מקלובה מתכון ערבי שלא תוכל להפסיק לאכול
מקלובה מדהימה שתרגש את כל החושים
אז מה יש לנו פה? מקלובה! השם מדבר בעד עצמו, ובעיקר מבטיח לכם חוויה קולינרית שאין שניה לה. זהו מתכון ערבי קלאסי שהופך את המנה היומית שלכם לארוחה מעלפת, פרי ניחוחות והתפשטות של צבעים. בכל ביס תרגישו איך כל הטעמים מתמזגים יחד ויוצרים קונצרט טעמים שמזכיר חוויות מהעבר, אולי אפילו מהמטבח של סבתא. מפתיע? בהחלט. אנחנו מבטיחים לכם שלא תפסיקו להפוך את המנה הזו ערב אחר ערב, וזה לא במקרה.
זמן הכנת המתכון
סה"כ זמן: 90 דקות
רמת קושי: בינונית
מנות: עד 6 אנשים
- הכנת רכיבים: כ-30 דקות.
- בישול: כ-60 דקות.
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המקלובה המושלמת, נצטרך מגוון רכיבים פשוטים, אך איכותיים. אלו הם:
- 2 כוסות אורז בסמטי (או אורז מלא למי שמעוניין בגרסה בריאה יותר)
- 1.5 ק"ג עוף (חזה או רגליים – תלוי בהעדפה)
- 2 עגבניות בינוניות, קצוצות
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 תפו”א בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
- 2 גזרונים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 כוס צימוקים (ממליצים על גרסה אורגנית)
- 1/4 כוס שקדים קלויים (למגע של אגדי)
- כף מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קימל
- 1/4 כפית תבליני צלי
- נשים לתיבול לפי טעם: פפריקה, קינמון (אם מעוניינים במגע של מתיקות)
- 4 כוסות מים רותחים
מדהים מה ניתן לייצר עם כל מה שיש בבית! מתכון זה פתוח לשינויים שיכולים להפוך אותו למיוחד עבורכם. לדוגמה, תחליף של העוף בטופו יכול ליצור מקלובה טבעונית ובריאה, שתשאיר לכם טעם של עוד.
שלבי ההכנה
נוודא שלא נשכח צעד אחד חשוב, שלב אחרי שלב, על מנת להגיע למקלובה משגעת!
- משרים את האורז במים לכחצי שעה.
- בסיר גדול, מחממים שמן ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד להזהבה מלאה.
- מוסיפים את העוף ומטגנים מכל הצדדים עד שולי העוף מתבהרים.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הגזר והצימוקים. מערבבים היטב.
- מוסיפים את המים הרותחים, מלח והתבלינים. מבשלים כ-20 דקות עם מכסה סגור.
- מוסיפים את האורז המסונן, מוודאים שכל האורז מכוסה בנוזלים, ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה למשך 30 דקות נוספות, עד שהאורז מתבשל ולאחר מכן מכבים את הלהבה.
- לאחר 10 דקות, הופכים את המקלובה לצלחת שטוחה ונותנים לה להתקרר מעט.
- מעטרים בשקדים קלויים ומגישים!
כעת, אתם יכולים לקחת את המקלובה המושלמת הזו ולשתף אותה עם המשפחה והחברים. כל ביס ממנו יגרום להם להתענג על כל טעם וניחוח ויתרה מכך – הם ירצו עוד!
שדרוגים ותוספות למקלובה
אחת ההפתעות עם המקלובה היא היכולת להכין גרסאות שונות. רוצים לרומם את המנה? הוספת של ירקות כמו קישואים או חצילים תיתן למנה מרקם מעניין וטעים פי כמה.
הוספת כמות קטנה של אגוזי לוז קצוצים לעיטור תיצור קונטרסט טעמים נהדר. אפשר גם לשדרג עם דבש או סוכר חום למי שאוהב מתוק.
שאלות ותשובות
האם האורז חייב להיות בסמטי? לא, ניתן להשתמש בכל סוג אורז שאתם אוהבים. האורז בסמטי משתלב בצורה טובה עם התבלינים.
למה המקלובה שלה משתמשים בשכבות? השכבות מביאות למנה טעמים מגוונים ולמראה מדהים.
האם אפשר לאכול את המקלובה קרה? אכן, היא טעימה גם בטמפ' חדר.
מה אני יכול להוסיף למקלובה שלי? שלל ירקות, רטבים שונים ואפילו תבלינים חדישים.
האם ניתן להכין מקלובה מראש? בהחלט, אפשר לבשל אותה ולחמם את המנות בעת הצורך.
למה המקלובה כל כך מיוחדת? השימוש בשיטה של הפיכת המנה מבדל אותה והופך אותה לחווית אכילה!
מה הטעם של המקלובה? כל ביס הוא שׁוֹחֵף טעמים, לא ניתן להסביר במדויק, יש לטעום!
כיצד אני יכול לגרום למקלובה שלי להיות רוטטת? יש להקפיד על כמות המים ולהוציא את העוף לפני שמניחים על האורז.
מה להגיש לצד המקלובה? סלט ירקות פשוט עם רוטב לימון וטחינה יכול להיות תוספת מצוינת!
האם אני יכול לעשות מקלובה ללא עוף? בוודאי, אפשר להחליף אותו בטופו או בשר כחול טחון.
אז למה אתם מחכים? קדימה, התנסו במתכון המושלם הזה והפיצו אותו בקרב חבריכם! שתפו עם כולם ברשתות החברתיות ותנו לעולם לגלות את סוד המקלובה המדהימה שאתם יצרתם!