מסתבר שכולם טועים איך להכין קציצות פרגית מטוגנות!
קציצות פרגית מטוגנות – המתכון המושלם!
מי לא אוהב קציצות? מדובר במנה שהיא כל כך מדהימה, ממכרת ומשגעת, שפשוט אי אפשר לעמוד בפי הטבעת! קציצות פרגית מטוגנות הן התשובה לכל תיאבון, והן כל כך נימוחים ומלאים בטעמים, שיראו לכם איך נראית הנאה של ממש! המראה הזהוב והפריך של הקציצות, יחד עם הרכות הבלתי נגמרת בפנים, פשוט יגרמו לכולם לרצות ללקק את האצבעות. בסוף, החוויה הזו תעשה לכם חשק להכין אותן שוב ושוב, בדיוק כמו שסבתא הכינה. מוכנים לצלול למים העמוקים של המתכון המושלם הזה?
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4-6 מנות, בהתאם לגודל הקציצות
הרכיבים הדרושים
אז הנה מה שאנחנו צריכים בשביל שהקציצות שלנו יהיו הכי טעימות שיש:
- 500 גרם פרגית טחונה
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, מעוכות
- 1 ביצה
- תיבול: 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית כוסברה טחונה, מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס קמח חיטה (או קמח תפו”ת ללא גלוטן עבור גרסה נטולת גלוטן)
- שמן לטיגון
כדי להקפיץ את הקציצות לגבהים חדשים, אפשר להוסיף לתערובת גם תבלינים נוספים כמו פפריקה מתוקה או חריפה, או אפילו טיפה של רוטב סויה להפתעה!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל מה שצריך, בואו ניגש לעבודה ונכין את הקציצות המושלמות:
- מניחים את הפרגית הטחונה בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום המעוך.
- שוברים ביצה ומוסיפים אותה לתערובת.
- מתבלים בכמון, כוסברה, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים שוב.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ערבובים עד שהן מתאחדות.
- צורכים קציצות בגודל הרצוי, מהתערובת.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן מזהיבות (3-4 דקות לכל צד).
- מוציאים את הקציצות לנייר סופג כדי לספוג את השמן המיותר.
והנה, אתם בפסגת ההצלחה! בא לכם לנסות רוטב טחינה לצד הקציצות? זה פשוט אגדי.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הנה כמה רעיונות לדובדבן שבקציצות היפות שלכם:
- רוטב טחינה: הכנתם רוטב טחינה משגע? הוא יוסיף לכל Bite עסיסיות ואיכות גבוהה.
- סלט ירקות: סלט ירוק מרענן עם ירקות קצוצים כמו מלפפונים, עגבניות, ובצל סגול יהפוך את הקציצות למנה בריאה ומשגעת.
- לחם הומה: הכינו פיתה חמה או לחמניה עם קציצות, סלט, ורוטב של יוגורט – קלאסיקה!
אין ספק שכל תוספת תעשה את הקציצות אפילו יותר מושלמות!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את הקציצות לאחר הטיגון?
לעתים קרובות אנו רואים את הקציצות נשארות לילה במקרר. הטיפ שלי הוא לשמור אותן בקופסה סגורה היטב, ואם אפשר לחמם שוב במעט שמן או בתנור לפני ההגשה.
האם אפשר להשתמש בגרסה כשרה של המתכון?
בהחלט! כל מה שעליכם לעשות הוא להשמיט את הביצה ולהשתמש בתחליף עוגה כמו תערובת תפו”ת או קמח חומוס.
איך יודעים שהקציצות מוכנות?
תשימו לב שהן צריכות להיות זהובות מכל הצדדים. אם יש לכם ספק, חתכו קציצה אחת באמצע – היא צריכה להיות רכה ונחמדה.
האם ניתן להקפיא קציצות פרגית?
כן, ניתן להשאיר קציצות שכבר התקררו עד לטמפ' החדר בתוך שקית זיפלוק במקפיא, והן יישמרו מעולה למשך מספר חודשים.
מה ניתן להוסיף לתערובת כדי לשדרג את הטעם?
אפשר לשים קקאו, גזר או קישוא מרוסק ואפילו פרוסות של פיקנטו לתוספת מיוחדת.
האם יש גרסה בריאה יותר של המתכון?
כמובן! המירו את הפרגית טחונה בחתיכות דג כמו סלמון או טונה ואני מבטיח שיצא לכם משגע!
אפשר להכין קציצות בתנור?
בהחלט! אחד מהשדרוגים האהובים עלי הוא אפיה בתנור. פשוט הניחו את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה, והתיזו מעט שמן מעל.
האם יש השפעה של תיבול על הקציצות?
בהחלט! התיבול הוא זה שעושה את הקציצה, אז אל תהססו להשקיע בו קצת זמן!
כמה זמן אפשר לשמור קציצות במקרר?
יש לשמור אותן בקופסה אטומה, והן יישארו טעימות למשך 3 ימים.
נשארו קציצות שלא אכלנו – מה לעשות עם השאריות?
לא נורא, פשוט חממים אותן בשולחן ושמים עם סלט מרענן. אתם תראו שלא יישאר זכר לקציצות!
אם אהבתם את המתכון הזה, שתפו אותו עם חברים ובני משפחה ורשמו לנו איך יצא לכם. בתיאבון!