מתכון דור פלג שהולך לשנות את הכל!
דור פלג
בספירלה של ימים שגרתיים, בכל פעם שאני חושב על מנת אוכל מיוחדת, על מנה אחת שמעלפת את החיך, מיד עולה לי בראש הרעיון להכין את "דור פלג". מדובר במנה שמספקת חוויות קולינריות דינמיות ורבי-גוניות, שמזכיר לי את הצבעים של החיים. ככל שנעמיק במתכון, נבין כמה הוא מדהים וכמה הוא ממכר. במנה הזו, אנחנו הולכים לשלב טעמים מגוונים, חומרים טריים ומרעננים, וליצור חוויה כזו שלא תשאיר אף אחד אדיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה אנשים המנה מתאימה
- זמן הכנה: 60 דק'
- רמת קושי: בינונית
- לכמה מנות: 4 מנות
לפי סיפור על אורח שלי, המנה הזו נחשבת למושלמת עבור כל אירוע, ולא משנה אם מדובר בארוחת ערב משפחתית, חגיגת יום הולדת או סתם כך, כי היא משתלבת בכל סיטואציה!
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם חזה עוף (אפשר גם טופו לגרסה צמחונית)
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 פלפל קדוש – אחד אדום ואחד ירוק
- 300 גרם קישואים, קצוצים
- 250 גרם גזר, קלוף וחתוך לרצועות
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית שטוחה של פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות סוכר חום (לגירוי הטעמים)
- 1 כוס אורז בסמטי מבושל
- סלט ירקות טרי לקישוט (רשות)
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, מספיק להמיר את חזה העוף בטופו או בשר סויה. זה מעלף באותה מידה, ולא תהיה שום פגיעה בטעמים הרבים!
שלבי ההכנה
כעת, נצא לדרך ונכין את המנה המדהימה הזו!
- חומרים שמים במחבת גדולה עם שמן זית ומחממים על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומערבבים עד שהבצל מתחיל להסתכל.
- מוסיפים את השום ומערבבים עוד כחצי דקה.
- מוסיפים את רצועות העוף/טופו ומטגנים עד שהן משחימות היטב.
- מוסיפים את הפלפלים הקצוצים, הקישואים והגזר ומערבבים היטב עד שהירקות מתרככים.
- יוצרים רוטב על ידי שילוב רוטב הסויה, הפפריקה, הסוכר, מלח ופלפל, ומוסיפים אותו למחבת.
- מבשלים כ-10 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם.
- לאחר הבישול, מסננים את האורז ומניחים אותו בתחתית צלחת או קערה עמוקה.
- מניחים מעל את תערובת העוף/טופו עם הירקות בצורה מדויקת.
- מקשטים עם הסלט הירקות (אם בחרתם) ונהנים!
אני זוכר את הפעם הראשונה ששמעתי על המתכון הזה, הוא היה חלק מהמזון של סבתא שלי. כל ביס מזכיר לי את הבית, והוא פשוט נמס בפה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהכנתם את "דור פלג", היה סמוך וודאי שיש לכם אפשרויות רבות לשדרוג! ניתן לשדרג אותו עם:
- שומשום קלוי, שפשוט הורס את כל העניין.
- אורגנו או בזיליקום טרי לקצת רעננות.
- רוטב חמאת בוטנים למעט טעם מתוק ומלוח בו זמנית.
- מנגו קצוץ למתקה.
- ועוד ערכות תיבול שאתם אוהבים!
אני ממליץ גם לשתף את המתכון הזה עם חברים ולראות מה הם יוסיפו או ישדרגו. זה משגע!
שאלות ותשובות
מה ניתן להשתמש במקום חזה עוף? יש מקום להמיר את חזה העוף בטופו, חזה הודו, או אם רוצים גרסה צמחונית, אפשר גם להשתמש בפטריות טריות.
האם אפשר להכין את המתכון בלי גלוטן? בהחלט! פשוט שימו לב שבוחרים רוטב סויה ללא גלוטן וגם את האורז ודאו שהוא ללא גלוטן.
מה הסיבה לשימוש בסוכר חום? סוכר חום מסייע לאזן את הטעמים, מעבר לתחושות המתוקות והמלוחות במנה.
כיצד לשמור על המנה אחרי הבישול? ניתן לאחסן במיכל סגור במקרר למשך כ-2-3 ימים.
אפשר להכין את המנה מראש? בהחלט! אפשר להכין ערב קודם, לשמור במקרר ובבוקר לחמם קלות.
למה כדאי להוסיף ירקות? הירקות לא רק מוסיפים טעם ומרקם, הם גם תורמים לבריאות, כך שהמנה שלי לא רק טעים אלא גם בריא!
האם ניתן להקפיא את המנה? כן, ניתן להקפיא את המנה, רק שימו לב להזן את השוקולד όταν מפשירים.
מה יש להגיש עם המנה החמה? אפשר להניח סלט ירוק בצלחת, או תוספת סויה מידנית לציד.
מהם הזמן הטוב ביותר להגיש את המנה? אני ממליץ להגיש אותה חמה כשעה לאחר הבישול, זה הזמן שהטעמים מתאחדים.
האם אפשר להחליף אורז במנה הזו? כמובן! תרגישו חופשיים להשתמש בקינואה, בורגול או כל גרגר שאתם אוהבים.
לאחר שהכנתם את "דור פלג", אתם חייבים לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי להפיץ את הבשורה והטעמים המדהימים! חברים לא יכולים לחכות לטעום את המנה הזו, כי היא פשוט אגדה!