מרק פול ירוק סנפרוסט הקלאסי במתכון קל וטעים
מרק פול ירוק סנפרוסט – המתכון המושלם!
בכל פעם שאני מחליט להכין מרק פול ירוק, אני מתמלא בהתרגשות של ילד ביום הולדת. זה פשוט אחד מהמרקים שמביאים איתם ריח של בית, חום ומשפחה. מרק הפול הירוק הזה הוא לא סתם מרק; הוא משגע בטעמים שלו, מדהים בניחוחו ומעלף בטקסטורה. כשהפול הירוק הזו נמס בפה, אפשר ממש ללקק את האצבעות. בבקשה, בואו נתחיל בהכנת המנה המיוחדת הזו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים כדי להכין את המרק המדהים הזה. הפול הירוק ייתן למרק את הצבע המהמם שלו ותיהנו מתוצאה שהיא פשוט אגדה.
- 500 גרם פול ירוק סנפרוסט קפוא (אני ממליץ להשיג את הפול הירוק הסנפרוסט, הוא ממש משגע)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 גזר, קצוץ
- 1 תפוח אדמה קטן, קלוף וקצוץ
- 1 ליטר ציר ירקות (או מים אם אין ציר)
- מלח ופפריקה לפי הטעם
- כוס חלב קוקוס (לטוויסט מעניין)
מרכיבים חלופיים
בימינו, רבים מהמטבחים מתמודדים עם צרכים תזונתיים מגוונים. אם אתם טבעוניים, ניתן בשמחה להחליף את החלב קוקוס עם חלב סויה או שקדים, וזה ישמור על הטעמים הייחודיים של המרק. אם אתם מחשבים כמה פחמימות אתם צורכים, אפשר לוותר על תפוח האדמה, ועדיין לקבל מרק טעים מאוד.
שלבי ההכנה
לאחר שיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן ליצור את הקסם המרקי שלנו. כל שלב כאן הוא הזדמנות ליהנות מהתהליך, אז בואו ניקח את הזמן.
- שמים את שמן הזית בסיר ומחממים על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומשחים קלות.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עד שהשום מתחיל לבעבע.
- מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את הפול הירוק ומערבבים.
- שופכים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על חום נמוך כ-15 דקות עד שהפול רך.
- מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים היטב.
- סוחטים לעדינות את המרק עם בלנדר מוט או מעבירים למערבל ומערבבים עד שהמרק חלק.
- מתבלים במלח ופפריקה לפי הטעם ומבשלים עוד 5 דקות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כעת, יש לכם מרק פול ירוק טעים, אבל אפשר להפתיע גם עם תוספות.
- כשמגישים, אפשר לקשט בכמה עלי נענע קצוצים בשביל רעננות מיוחדת.
- לגרסה בריאה יותר, הוסיפו קוביות אבוקדו טרי.
- אוהבי החריפות? הוסיפו מעט צ'ילי קצוץ.
- אפשר גם להוסיף קוויאר לימוני בשביל טוויסט ייחודי.
שאלות ותשובות
איך אפשר להקפיא את המרק?
כן, אפשר להקפיא את המרק לאחר שהצטנן. כשהוא קפוא, הוא ישמור על טעמים עד 3 חודשים.
מה כדאי להגיש לצד המרק?
לחם פרוס וטרי או קרוטונים יכולים להיות מלווי מושלמים, ואפילו סלט ירוק מרענן!
אילו ירקות אפשר להוסיף למרק?
אפשר להוסיף גם קישואים, ברוקולי, או אפונה עדינה לסוגי ירקות מגוונים.
האם אפשר להכין את המרק בגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! כל המרכיבים בק recipe הזה הם בטוחים ללא גלוטן, אז אין מה לדאוג.
מה עושים אם המרק יוצא סמיך מדי?
אם אתה מרגיש שהמרק סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד ציר ירקות או מים עד שהמרק מגיע לטקסטורה הרצויה.
האם יש משמק למרק פול ירוק?
כמובן! אפשר להוסיף רצועות טופו מטוגנות על המרק כדי לקבל מרקם פריך ומעניין.
מה זה פול ירוק סנפרוסט?
פול ירוק סנפרוסט הוא פול קפוא בטמפ' נמוכות, שמבטיח שמירה על הטעמים והארומות כמו שצריך.
כמה קלוריות יש במנת מרק?
כמובן שזה תלוי במרכיבים, אבל בדרך כלל מנה במתכון הזה מכילה כ-150 קלוריות.
האם אפשר להכין את המרק מראש?
כמובן! המרק טעים גם לאחר יום או יומיים במקרר.
מה לעשות אם נשאר מרק?
אם יש לכם שאריות, אתם יכולים להשתמש בגרסת פסטה ולשדרג את המרק בתוספת פסטה מבושלת.
אני מקווה שסקרנתי אתכם במתכון המעלף הזה, וכשאתם מכינים אותו, חשבו על עונג הטעם שממתין לכם. שתפו את המתכון הזה עם חברים וברשתות החברתיות, כי למרק פול ירוק סנפרוסט הזה מגיעה ההוקרה!