מסע של טעמים עם קונפי שום סו וויד שתשגע אתכם
קונפי שום סו ויד – סוד הקסם במטבח
דמיינו את הארoma של שום קלוי, את אותו ריח מתוק ומעט חריף שמתפשט בכל הבית, ואת השום שהפך לתוספת מדהימה לכל מנה. קונפי שום הוא לא סתם שוס במטבח; הוא האוצר המוקרן מתוך סו וויד, ולא רק בגלל שהשום עובר תהליך הבשלה עדין – אלא גם כי מדובר במתכון שמוכיח שוב ושוב כמה פשוט לשדרג כל מנה למשהו משגע. אז, אם אי פעם רציתם להבין מה הסוד של השפים המובילים, זה מה שאתם צריכים להכין!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?
- זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 10 מנות
הרכיבים הדרושים
אז עכשיו שכולנו מתאוששים מהרעב, בואו ניכנס לרשימת המרכיבים הנדרשים לקונפי שום המעלף הזה:
- 10 ראשי שום (כן, עשרה!)
- 500 מ"ל שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 2-3 ענפי תימין (אופציונלי, אבל מוסיף המון טעמים)
לטובת מי שמעוניין לגרסה קצת יותר מיוחדת, אפשר לשדרג את המתכון בעזרת תוספות כמו פלפל חריף, רוזמרין או אף שמן אבוקדו! כך כל פיתה תרגיש כמו יצירת אמנות.
שלבי ההכנה
עכשיו אחרי שראינו את כל הטוב הזה, בואו נתחיל להכין את הקונפי הממכר!
- חוצים את ראשי השום לחצי, אבל רק את החלק העליון, כך שכולן יישארו מחוברות.
- מסדרים את חצאי השום בתבנית אפייה.
- ממלאים את התבנית בשמן זית, עד שהשום יהיה צמוד בשמן.
- הוסיפו מלח וענפי תימין על השום.
- מכניסים לתנור או סו וויד שחומם מראש על טמפ' של 80 מעלות צלזיוס.
- אופים למשך כשעה, עד שהשום רך ונראה כמו חמד מדהים.
- אחרי שהשום קיבל צבע חום-זהב, הוציאו אותו מהתנור.
- העבירו את השום ואת השמן למיכל זכוכית לאחסון.
- בואו להתלהב מזה שמדובר במרכיב שיישאר לכם לשימוש ארוך טווח!
ועכשיו, התענגו על הקונפי המושלם ששמים על טוסט, סלט או אפילו כראשונה! השום בעצם עובר תהליך ריכוז, והוא מתהדר בטעמים מדהימים שיפתיעו את כל מי שיטעם.
שדרוגים אפשריים
מעל לכל היכולות שלכם, יש המון דרכים לשדרג את הקונפי הזה! כמו לדוגמה:
- להוסיף רוזמרין או אורגנו לקוונט שאלו ממש ישדרגו את הטעמים.
- להשתמש באגוזי לוז או פקאנים קצוצים, וליצור כיסוי קראנצ'י.
- לשלב רוטב בלסמי או צ'ילי כדי לשדרג את התנופה הטעמים.
- לעבוד עם שמני טעמים כמו שמן אגוזי לוז לקיבוץ של טעמים מרשימים.
אל תחששו להפוך את המנה הזו למרקחת כל אחד יזכור לטובה.
שאלות ותשובות
מה זה קונפי שום סו וויד? בשנים האחרונות, קונפי שום הפך לאחד המאכלים הנחשבים למעלות בשפים. מדובר בתהליך שבו השום מבשלים באיטיות בשמן, מה שהופך אותו לרך ולמתוק.
למה כדאי להכין קונפי שום? כי הוא ממכר! השום קיבל צבע חום-זהב ומעדן את טעמים שלו, מה שהופך אותו למרכיב משגע לכל מיני מנות.
האם ניתן להשתמש בשום משוגע? בהחלט! יש אנשים שמעדיפים להוסיף צדדים כמופלפל חריף או תבלינים אחרים לשום ולהקפיץ את הטעמים.
כמה זמן אפשר לשמור את הקונפי? אם אתם שומרים אותו במיכל זכוכית סגור ומלא בשמן, תוכלו לשמור אותו במשך עד שבועיים במקרר.
האם מי שמעוניין יכול להכין גרסה טבעונית? חלוטין! כל פחמימה עם שמן טבעי היא קונפי מנצח. כל מה שצריך לעשות זה לשים את השום באיטיות על חום נמוך.
האם זה מתאים לילדים? בהחלט! ילדים לא ירגישו את הטעם המפחיד של שום יותר. פעולת הין והבישול תשאיר אותם בשוק שמדובר בשום.
באילו מנות ניתן להשתמש בקונפי שום? אפשר להשתמש בקונפי שום בכל דבר: על טוסט, בפסטות, סלטים ואפילו מרקים.
האם החוויה טבעית למי שלא אוהב שום? רבים מהחברים שלי שלא העדיפו שום, נמסו מהסו וויד הזה. הדמעות של מכוני האוכל מלוות ברכות והטעמים המתוקים מפתיעים.
האם יש דרך לשדרג את הקונפי? אתם יכולים להוסיף מרכיבים נוספים, כמו שמן אבוקדו או פטל, הם יכולים לתת תוצאות מדהימות!
אפשר להשתמש קונפי במנות חמות? בהחלט! הוא נמס בפה על פסטה או אורז, ויכול להוות רעיון מוסיף לכל מנה!
אז אחרי שהשתעשענו עם הקונפי המופלא הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון המופלא הזה עם חברים ברשתות החברתיות. מי יודע? אולי יום אחד תמצאו את עצמכם במטבח של מסעדה יוקרתית!