ממרח לימון כבוש מהיר שיפתח לכם את הטעמים
ממרח לימון כבוש מהיר
לא כל יום יוצא לכם להכין משהו שכולו בא לי לומר "שייגע לי בלב", אבל היום זה בדיוק מה שעומד לקרות! דמיינו לכם חורף קר, אתם יושבים בבית, הרוח מנשבת בחוץ, ובמרכז השולחן נמצא ממרח לימון כבוש מהיר. אה, זה הולך להיות מדהים! הממרח הזה לא רק שהוא משתלח בטעמים מתפוצצים, אלא גם משתלב בצורה אגדית במאכלים שונים. בין אם אתם מכניסים אותו לסלט המרענן שלכם, או משדרגים איתו מנות בשר – אתם יכולים להיות בטוחים שזה יהיה מושלם. מתכון מהיר, פשוט, וכמובן ממכר.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: כ-10 ממרחים
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל להיכנס לתהליך ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנו זקוקים לו. הדבר הכי טוב בממרח הזה הוא שניתן לשחק עם המרכיבים ולהתאים את הטעמים לפי האהבות האישיות שלכם. אז הנה הרשימה שלנו:
- 4 לימונים כבושים (אם אין לכם, הם מופיעים כיום בכל סופר)
- 100 גרם טחינה גולמית (רצוי בלי תוספים)
- 2 כפות דחוסות של דבש (או סירופ מייפל לגרסה טבעונית)
- 1 שן שום, כתושה
- 1/2 כוס מים (לכוונון המרקם)
- מלח לפי הטעם
- קצת שמן זית, להוספת ארומות
אם אתם רוצים שגרסה זו תהיה טבעונית או ללא גלוטן, פשוט substitue את הטחינה עם רסק אבוקדו!
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן להיכנס לפעולה. תאמינו לי, זה כל כך קל שגם ילד יכול להכין את זה – ואולי גם צריך! כך תכינו את הממרח המדהים הזה:
- קוצצים את הלימונים הכבושים לקוביות קטנות.
- בקערה גדולה, מכניסים את הלימונים הקצוצים.
- מוסיפים את הטחינה, מדליקים חריצים, ותתחילו לערבב.
- כעת, נוסיף את הדבש (או הסירופ) והשום הכתוש.
- בהדרגה נוסיף את המים, ולערבב עד למרקם חלק ואוורירי.
- מתבלים במלח לפי הטעם שלכם. למי שאוהב חריף, אפשר להוסיף מעט פפריקה חריפה.
- סוחטים עוד טיפה שמן זית ומערבבים שוב.
- טועמים ותיאבון – אם צריך, מתבלים מחדש!
- מעבירים לכלי אטום ושמים במקרר. חפשו אחר דברים מעניינים לשלב אותם באכילה!
ואחרי שנהנתם מהשלבים, אני ממליץ לתת לממרח לנוח במקרר לכמה שעות על מנת שהטעמים יספגו זה בזה כמו חומרי גלם איכותיים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
עכשיו, בואו נדבר על שדרוגים. אם אתם רוצים לפנק את עצמכם יותר, תוכלו להוסיף עשבי תיבול כמו נענע או פטרוזיליה. שדרוג נוסף הוא לכלול כמה אגוזים קצוצים – זה נותן המון טקסטורה, והם גם בריאים.
לגיוון נוסף, אפשר לסחוט לתוך התערובת מעט מיץ לימון טרי לשדרוג החמיצות. כך אפשר גם לשדרג את חווית הטעם.
שאלות ותשובות
מהם היתרונות הבריאותיים של לימones כבושים?
לימון כבוש הוא עשיר בויטמינים, אנטי-אוקסידנטים וסיבים תזונתיים. הוא מסייע בעיכול ומשפר את מבנה המעיים. רמת ה-pH שלו גבוהה, מה שיכול גם לתרום לבריאות העור.
איפה אפשר למצוא לימונים כבושים?
לימונים כבושים נפוצים בחנויות לחומרי גלם או אצל סוחרי תבלינים. ניתן גם להכין בבית, אך זאת לא לדאוג – לא חייבים להשקיע יותר מדי!
האם נוכל לשמור את הממרח במקפיא?
לא מומלץ. הממרח הזה מת ספק בריאותי יחד עם טעמים חזקים, הכי טוב להכין ולשמור במקרר וליהנות ממנו טרי.
מה ניתן לשדרג בממרח?
כמו שציינתי קודם, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים למרקם פתאומי, או טעימות חמוץ יותר על ידי סחיטת מיץ לימון טרי לתוך התערובת.
כיצד לשמור על הממרח?
אחרי ההכנה, שמרו אותו בכלי אטום במקרר. אם זה מחזיק יותר משבוע, אני ממליץ לבדוק אם הטעמים עדיין במצב מצוין.
מהי הדרך הכי טובה לשלב את הממרח הזה במנות אחרות?
הממרח הזה משוגע על לחם, במיוחד כשמדובר בלחם קלוי. אפשר גם לשים אותו בצד מנת עוף או דגים לגרסה משודרגת.
מה לגבי "{לימון כבוש עם תוספות}?
לימוניה! תשקלו לשלב עוד תבלינים או פירות יבשים כמו צימוקים או תמרים כדי להקנות לדיספוזיציה זו עושר נוסף.
האם אפשר להכין גרסה מתוקה יותר?
לגמרי! משחקים עם כמות הדבש כמו גם להוסיף תמרים קצוצים – זה ייתן לכם מתיקות רכה.
האם הטחינה יכולה להיות מותאמת?)
בדיוק! אַנְגָאָל, אתם יכולים להחליף את הטחינה עם פירות אגסים מאוהבים – כל מה שייתן כמו רעיון קולינרי הקיף, בשביל האהבה שבפנים.
צריכים עוד סיבה לנסות את הממרח הזה? אנחנו מאמינים שאתם תהיו מופתעים עד כמה הוא משגע וממכר! אם אהבתם, אל תשכחו לשתף ברשתות החברתיות שלכם!