מרק גריסים מרוקאי – סוד הטעם המנצח בבית שלכם

מרק גריסים מרוקאי – מתכון מדהים וטעים שאסור לפספס!

שום דבר לא מתעלה על חווית המרק החם והמחמם הזה, במיוחד כשחוץ מאורך השורות, יש גם את החום שפורץ מכל ביס. זהו לא סתם מרק; זהו מרק שכולל בתוכו גושי גריסים רכים ששוחים בניחוח שלם של תבלינים, בשר וירקות. נוסטלגיה של כל חורף, במיוחד כשסערות בחוץ מגניבות את החום מהבית, והבית מתמלא באור של קיץ מרוקאי. ועכשיו, רגע לפני שאתם מסננים את השקית של הגריסים, בואו נצלול יחד למתכון אגדי שרק יאכיל אתכם בוודאות!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 6-8 אנשים

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • סך הכל: 60 דקות

הרכיבים הדרושים

המרכיבים שיאפשרו לנו להכין את המרק המושלם לא כוללים רק את הגרגרים המרגיעים אלא גם שילוב של טעמים, צבעים וריחות. החלטנו לשלב כאן לא רק את המתכונים המקוריים אלא גם כמה טיפים על המרכיבים עצמם, כי ידע הוא כוח, כמו שכולנו יודעים.

  • 2 כוסות של גריסים
  • 200 גרם בשר בקר, חתוך לקוביות (בוודאות מומלץ לשים בו נתח שומן שגם יודע להחמם את ליבי!)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית קימן
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 6 כוסות מים (אתם לא רוצים שהמרק שלכם יהיה כמו משרד ממשלתי, נכון?)
  • 1/2 כפית כורכום
  • 2 כפות שטוחות של פיטרוזיליה קצוצה (לא חובה אבל מאוד מומלץ לשדרוג)

מרכיבים חלופיים

אין קציצות, אין בעיות! אם אתם רוצים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הבשר עם פטריות פטריות ושעועית שחורה, ולהגביר את הכ וב הרטבים! למי שמעוניין בגרסה דל פחמימות, אפשר להוסיף הרבה ירקות ולהסיר את הגריסים.

שלבי ההכנה

כשהמרק נמצא בתהליך, שימו לב שהחושים שלכם אכן מתעוררים! טוב, אז בואו נצלול לתוך השלבים!

  1. בסיר גדול, מחממים את שמן הזית על חום בינוני. זורקים פנימה את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא שקוף.
  2. מוסיפים את השום ומערבבים קלות, עד שהתבלינים מתחילים לגלות את הניחוח המשגע שלהם.
  3. מוסיפים את קוביות הבקר הסרוגות ומטגנים עד שהן מקבלות צבע חום.
  4. זרוקים פנימה את הגזר והקישוא, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
  5. לאחר מכן, מוסיפים את הגריסים, וחושבים על הכמויות. אוי, הקסם מתחיל!
  6. מוסיפים את כוסות המים, את כל התבלינים, מפללים עליהם באהבה, ומביאים לרתיחה.
  7. יורדים לאש נמוכה, מכסים, ומבשלים במשך 45 דקות, עד שהמרק סמיך והגריסים רכים כמו רגלי פיל.
  8. מוסיפים את הפיטרוזיליה לקראת הסוף, וכשאווירת בית נשקפת, אפשר לסגור את הלהבה.

תוספות או שדרוגים אפשריים

לטפח את המרק שלכם! אפשר להוסיף לתוכו קוביות של תפודים, פטריות או אפילו פול! ואם מתחשק לכם טיפה חריף, זריקת של פלפל חריף קצוץ לקראת הסוף יכולה להיות בדיוק מה שהמרק צריך!

שאלות ותשובות

איך ניתן להמיר את הבשר לעוף?
בקלות! חתכו לא קטן מהנתח, והשתמשו באותו תהליך. עוף כמעט ונמס בפה, כך שתוכלו להתחיל את המסיבה!

האם ניתן להכין את המרק ללא הגריסים?
ברור! זה יכול לגרום למרק להיות מעט דל! אבל אפשר לשים במקום גריסים קינואה, אז המרק יישאר נהדר עם טעמים טעימים.

מה עושים אם המרק סמיך מדי?
עושים מה שכולם עושים – מוסיפים מים! שימו לב לא להגזים יותר מדי, לא רוצים שהתוצאה תהיה כמו שלנו היום בעבודה!

אילו תבלינים ניתן להוסיף?
בהתחלה הכי טוב להוסיף קצת סוויט צ'ילי! או אולי בכלל לנסות קמצוץ של דלעת כדי לגרום לטעמי הערב להיות ממכרים.

מה אפשר להגיש עם המרק?
לופה פריכה, סלסה עם ירקות, או קרם חמאה – הכל הולך! כל מי שיש לו חלומות מצליחים במטבח.

כמה ימים אפשר לשמור את המרק?
במקרר הוא יחזיק מעמד עד 4-5 ימים. אם תרצו לשמור אותו למועד מאוחר, פשוט הקפיאו.

איך יודעים שהגריסים מבושלים בצורה מושלמת?
גריסים מוכנים כשהם רכים ומעט פועלים בשיניים שלכם! ההרגשה היא כמו ללקק את האצבעות לאחר מכן.

האם כדאי להוסיף תפוחי אדמה?
נראה שאין מה לדאוג! לונג העמידה של תפוחי אדמה מוסיפה מתיקות וטעמים שלא ניתן לשכוח.

איך אפשר להחיות את המרק בשארית שלו?
לבשל מחדש עם כמה ירקות טריים או לשים רוטב שום כשתקלעו לתחנה. תאמינו לי, תוכלו ללקק את האצבעות עם הרוטב הזה!

האם אפשר לשדרגו לגרסה דל פחמימות?
בהחלט! הוציאו את הגריסים והוסיפו ירקות שונים בזה אחר זה עודחנו. רוציםון? סלט קצוץ ליד שיסיים את המנת מקצועית!

אז עכשיו, כשאתם מלאים במידע ובחוויות, תכינו את המרק השווה הזה ושתפו את המתכון הזה עם כל חבריכם! למי שיתחבר, תנו לנו לדעת איך המרק נראה אצלכם!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
אז מה בעצם מזה חלמון ואיך זה משפיע עליך?
מזה חלמון? כל מה שלא ידעתם על המנה המפתיעה ששינתה את חיינו נתחיל מהשאלה העיקרית: מה זה חלמון? האם אתם...
קרא עוד »
אוק 30, 2024
גלה את הסודות לחנות ויטמינים ומכונות איכותיות
איך למצוא את החנות המושלמת לויטמינים ותוספי תזונה? בחיפוש אחר תוספי תזונה והויטמינים המתאימים לכם,...
קרא עוד »
אוק 22, 2024
צרבת – איך מתמודדים איתה ?
צרבת היא מחלה שכיחה שרוב האנשים חווים בשלב מסוים בחייהם. זה יכול להיגרם ממספר גורמים כמו דיאטה,...
קרא עוד »
אוג 22, 2022