מרק כתום עם עדשים ודלעת שיגרום לכם להתמכר

מרק כתום עם עדשים ודלעת – חוויה מנחמת בכל כוס

מי לא אוהב מנה שמחממת את הלב בימות החורף? מרק כתום עם עדשים ודלעת הוא בדיוק מה שאתם רוצים. המנה הזו לא רק שהיא ממלאת, אלא היא גם מהפכה של טעמים ומרקמים. כל ביס הוא חגיגה של חמימות, מתיקות ויסודות בריאים. לא משנה אם אתם מחפשים משהו בשביל ארוחת ערב קלילה, או סתם רוצים לפנק את עצמכם – המתכון הזה הוא המושלם עבורכם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: כ-40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מתכון עבור: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי לייצר את המרק המדהים הזה, תצטרכו כמה רכיבים פשוטים, ובסוף תגלו שהשילוב בין כולם נותן תוצאה שעשויה להיות גם ממכרת. והנה הם:

  • 1 דלעת קטנה, קלופה וחתוכה לקוביות (כ-500 גרם) – דלעת לא רק מוסיפה צבע, אלא גם מתיקות טבעית.
  • 1 כוס עדשים כתומות – עדשים הן מקור מצוין לחלבון, ובשילוב עם הדלעת הן הופכות את המרק למשגע.
  • 2 קישואים בינוניים, קלופים וחתוכים – תוספת של ירק שתורמת לגרסה המרעננת.
  • 1 בצל גדול, קצוץ – כי מה זה מרק בלי בצל?
  • 2 שיניים שום, קצוצות – להוסיף טוויסט טוב.
  • 1 ליטר מים – כדי להביא את הכול יחד.
  • 2 כפות שמן זית – לתיבול משגע.
  • מלח ופלפל לפי הטעם – כדאי לאזן את הטעמים.
  • קמצוץ כורכום – קמצוץ לפני טוב לא מזיק!
  • חופן פטרוזיליה קצוצה, להגשה – ליגע את המנה שיש לה את המגע האחרון.

אפשר גם לשדרג את המרק עם כמה תוספות כמו שמן כמהין או חלב קוקוס לסיום. בפברואר הקר, חלב קוקוס יכול לשדרג את המפעל כולו, והמדף יפיץ ריחות ממכרים בכל הבית.

שלבי ההכנה

בכדי להכין את המרק הזה, פשוט עקבו אחרי השלבים הבאים, וזכרו שלקף את הגעגועים במשפחה שזה מהחגים – הם שמחכים לנו בסוף התהליך.

  1. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך כדקה נוספת.
  4. מוסיפים את קוביות הדלעת והקישואים, ומערבבים הכל במשך כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את העדשים הכתומות, המים, ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים מלח, פלפל וכורכום, ומבשלים על חום נמוך למשך כ-25 דקות.
  7. כאשר העדשים רכות, מסננים את המרק ומשתמשים בבלנדר כדי לטחון אותו עד לקבלת מרקם חלק.
  8. בוחרים אם להוסיף מים (כדי לדלל את המרק) ומערבבים היטב.
  9. מתבלים שוב אם יש צורך, ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה.

מרק כתום עם עדשים ודלעת מוכן! עכשיו כל מה שאתם צריכים זה לחכות עד שיתקרר טיפה ואז להרגישם את החום בליבכם עם הכוס הראשונה.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להוסיף נופך נוסף למרק, ישנם כמה דברים שאתם יכולים לשקול:

  • קצת חלב קוקוס לקצפת ובישולי תיבול באמת שיטלטלו את הרוסים בחורף.
  • תוספת של גזר קלוי עם כמה גרגרי קימל, יכול להעניק למרק אנרגיה ורעננות נוספת.
  • לגרסה חלבית, אפשר להוסיף גבינת מוצרלה מגוררת בתום הבישול.
  • לעשירים שביניכם, פרוסות חלה קלויה על צלחת עם גבינת פיקורינו יכולות לשדרג לכם את המנה הראשונית.

שאלות ותשובות

איך ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
המתכון הזה הוא בערך טבעוני יחד עם עדשים ודלעת. פשוט אל תשתמשו בחלב או בגבינות, ושמרו עליו טהור.

האם אפשר לשים ירקות אחרים במיקום של הקישואים?
בהחלט! גם גזר, פטריות או אפילו תפו”א יכולים להתאים.

מה אם אין לי עדשים כתומות?
עדשים חומות או אפילו מהן אפויות יכולות לעבוד, רק יש לוודא שהן מתבשלות ברמה הנכונה.

לכמה זמן אפשר לשמור על המרק במקרר?
המרק הזה יכול להחזיק במקרר יומיים עד שלושה. אל תדאגו אם אתם נשארים הרבה, הוא טעים גם כשמחממים.

האם זה מרק בריא?
כמובן! הדלעת, העדשים והירקות הופכים את זה למעולה. טעימות ובריאות נפגשות במרק הזה.

מה ירק נוסף שיכול להתאים כאן?
נראה כי גזר ושומר הם תוספות נפלאות, והם מוסיפים צבע וגם טעם.

האם אפשר להקפיא את המרק?
כן, בהחלט! פשוט מחממים אותו ברגע שתרצו לאכול עוד.

איך אפשר להגיש את המרק הזה?
מרק כתום עם פרוסות לחם קלוי, זה פתרון מושלם לבילוי חורפי.

האם ניתן למצוא עוד מתכונים מהסוג הזה?
כמובן! יש בעולם כלכך הרבה סוגי מרקים. למה לא לחקור ולהתנסות גם במרקים נוספים על בסיס ירקות.

האם יש אפשרות לקחת טעמים מתרבויות אחרות במרק?
בוודאי! התמצאות באירועים שונים כמו קארי או זעפרן יכולה להוסיף רמות חדשות של טעם.

אז עכשיו מה אתם מחכים? נסו את המתכון, ותנו למלא את הבית שלכם בריחות המחשבים המיוחדים של מרק כתום עם עדשים ודלעת. שתפו את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות וכך תביאו חיוך על פניהם גם כן! בתיאבון!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
איך מכינים צ'יפס בנינג'ה בטעם מעולה בקלות
איך מכינים צ'יפס בנינג'ה בואו נדמיין את הרגע שבו אתם פותחים את המכסה של מכונת הנינג'ה שלכם. אתם רואים...
קרא עוד »
מרץ 30, 2025
תפוח אדמה מוקרם ב10 דקות שיעשה לכם חשק!
תפוח אדמה מוקרם - טעם של בית נחשו מה? התפוח אדמה הזה, הידוע בעמלותו בשדות ובמטבחים שלנו, מתגלה פעם...
קרא עוד »
דצמ 11, 2024
עוגת תפוזים עם קוקוס ואינסטנט פודינג שקל להכין
עוגת תפוזים עם קוקוס ואינסטנט פודינג – טעמים שהחל מהמזלג! מי לא אוהב קינוחים שמשלבים פירות טריים עם...
קרא עוד »
פבר 06, 2025