מרק שעועית אדומה כמו של חיים כהן שתאהבו

"`html

מרק שעועית אדומה כמעט ברמה של חיים כהן

בתחום המזון, ישנם מתכונים ששמע השם שלהם מדבר בפני עצמו. מרק השעועית האדומה הוא כזה. אם יש מתכון שיכול להעביר אותנו לתחושת חמימות ונוסטלגיה, זהו המרק הזה. המפגש בין השעועית הרכות, התבלינים המדהימים והניחוחות העולים מהסיר הוא כמעט אגדי. סבתא שלי תמיד אמרה שזו הדרך הטובה ביותר להתחיל את יום שישי, אז אני ממליץ לכם לאמץ את המסורת הזו.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 1 שעה 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נתחיל ברשימה של המרכיבים שמביאים עימם את הקסם למרק שלנו. כל רכיב משחק תפקיד חשוב ויוצר את הטעמים המושלמים.

  • 2 כוסות שעועית אדומה, שהושרתה במים למשך לילה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזרים, קלופים וקצוצים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה קטנים, קלופים ומחולקים לקוביות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 קופסה של רסק עגבניות (כ-200 גרם)
  • 2 ליטרים מים
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה להגשה

מרכיבים חלופיים

אם אנחנו רוצים לגוון או להתאים את המתכון לצרכים שלנו, יש כמה אפשרויות:

  • אפשר להשתמש בשעועית מגוונת כגון שעועית ירוקה או קנליני.
  • לגרסה טבעונית, יש להסיר כל רכיב חלבוני ולוודא שהרסק עגבניות לא מכיל מרכיבים בעייתיים.
  • אם אתם רוצים להגביר את הערך התזונתי, ניתן להוסיף קישואים או תרד לקראת הסוף.

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שהכנתם את כל המרכיבים, הגיע הזמן להכין את המרק. התהליך עשוי להיות מהיר, אבל התוצאה היא פשוט מעלפת!

  1. מניחים בסיר גדול את השעועית האדומה עם המים ומביאים לרתיחה. מסננים וחוזרים לסיר.
  2. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים בשמן זית עד שהבצל שקוף.
  3. מוסיפים את הגזרים ותפוחי האדמה ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות עם התבלינים (כמון, פפריקה, מלח ופלפל).
  5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה נוספת.
  6. מוזגים את המרק נמוך על להבה ובוחרים להרתיח במשך 45 דקות עד שהשעועית רכה.
  7. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה לקישוט ומערבבים.
  8. מגניבים לאכול! לא לשכוח ללכלך את האצבעות, זה הכי טעים שיש.

עכשיו אתם יודעים להכין את המרק שעולה על כל דמיון. אך זה לא נגמר כאן – יש גם שדרוגים ותוספות שאפשר לדמיין!

תוספות ושדרוגים אפשריים

בחיים, לפעמים השדרוגים הקטנים הם אלו שעושים את ההבדל הגדול. בואו נסתכל על כמה תוספות אפשריות:

  • נקניקיות בקר או טופו במרק ישדרגו אותו ויתנו טעם נוסף.
  • לגרסה פיקנטית, הוסיפו פלפל חריף קצוץ.
  • צנובר קלוי יכול לתת טוויסט מעניין במרק, עם גורס קראנצ’י.
  • אם אתם רוצים לאכול עסיסי יותר, הוסיפו אטריות או קוסקוס סמוך לסוף.

שאלות ותשובות

כמה זמן צריך להשרות את השעועית? בערך לילה שלם, כך שהשעועית תתרכך ותהיה מוכנה למרתח.

מה לעשות אם אין לי רסק עגבניות? ניתן להשתמש בעגבניות קצוצות או ברוטב עגבניות מוכן.

האם אפשר להכין מרק זה בסיר לחץ? בהחלט, הסיר לחץ יחסוך לכם זמן בישול ובסופו תקבלו מנת מרק מדהימה.

מה אם אני לא אוהב את טעם הכמון? אפשר להימנע משימוש בו ולהחליף בתבלינים אחרים כמו שטויות איירי או פפריקה בלבד.

איך אני יכול לשדרג את המרק שלי? תנסו להוסיף כמה קוביות גבינת פטה בזמן הבישול או כקישוט על המנה המוגשת.

האם ניתן להשתמש בשעועית קפואה? בהחלט! זה יכול לפשט את התהליך מאוד.

מה הכי טוב להגיש עם המרק? לחם טרי עם חמאה יכול להיות לתוספת נפלאה!

איפה אפשר לקנות שעועית אדומה איכותית? חנויות תבלינים וסופרים בשכונה אמורים להחזיק את השעועית הזו.

האם אפשר להכין מרק זה מראש? כמובן – הוא משתבח בשמירה במקרר ונראה שוב מעולה.

מה לעשות אם המרק יוצא סמיך מדי? תוסיפו מעט מים חמים והקפיצו אותו על הלהבה שוב.

עכשיו כשאתם עם מתכון המנצח למרק השעועית האדומה, אעדיף שתשתפו אותו עם חברים וברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו מהמדהים הזה!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
חזה עוף במחבת פסים עם בצל שאי אפשר פספס!
חזה עוף במחבת פסים עם בצל: המנה שתכבוש אתכם! יש משהו קסום בחזה עוף במחבת פסים עם בצל, לא כך? כשנכנסים...
קרא עוד »
אפר 03, 2025
חומצה אלפא ליפואית תופעות לוואי: מה שחשוב לדעת
חומצה אלפא ליפואית: האם היא חידוש בתזונה או אבן נגף? חומצה אלפא ליפואית (ALA) זוכה בשנים האחרונות...
קרא עוד »
אוק 18, 2024
דג בקלה ברוטב מרוקאי בקלות ובמהירות
```html מתכון מושלם לדג בקלה ברוטב מרוקאי כאשר אני חושב על מטעמים שמעוררים עונג וכמיהה בחברתי, תמיד עולה...
קרא עוד »
מרץ 06, 2025