מסתבר שעוף עם אורז בתנור זה הדבר הטעים ביותר!
מתכון לעוף עם אורז בתנור – שילוב מושלם של טעמים
כשהשעמום סוגר עלינו והמקרר ריק למחצה, עולה הרעיון הנפלא של להכין עוף עם אורז בתנור. זהו מתכון מדהים שפשוט לא תוכלו לעמוד בפניו. הריח המושלם שיתפשט בבית, השקשוק של התבלינים ואורז הזהוב שיבטיחו לכם טעמים שמעלפים את החיך. לפני שתספיקו לאמר "אמא, מה יש לאכול?" תגליתם את המנה הממכרת הזאת, שתלווה אתכם לכל ארוחה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו מגיע החלק שהכי כיף בו – רכיבים! הבה נתחיל בתכנון המלא של המרכיבים שלנו, כדי שנהיה מוכנים ליצור את המנה המושלמת.
- עוף שלם במשקל כ-1.5 ק"ג, חתוך לנתחים
- 2 כוסות אורז פרסי
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות תבלין גריל עוף (או כל תבלין שאתם אוהבים)
- 1 כוס עגבניות חתוכות (או רסק עגבניות)
- 4 כוסות מים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
אם אתם רוצים גירסה טבעונית, ניתן להמיר את העוף בחתיכות של טופו. אם תעדיפו מתכון ללא גלוטן, פשוט קחו אורז ללא גלוטן. כך תוכלו להתאים את המנה הטעימה הזו לצרכים האישיים שלכם.
שלבי ההכנה
כעת, יש לנו את כל המרכיבים הדרושים להצלחה. הבה ניגש באמת ונתחיל להכין את המנה הנפלאה הזו!
- חממים את תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מחממים מחבת גדול עם 3 כפות שמן זית על להבה בינונית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים למשך דקה נוספת, עד שהוא ניחוחי.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את העגבניות (או רסק העגבניות) ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מניחים את החתיכות של העוף בתבנית תנור ומעט מדליקים אותן עם מלח ופלפל.
- מוסיפים את תערובת הבצל והעגבניות מעל העוף.
- שמים את האורז בתבנית מסביב לעוף.
- שופכים כוסות מים על האורז ומקפידים שהמים יהיו מכוסים.
- מחסים את התבנית בנייר כסף ומבשלים בתנור במשך 30 דקות.
- לאחר מכן, מסירים את נייר הכסף ומבשלים עוד 30 דקות, עד שהאורז סופג את המיים והעוף הזהוב נפלא.
- בסיום, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים חם.
בתום תהליך ההכנה, תגלו עוף נימוח המוקף באורז הזהוב, כזה שיביא כל ארוחה לרמות אחרות של טעם.
שדרוגים ותוספות אפשריים
אם אתם מעוניינים לקחת את המתכון הזה לשלב הבא, תוכלו להוסיף כמה שדרוגים הם פשוט מדהימים!
- הוספת ירקות קצוצים כמו גזר, פרחי ברוקולי או פטריות לתערובת תהיה ספין שהופך את המנה למרעננת יותר.
- קמצוץ של לימון סחוט לפני ההגשה יוסיף חמצמצות מדהימה.
- אם אתם אוהבים חריף, אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף לתערובת.
- תוספת של אגוזים קצוצים כמו פיסטוקים או שקדים תעניק קושט של טעמים שונים.
שאלות ותשובות
מה אם אין לי תנור? אין בעיה! אפשר להכין את המנה הזו בסיר על ה stovetop, פשוט צמצמו קצת את כמות המים ודאגו לעקוב אחרי הבישול.
האם אני יכול להמיר את האורז? בהחלט! אפשר להשתמש באורז בר, קינטו או כל סוג אורז אחר שאתם אוהבים.
אפשר להכין את זה מראש? לתוכנית פעולה: ניתן להכין את הכל ולשמור במקרר במשך יום לפני ההכנה. חימום מחדש לא יפגע בטעמים.
איך שומרים את השאריות? השאריות נשמרות מצוין בקופסה אטומה במקרר, אלא אם כן אתם כל כך אוהבים את זה, שלא נשאר כלום.
האם ניתן להוסיף עוד סוגי תבלין? כמובן! תבלינים כמו כמון, קימל ולעיתים אפילו עשבי תיבול יביאו טעמים נוספים שוקצים ואגדים.
מה עם הדיאטה שלי? המנה הזו יחסית בריאה, אך אם אתם רוצים להוריד את השומנים, אפשר להמיר את השמן בברוקולי קנחוקמים.
האם אפשר להשתמש בעוף קפוא? זה לא מומלץ, מומלץ להפשיר את העוף לפני השימוש, כדי להבטיח את הטעמים הנהדרים.
אני צמחוני, מה לעשות? יש לכם מקום נפלא להשתמש בטופו או חלבון צמחי אחר!
באיזה צד אפשר להגיש את המנה? חזרת על סלט ירוק מרענן תהיה שילוב מושלם!
אהבתם את המתכון? אל תהססו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות, כדי שגם הם ייהנו מהעונג הזה. מי יודע, אולי תגלו שהם יתאהבו במנה כמו שאתם!