ממרח לימונים טעים ומיוחד שיכבוש את ליבכם
ממרח לימונים מדהים שהולך לשגע אתכם!
מי אמר שאין כדבר כזה ממרח לימונים? ברגע שתטעמנו את הממרח המושלם הזה, נבין כמה הוא אגדי. הממרח הזה הוא פשוט נעים לחיך, נמס בפה ומצליח להוות תוספת מושלמת לכל ארוחה. הוא לא רק טעים, אלא גם מאוד קל להכנה. הסוד? לשלב את הלימונים עם כמה רכיבים נוספים שיביאו להם את המיוחדות הזו.
זמן הכנה: 20 דקות | רמת קושי: קלה | כמות: 6 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות: מספיק ל-6 מנות
ממרח לימונים הוא כרטיס הכניסה שלנו לעולם החדש של שימור הטעמים – בין אם מדובר בברווז צלוי, פנקייקים לארוחת בוקר, או סתם על לחם טוב עם חמאה. ככל שניכנס לעומק המתכון, נגלה את שהופך את הממרח הזה לממכר, ואת הסיבות לסוד ההצלחה שלו.
הרכיבים הדרושים
- 6 לימונים בינוניים
- 500 גרם סוכר
- 250 מ"ל מים
- 2 ביצים
- 100 גרם חמאה מתורבתת
- קורט מלח
חשוב לציין שלימונים צריכים להיות טעימים ומרעננים, לכן כדאי לבחור בכאלה שהקליפה שלהם חלקה והם קשים למגע. אם ברשותנו לימונים אורגניים, זה הזמן להשתמש בהם! ואם בא לנו להיות יצירתיים, ניתן לנסות עם פירות נוספים כמו תפוזים או אשכוליות! מדובר על גרסה חדשה ומעניינת לממרח!
שלבי ההכנה
בהנחה שאלה שמעו אותנו עד כה, אנחנו עולים עכשיו לשלב הכנה. הגיע הזמן להתחיל. כאן נהל את הקסם שלנו!
- נחסה היטב את הלימונים במים חמים למשך 10 דקות כדי להוריד מהם את הטעמים המרירים.
- נחתוך את הלימונים לשניים ונסחוט את המיץ לתוך קערה, תוך כדי חולצים את גרעיני הלימון.
- באמצעות מסננת, נוודא שהמיץ נקי מגרעינים וקליפות.
- נרתיח בסיר קטן את המיץ שהכנו עם המים והסוכר עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.
- נוסיף את הביצים כאשר נוודא שהסיר לא רותח, ונערבב היטב ללא הפסקה.
- נוסיף את החמאה והמלח ונערבב עד שהחמאה נמסה לחלוטין.
- נמשיך לערבב על חום נמוך עד שהממרח מתחיל להסמיך (בערך 10 דקות).
- נכין צלחות ונותנים לממרח להתקרר בטמפרטורת החדר.
לאחר שסיימנו, אפשר לשמור את הממרח בכל צנצנת סטרילית. הוא גם יחזיק מעמד במקרר במשך עד שישה שבועות – אם זה לא מדהים! הוא בהחלט הלך להיות הנכס היקר שלנו במטבח.
תוספות והמלצות לשדרוגים
באופן אישי, אני ממליץ לכם לנסות לשדרג את הממרח הזה בכמה דרכים שיביאו לו טעמים חדשים.
- הוספת ג'ינג'ר מכתישה תספק פרץ של חריפות ורעננות.
- מוסיפים כמה כפות של דבש למי שאוהב מתוק יותר.
- לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש במקורות חלופיים של ביצים.
- עם קצת מולסה וטיפה של קינמון, הממרח הזה יהפוך משגע!
- אפשר גם לקשט אותו באגוזי לוז קצוצים או שקדים כדי להעניק לו קראנץ'!
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים על הממרח? שימו אותו על טוסט עם חמאה, או בתוך עוגות – זה מושלם!
האם ניתן להקפיא את הממרח? בהחלט! הוא יישמר היטב גם בהקפאה.
מה עושים אם הממרח לא מתייצב? אם זה קורה, פשוט מבשלים אותו עוד קצת ומערבבים.
האם אפשר להשתמש בלימון כבוש? זה בטח יהיה מעניק לממרח טעם טורקי אגדי!
איך תדעו שהממרח מוכן? כשהוא משאיר סימן על גב כף היד – זה סוד העבודה!
האם אפשר להכין ממרח זה ללא סוכר? ניתן להשתמש בסוכר קוקוס או ממתיקים טבעיים אחרים.
מה עושים עם קליפת הלימון? אפשר לגרר אותה להכנת תה או לקשט עוגות.
מה המינון המומלץ לשימוש בממרח? אני ממליץ בין 1-2 כפות על כל פרוסת לחם!
כמה זמן אפשר לשמור את הממרח? מדובר על מרח חיי מדף של 3-6 שבועות במקרר.
מה הכי כיף בממרח הזה? הוא פשוט משגע ויכול לשדרג כל מנה!
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים וקרובים, וביחד נביא את ההתלהבות של ממרח הלימונים לכל בית בישראל.