מה זה אצבעות אנטריקוט ולמה כולם מדברים על זה?
מה זה אצבעות אנטריקוט?
שמים לב? כשמזכירים את השם אצבעות אנטריקוט, מתפתחת מיד תחושת ציפייה. רק המחשבה על נתח בשר עסיסי, רך ונמס בפה גורמת ללב שלנו לדפוק מהר. אם אתם כמו רבים אחרים, אתם בוודאי חובבים את הבשר המדהים הזה, אבל מה בכלל מדובר פה? בואו נצלול יחד לתוך עולם הבשר הנפלא הזה ונגלה מה זה אצבעות אנטריקוט ואיך אנחנו יכולים להכין את המנה המושלמת שאתם לא תפסיקו לחשוב עליה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- משך הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
אז הנה מה שאנחנו צריכים כדי להכין את המנה המורכבת הזו ששמה "אצבעות אנטריקוט". נתחיל עם רשימת המרכיבים. אתם תראו כמה זה פשוט, ועם זאת כמה זה מדהים!
- 800 גרם אצבעות אנטריקוט (שימו לב לרכוש מהקצב את הנתח הנכון – אנחנו רוצים איכות מעל הכל!)
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף מלח גס
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת (בדיוק כמו של סבתא)
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט (טרי!)
- עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או בצל ירוק) לקישוט
עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים המדהימים האלה, בואו נדבר קצת על אותם רכיבים. אצבעות אנטריקוט מגיעות מחלקו העליון של הבשר וחלקן מזה מתאפיינות בעסיסיותן ובמרקמן הנעים. השמן זית מוסיף ניחוח משגע, הפפריקה מעושנת מביאה טוויסט של טעם, והשום – אתם מבינים כמובן…
שלבי ההכנה
ההכנה של מנה זו פשוטה מאוד. בואו נתחיל:
- נתחיל בכך שנשמן את האצבעות בשמן זית ונקפוץ ישר לתיבול – נוסיף את המלח, הפפריקה, הכמון והפלפל.
- נוסיף את השום הכתוש ונערבב הכל היטב כך שכל אצבע תהיה עטופה בתבלינים המושלמים.
- נמזוג את רוטב הסויה ומיץ הלימון על הבשר, נמנע את זה ב-15 דקות במקרר – זה חשוב! הטריות והטעמים יתמזגו בצורה מעלפת.
- בינתיים, נחמם מחבת גריל על חום גבוה. כאשר היא חמה, נשים את האצבעות על הגריל.
- נאדם את האצבעות מכל צד במשך כ-4-5 דקות, עד שהן משחימות ויוצרות פסים סימטריים – זה חלק הכיף!
- לאחר מכן, נוציא את האצבעות ונניח להן לנוח לזמן קצר (חוק חשוב בכל מה שקשור לבשר).
- בתום המנוחה, נחתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ ונגיש עם עשבי תיבול לקישוט.
עכשיו, כשהמנה מוכנה, האם זה הזמן לנשום אויר ולהרגיש כמה זה טעים?
בהחלט! המנה הזו פשוט משגעת על הצלחת, ריח של בשר זהוב ואדים מלטפים, והיא פשוט מושלמת לכל אירוע – משפחה, חברים או סתם יום שישי רגוע בבית.
שדרוגים ותוספות מומלצות
למה לא לשדרג את המנה רק במעט? יש כמה רעיונות לשדרוגים שיכולים להפוך את מנת אצבעות האנטריקוט שלכם לאגדי:
- הוספת פרוסות בצל ירוק מעל הסטייקים – צבעוניות וטעים!
- מנה של סלט ירוק מרענן יכול להיות תוספת בריאה מאוד.
- לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בחצילים קלויים עם תיבול דומה.
- אפשר גם להוסיף סלט טאקוס קטן בצד עם רוטב אבוקדו, זה יוצר שילוב מושלם.
- שיהיה לכם כוס של תירס קלוי או תפוחי אדמה מסולסלים – כל תוספת רק משדרגת את החוויה.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור אצבעות אנטריקוט במקפיא?
בהחלט! אחרי שהבשר התקרר לחלוטין, אפשר לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולהקפיא. אחרי הקפאה, יש להשתמש בו תוך כחודשיים.
האם אפשר להכין את המנה בגרסה צמחונית?
כמובן! אנו יכולים להשתמש בחצילים קלויים או טופו במתכון זה, בהחלט ריאיון נהדר שיכול לשדרג את המנה.
מה כדאי להגיש עם האצבעות אנטריקוט?
קצת סלט כרוב מרענן או אגרול עם ירקות טריים יהיו תוספות שמחות לצדו של נתח הבשר!
האם כשר להכין אצבעות אנטריקוט עם רוטב סויה?
ישנם רטבים כשרים שניתן לרכוש, כדאי לבדוק את התו הכשר על התווית לפני השימוש.
באילו עונות הכי מומלץ לאכול אצבעות אנטריקוט?
בשר הלבוש מעולה בכל עונה, אך בדצמבר עם קצת חורף והפסקה מהחיים, הוא מעורר תחושות חורפיות נוספות.
האם ניתן לחמם אצבעות אנטריקוט ביום למחרת?
בהחלט, רק זכרו לחמם על חום נמוך על מנת לשמר את טעמן.
איך יודעים שהאצבעות עשויות כראוי?
כשהן שקופות בחלק הפנימי, רכות, וקלות להפוך.
מה תהיו משקאות מומלצים להגיש עם המנה?
גזוז קליל או יין רד הוא שילוב מצוין!
האם מנה זו מתאימה לאירועים מיוחדים?
כעיקרון, היא איכותית, עשויה בצורה מושלמת, מתאימה לכל מסיבה או אירוע מיוחד!
מה אם אני רוצה להפוך את המנה לחריפה?
אפשר להכוליף קצת צ'ילי חריף או רוטב סרירצ'ה לתיבול נוספות. זה גם מוסיף פריכות!
בסופו של דבר, הכנת אצבעות אנטריקוט היא חוויה נהדרת שמחייבת אותנו לגמרי ללקק את האצבעות – ובאמת אין כמו להתענג על בשר משגע כזה! אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם, כי המנה המדהימה הזו בהחלט ראויה לכך!