מקלובה אורז ותפוחי אדמה שתקנה לכם טעמים מופתיים

מקלובה אורז ותפוחי אדמה – מתכון אגדי!

אין כמו מקלובה כדי לערבב טעמים, צבעים וריחות במנה אחת. היא מגישה לנו שעור אהבה מהמטבח המזרח תיכוני, עם שילוב של אורז קליל ופריך, תפוחי אדמה רכים ונפלאים, ותבלינים שממלאים את הבית בניחוחות מרהיבים. כשאנחנו מכינים מקלובה, אנחנו לא פשוט מבשלים, אלא חוגגים, משדרגים את הארוחה המשפחתית ויש שאומרים – זהו רגע של מופת קולינרי! המקלובה כאן היא לא סתם עוד מתכון, אלא יצירה מדהימה שמרשימה את כולם, ואנחנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו למסע המשוגע הזה במטבח!

זמן הכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המקלובה המשגעת הזו, אתם צריכים לרכוש את הרכיבים האגדים הבאים:

  • 500 גרם אורז בסמטי
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • 3 כוסות מים (או Stock ציר עוף להכנה יותר עשירה)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות תבלין קינמון
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס (אופציונלי, מומלץ להשרות לפני)
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט

שימו לב – במידה ואתם מעדיפים גרסה טבעונית או דלת פחמימות, תוכלו להחליף את האורז בקינואה ואפשר לדלג על גרגרי החומוס אם תרצו לשמור על הפשטות. הצעד הראשוני הזה יביא אתכם לתוצאה עדיין על החלל!

שלבי ההכנה

כעת, אחרי שאנחנו לגמרי מוכנים, הגיע הזמן להתחיל בכל הכוח ולהכין את המקלובה המעלפת הזאת!

  1. מחממים את השמן זית בסיר גדול ומקפיצים את הבצלים הקצוצים עד שהם שקופים.
  2. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים אותם עד שמקבלים צבע זהוב.
  3. מוסיפים את השום מעוך ותבלינים (מלח וקינמון) ומערבבים היטב.
  4. כשהתפוחים משגעים את ריחם, מצרפים את האורז ומערבבים כדי שכל גרגיר ינצא מהשום והבצל.
  5. שופכים פנימה 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  6. ברגע שרותחים, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
  7. הופכים את הסיר בזהירות על צלחת שטוחה כדי שהצבעים והטעמים יתערבבו מכל צד.
  8. מכסים באגן של פטרוזיליה קצוצה להגשה.

אחרי כל השלבים האלו, אתם יכולים להרגיש את הטעמים מתחברים והאוויר מתמלא בניחוחות מדהימים שיתפוס לכם את האף. כשאתם מצליחים להיפך את המקלובה על הצלחת, תראה כיצד השכבות מצטופפות זו על זו, וכיצד כל פרוסת תפוח אדמה רייחנית צועקת "ללקק את האצבעות"!

תוספות או שדרוגים האפשריים למתכון

כאן בדיוק מתחילים הסיפורים! אם אתם רוצים לשדרג את המקלובה שלכם, תוכלו להוסיף שכבת קלמרי, או אולי בשר טחון שמזדמן בו זמנית. אני יודע שהשדרוגים הכי טעימים הם אלה שגורמים לאורחים לחזור עוד הפעם – הכי טעים שיש! אל תשכחו בנוסף, אפשר להוסיף תבלינים כמו כמון או קימל שייתנו עוד נגיעה מזרחית. יש גם כאלה שמתים לשים צנוברים קלויים מעל – ותאמת? זה טעים ממש!

שאלות תשובות

איך מכינים מקלובה מירקות? אפשר לשדרג את המתכון ולמעשה להכין מקלובה מבחטני הקווארעדית, בכך שנשנה את תוספות הירקות שנדחסים בתוכה – גזרים, קישואים, וטחינה משדרגת.

האם אפשר להכין מקלובה יום מראש? בהחלט. אפשר לבשל עד השלב האחרון – להפוך אותה הפוכה ולשמור במקרר, ופשוט לחמם לפני ההגשה.

איך מכינים גרסה דלת פחמימות? פשוט מחליפים את האורז בקינואה, ובזה נפסל הדגש הכל כך אהוב.

מה עושים אם האורז נדבק? לפני הבישול, כדאי לשטוף את האורז היטב במים עד שהמים יוצאים שקופים.

האם המקלובה מתאימה לילדים? זו מנה נהדרת לילדים, ניתן להפחית את התבלינים ולזכור אותם.

איך ניתן לאחסן מקלובה? ניתן לשמור במקרר למספר ימים ובמצב עדכון פשוט לחמם שוב.

האם ניתן להקפיא מקלובה? בוודאי. היא מחזיקה בכיף כשמדובר בהקפאה, ותישאר טעימה כשמחממים.

איך ניתן לקשט את המקלובה? פטרוזיליה קצוצה, נענע או שומשום קלוי יעשו את העבודה ויתנו את המגע האחרון.

מה מבדיל בין מקלובה למאכלים אחרים? הסוד במקלובה הוא השיטה של הפיכת המנה – זה גורם לה לכל כך בולטת!

מתי כדאי להכין מקלובה? מנה זו מתאימה לכל אירוע – יום הולדת, חג משפחתי או סתם ערב רומניטי.

לאחר שסיימנו לפתח את האומנות במקלובה, עכשיו הזמן שלכם! תשכחו לרגע שהמקלובה מתאימה רק ליום חמישי בצהריים – זה הזמן לחלוק עם כולכם! שתפו ברשתות החברתיות ושתפו עם החברים. יהי לכם בתיאבון!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מרגיש עייף כל הזמן? גלה את הסיבות והפתרונות!
```html מרגיש עייף כל הזמן? גלה איך לשפר את רמת האנרגיה שלך! האם אתה קם בבוקר עם תחושת עייפות? מרגיש שחסרה...
קרא עוד »
פבר 19, 2025
סביצ'ה טונה רענן ומדהים שכבש את הלבבות
סביצ'ה טונה - עונג של טעמים מרעננים וממכרים בכל פעם שאנחנו חושבים על מנה מרעננת, שיש לה את הכוח להרים...
קרא עוד »
דצמ 30, 2024
רוטב פטריות מושלם שכל שף חייב לנסות
```html מתכון רוטב פטריות מדהים ואגדי דמיינו את עצמכם מקבלים מנות מדהימות עם רוטב פטריות שהכנתם בעצמכם....
קרא עוד »
מרץ 25, 2025
נגישות