מלאווח עם ביצה – המתכון שיהפוך את הבוקר למושלם

מלאווח עם ביצה – המנה שתעשה לכם את היום!

ישנן מנה אחת שתמיד מצליחה להפתיע ולגרום לכולנו להתמכר מחדש – מלאווח עם ביצה! תחשבו על זה, אנחנו מדברים על פינוק טעים, הוא משגע, ואפשר להכין אותו בכל רגע. כמה פעמים במהלך השבוע מתחשק לכם משהו בסגנון של טיול לארץ הקודש, אבל בלי לקום מהכיסא? המלאווח הזה ייקח אתכם היישר לפינות המרגשות של המטבח הים-תיכוני.

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

אנחנו נמצאים כאן כדי לגלות לכם את הסודות של המלאווח המושלם. אז קבלו את המרכיבים!

  • קמח – 500 גרם
  • מים – 300 מ"ל
  • שמרים יבשים – 10 גרם
  • מלח – 10 גרם
  • שמן זית – 100 מ"ל (ואם אפשר, אז צרפו עוד קצת למגע הסופי)
  • ביצים – 4
  • חמאה או מרגרינה – 100 גרם

אם מדובר בצמחונים, אתם יכולים לוותר על חמאה ולבחור במרגרינה. לאכילה מוסיפה שכבות טעם!

שלבי ההכנה

השלב הבא הוא להתחיל להכין את המלאווח. כדאי שתשימו לב, שאנחנו נושאים את ההכנה הזה דרך המוח והלב שלנו, כי כל מרכיב חשוב!

  1. ראשית, נניח קמח בקערה גדולה ונוסיף את מלח.
  2. נעשה חור במרכז, נוסיף את המים והסיבובים בתנועות מעגלודיות.
  3. נוסיף חמאה ונערבב הכל עד שהכל מתאחד.
  4. נוסיף שמרים וניתן לתערובת לנוח כחצי שעה.
  5. נחלק את התערובת ל-4 כדורים ונשמן כל כדור.
  6. נעטוף את הכדורים בניילון ונניח לתפוח במשך שעה.
  7. על שולחן עבודה, נפתה כל כדור לעיגול דק.
  8. נמיס קצת חמאה ונשמן את העיגול כשאנחנו מקפלים אותו.
  9. נחמם מחבת על חום בינוני ונשים את המלאווח על המדף.
  10. לפני שמשרים את הביצה, שטפו את המלאווח והקפיצו אותו באוויר (או לפחות תנסו).
  11. נשבור ביצה לתוך כל מלאווח ונתגבר את האש.
  12. נחכה שהביצה תתבשל – פחות רטובות זו הכי טעים שיש!

אחרי שהמלאווחים מוכנים, כדאי לפזר עליהם קצת מלח ואתם מוכנים להתחיל לחגוג. ואם תוסיפו גם קצת רוטב חריף, אז הכינו את עצמכם לסשן טעים! אם אתם מתכוונים לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצה בשעועית או טופו. 

שדרוגים ותוספות אפשריות

כמובן, שאנחנו לא נגמרים כאן. אפשר להעשיר את החוויה עם עוד שלל תוספות:

  • אבוקדו – חתוכות סמוך להגשה, מנצחות את כל האפשרויות האחרות.
  • גבינות שונות – פטה, מוצרלה קשה או צהובה.
  • ירקות קלויים – כמו פטריות, בצל או פלפלים.
  • רוטב מסאלה – גואלה את הכל!

שאלות ותשובות

כמה זמן ניתן לשמור את המלאווחים במקרר?

המלאווח מניסיוני נשמר היטב במקרר עד יומיים, אם לא תיקחו אותם למקום אחר אחרי הזמן הזה.

האם אפשר להכין מלאווח ללא גלוטן?

בוודאי! אפשר להשתמש בקמח תפו”א או כוסמין. רק תוודאו על הגבוהות והמרקם הנכון.

האם המלאווח מותר גם לילדים?

בהחלט! הם יוכלו לאכול את המלאווח גם אם שמים בו את כל התוספות האהובות עליהם.

אפשר להקפיא מלאווחים?

כן, אני ממליץ להקפיא אותם בעטיפה ובישול על חום נמוך כשמוציאים מהמקפיא.

למה כדאי לשים ביצה על המלאווח?

כי הביצה נותנת מליחות מעולה והמתיקות של מלאווח לא באה על חשבון הבריאות.

מה כדאי לשדך עם מלאווח?

מומלץ להגיש עם סלט ירקות מרענן, או עם טחינה/חומוס על הצד.

איך יודעים אם המלאווח מוכן?

כשהבצק נראה זהוב טעים, זה הזמן להוציא אותם!

מה קורה אם הבצק דביק מדי?

תוסיפו עוד קצת קמח – זה יגרום לכל העסק לעבוד כמו שצריך!

בקשר לחמאה? אפשר לשים יותר?

כמובן, כמה שיותר חמאה – יותר טעים!

איך אני יודע איזו שמן להשתמש?

שמן זית הוא מושלם, אבל גם חמניות פונקציה מצוינת.

לאחר שסיימנו עם כל זה, הגיע הזמן ליישם את המתכון המדהים הזה! אנחנו ממליצים לנסות את המלאווח עם ביצה, כדי לחוות את הרגשת הבית! היו בטוחים לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. בואו נזהר, כי המלאווח יכול להיות למנה ממכרת!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות: 5 טיפים יעילים
```html איך מורידים כולסטרול ללא תרופות: טיפים שיעשו את ההבדל! כולסטרול זה לא המילה המפחידה ביותר, אבל...
קרא עוד »
דצמ 05, 2024
גלו את נוגדי הדלקת ללא מרשם שישנו את חייכם!
```html הנחות על נוגדי דלקת ללא מרשם: מה שכדאי לדעת עולם הבריאות מלא במסתורין, במיוחד כשמדובר בתרופות...
קרא עוד »
מרץ 18, 2025
איך להכין כרוב חמוץ רומני כמו מקצוען
הכרוב החמוץ הרומני שמשגע את החיך יש משהו קסום באוכל מסורתי, כזה שמעביר אותנו היישר לארוחות משפחתיות...
קרא עוד »
מרץ 23, 2025