מרק אורז מרוקאי שיגרום לכם ללקק את האצבעות
מרק אורז מרוקאי
כאשר מדובר באוכל המרוקאי, אי אפשר להתעלם מהחום, מהקסם ומהטעמים המשגעים שמביאות העונות. ופה, בעיצומו של יום גשום או סתם כשמתחשק לנו משהו מנחם ונפלא, מרק אורז מרוקאי הוא התשובה המדהימה! דמיינו לעצמכם קערת מרק ריחנית, מלאה בירקות טריים, בשר succulent (מי אמר מזון לא בריא?) ואורז אוורירי, נמס בפה, שמחמם את הלב ובו זמנית ממלא את הבטן. זוהי מנה שתשאיר אתכם עם חיוך על הפנים, והכי חשוב, תגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות! במאמר זה נלמד יחד איך להכין מרק שאפשרי לחלוק עם כל בני המשפחה, וכמובן להשאיר את כולם עם טעם של עוד.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 50 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6 מנות מנחמות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרק המושלם, נעבוד עם מגוון מרהיב של רכיבים לא רק טעמים, אלא גם צבעים שיתנו למנה שלנו את המגע הסופי המעלף!
- 300 גרם בשר בקר או עוף, חתוך לקוביות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 פטרוזיליה קצוצה דק (לגמרי חשוב!)
- 1/2 כוס אורז בסמטי
- 1 ס"מ זנגביל, קלוף ומגורר
- 2 כפיות כמון טחון
- 1 כפית פרטית (או תבלין אחר שאתם אוהבים)
- מלח ו-pepper לפי הטעם
- 3 כוסות מים רותחים
- 1/2 כוס חומוס מבושל (לגרסה עשירה יותר)
אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, רק תחליפו את הבשר בחצי כוס טופו קוביות וזו אחלה גרסה.
שלבי ההכנה
כעת, הגיע הזמן לעבוד בחלל המטבח ולראות איך כל החומרים מתקבצים לעונג חושים.
- בסיר גדול, מחממים מעט שמן ומשחימים את הבצל עד שהוא רך ושקוף.
- מוסיפים את קוביות הבשר או הטופו ומקפיצים עד שהם מתבשלים מכל הצדדים.
- יוצרים מקום במרכז הסיר ומוסיפים את הגזרים, הזנגביל והפראטית. מטגנים מעט.
- מוסיפים את האורז ומערבבים כדי שהאורז יספוג את הטעמים.
- יוצקים פנימה את המים הרותחים ומוסיפים את החומוס (אם משתמשים) ואת כל התבלינים.
- מבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות, עד שהאורז מתרכך.
- בסוף הבישול, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ונותנים למרק להתבשל לעוד חמש דקות.
- טעמו את המרק והתאימו את התיבול במידת הצורך.
ומה מרגש במסע הזה? תוספות! אל תתפשרו! אפשר להוסיף מעל כל קערה כמה טיפות של מיץ לימון טרי, או אפילו מפזרים קצת רוטב חריף למי שאוהב את זה מתוק-חריף. ואם חלמתם על דליפה של שמן זית, זה בדיוק הזמן לשדרג טעמים!
שדרוגים ותוספות אפשריים
בשטרות לעולם אין סוף, יש יותר מדי אפשרויות לשדרוג את המרק שלכם. חלק מההצעות כוללות:
- לבבות ברוקולי או תרד לאמצע הבישול, מעניקים טעם נהדר ומרקם מושלם.
- לקשט עם אגוזי פקאן קצוצים, ליצירת קראנץ' בעדינות.
- להקפיד על טחינה מעל, שמוסיפה את העומק למרק!
שאלות ותשובות
מהו הזמן המומלץ לבישול של המרק?
כל הליך הבישול נמשך בסך הכל כ-50 דקות. זהו מתכון מהיר יחסית, בוודאי ביחס למנות דומות.
האם ניתן להוסיף ירקות נוספים?
בהחלט! תפוחי אדמה, קישואים או פטריות מוסיפים צבע ומגוון טעמים.
האם המרק מתאים לילדים?
בהחלט! כאשר מתבלים אותו בעדינות, הוא יכול להיות מנה מנחמת שמתאימה לכל המשפחה.
איך שומר מתח? האם יש את השימושים של האורז?
הניסוי עם אורז בסמטי באמת עדיף כאן. עם היתרון של מנת המושלם שלנו, האורז בשירות הכנה מהירה!
האם יש אפשרות לגרסה לא חריפה?
כמובן! פשוט צמצמו את התבלינים לטעמו של כל אם מדובר בילדים.
מה עושים בשאריות?
המרק הזה יעבוד מעולה גם יום אחרי, השאירו במקרר ובשעת הצורך פשוט חימום עד לאי-חם!
האם ניתן להקפיא את המרק?
כן, ועם זאת יש למעט בבישול ובכמות הנוזלים כדי שלמרק שלכם יהיו את המאפיינים הנדרשים גם לאחר ההקפאה.
מה אפשר להגיש לצד המרק?
לחם מחמצת טרי, או פיתות בריאות להכנת טוסטים מעולים ליד!
מה הזמן האידיאלי לשתף את המתכון הזה?
רגע! עכשיו, כששיתפתם את המתכון המדהים הזה עם חברים שלכם, אתם יכולים לשמר את זה ברשתות החברתיות!
מרק האורז המצרי הוא ניחוח של תרבות עושר, טעמים והיסטוריה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים והמשפחה, כדי שגם הם יוכלו ליהנות ממנו. בתיאבון!