מטבוחה עגבניות שרי – טעמים שיאסרו אותך!
מטבוחה עגבניות שרי – המתכון המושלם שישאיר אתכם רעבים לעוד
מי לא מכיר את הרגע הזה, כשאתם יושבים ליד השולחן והלחם הטרי מתחיל לקרוא לכם? ואז, כשאתם לועסים את הביס הראשון, אתם מרגישים שהתבלינים עושים שמות בפה שלכם… אז ככה, חברים, הגיע הזמן לצלול לעולם המדהים של המטבוחה! בעזרת עגבניות השרי הנפלאות, אנחנו ניצור מנת מטבוחה אגדי, כלומר, המושלם של סבתא. הקדישו רגע לעצמכם, כי כשאתם מכינים מטבוחה, אתם לא רק מכינים מנה, אתם מכניסים לתוכה אהבה, סיפורים ומסורת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
מטבוחה היא מנה שנמצאת כמעט בכל שולחן ישראלי, וכשמדובר בעגבניות שרי, מדובר בדיוק באותו טעם מדהים שכולנו אוהבים. היא מתפקדת כאגרוף טעם מופלא, דרינק שנשאר אתכם גם אחרי האוכל, עם כל עונג ולכל ביס.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 5 שיני שום, קצוצות
- 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (לפי הטעם)
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כוס יר parsley קצוצה
עדיין תוהים על הכוח של עגבניות השרי? למעשה, בעגבניות הגליל, ישנם יותר נוגדי חמצון וביטניון מאשר בעגבניות הרגילות. אנו נשתמש בהם ליצירת טעמים עשירים ומושלמים!
שלבי ההכנה
עוד לפני שמתחילים, כדאי לספר על הטכניקות שהשתמשנו בהן כדי למסור את הטעמים.
- מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף ורך.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים, עד שהשום מתרכך וריחו ממלא את המטבח.
- מוסיפים את העגבניות השרי, הפלפל החריף והפפריקה ומערבבים היטב.
- למוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות, עד שהתערובת מתעבה.
- מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים שוב.
- טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
מאחר והמטבוחה הזו ממכרת, אני ממליץ שיהיה לכם לחם נהדר הקרוב בשולחן.
תוספות ושדרוגים
מטבוחה בהחלט לא נדרשת לתוספות, אך אם יש לכם מחשבות על שדרוגים, כאן יש לכם כמה רעיונות:
- אבקת קימל – אם בא לכם לתת למטבוחה שלכם טוויסט ייחודי!
- פיקנטית – הוספת כמה טיפות של רוטב חריף או שמן זית חריף.
- נגיעות זיתים מעושנים – זה ישדרג את התיבול."
- שימוש בעגבניות צהובות או כתומות – תוספת צבע ורעננות!
רעיון נוסף לשדרוג, הוא להוסיף קוביות של גבינת פטה מעל המטבוחה. בכל ליחה, במיוחד כשגבינת הפטה נמסה לתוך כל טעם.
שאלות ותשובות
האם ניתן להוסיף קישים או לחמים אחרים? בהחלט! מטבוחה הולכת מצוין עם פוקאצ'ה, מרגריטה או סלט כוסברה ירוק.
כמה זמן אפשר לשמור את המטבוחה במקרר? המטבוחה נשמרת טוב במקרר עד חמישה ימים, אבל היא כל כך טעימה, שמי יודע אם תצליחו להחזיק עד אז.
האם אפשר להכין מטבוחה גם בגרסה טבעונית? כמובן! המתכון הזה הוא טבעוני באופן מוחלט, כך שאין בעיה להכין אותו בצורה כזו.
מדוע ההמלצה לערבב כך את החומרים? ערבוב נכון מאפשר לתבלינים ולשום לשחרר את הטעמים שבהם, ואתם רק נהנים ממה שהם נותנים.
רוצה לנסות את המטבוחה עם תוספות? בהחלט! ניסוי עם התוספות יכול להוביל לממציאים שיצרו את במהלך ההכנה.
איך ניתן לשכלל את הטעמים? מגוונים עם יין אדום או רוטב דליקטס ואפילו קוביות פרי עונתי.
האם ניתן לשלב עם מנות נוספות? מטבוחה בהחלט מתאימה לצד מנות בשר, דגים או סלטים. היא לא מציעה עובד גבוה בעד סוויטים אלא מעולה גדולה!
מה חשוב לבדוק אחרי הבישול? טועמים ומתקנים תיבול לפי טעמכם. חד משמעית – לא לקחת את הכשפים של המתכון לכיוונים אתם לא אוהבים.
האם יכול להיות שזה נהדר ביחד עם חומוס? הלחם המטובל ביופי של מטבוחה, באמת הולך לפתוח את התאבון.
שווה לנתח כל טעם? חד משמעית! כל רכיב מזכיר משהו, יהיו לכם הופעות להוביל חוויות חדשות.
אז יאללה, שתפו עם החברים! חווית המטבוחה היא מדהימה, והטעם שלה ממש נמס בפה. אל תשכחו ללקק את האצבעות בסוף הקשר! אם הכנתם, שתפו אותנו בתגובות, נשמח לראות מה הכנתם.