להרים את המנה.

האם חזה אווז בסוכר אפשרי?
בהחלט. ניתן לחבר דבש סוכר ולהפוך את המנה למתקתקה מאוד!

כמה זמן הוא יכול להחזיק במקרר?
אם השארתם אותם מכוסה, חזה אווז יכול להיחם עם טעם עדיין טעים כ-3 ימים.

ניתן להכין גרסה דלת פחמימות?
בוודאי, אם משאירים את התוספות בריאותיות, כמו סלט ירקות, ההכנה תהיה דלה בפחמימות.

אם חשבתם שהמתכון הזה מדהים, שתפו אותו עם כל החברים והמשפחה שלכם ברשתות החברתיות! תתרמו להפצת האושר הזה!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גלה את הסימנים לאבחון עצמאי של סקביאס
אבחון עצמי של סקביאס: איך לזהות ולפעול? סקביאס, הידוע גם בשם "פרעושים" או "מיטות בשר", הוא מצב שלא ניתן...
קרא עוד »
אוק 23, 2024
עוגה עם שמנת מתוקה קלה שתשדרג כל ארוחה!
עוגה מדהימה עם שמנת מתוקה קלה נשמע כמו סיפור מהאגדות, אבל זה לא חלום! העוגה הזו היא שילוב מושלם בין...
קרא עוד »
דצמ 08, 2024
סטייק פרגית בתנור – מתכון שישדרג את הארוחה שלך
```html סטייק פרגית בתנור - מתכון אגדי! דמיינו את הריח המטריף של סטייק פרגית בתנור, שמריחים בתיאבון בכל...
קרא עוד »
דצמ 18, 2024
נגישות