מדריך להכנת פופקורן בלי שמן בסיר בקלות

איך להכין פופקורן בלי שמן בסיר

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: כ-4 מנות

פופקורן, חטיף שקל להכין בבית, אבל מה אם נגלה לכם שאפשר להכין אותו בלי שמן? כן, זה אפשרי! כאשר תכינו פופקורן בסיר ללא שמן, תוכלו ליהנות מחטיף בריא, ומדהים ממש. מי אמר שחטיפים בריאים לא יכולים להיות אגדי? הפופקורן הטרי והחם, אשר נפרץ לתוך הסיר, יצור אפקט של פלא חדשותי נוכח הממכרות שבו. הכינו את עצמכם, כי הכנת הפופקורן הולכת להיות לקראת חוויה מעלפת! אם תזכרו את המתכון הזה, תהיה לכם אופציה נהדרת לפינוק, ולא תצטרכו לדאוג לגבי קלוריות מיותרות.

הרכיבים הדרושים

  • ¾ כוס גרגרי פופקורן
  • ½ כפית מלח (או לפי הטעם)
  • מים (למילוי של הסיר, מספיק שישרתו את הגרגרים)

כמו שאתם רואים, מדובר ברכיבים פשוטים ביותר. אתם לא צריכים דגנים מיוחדים, תוספות או דברים יקרים. אם מתחשק לכם לשדרג את הפופקורן, תוכלו להשתמש במלח מעושן או במלח מתובל. כך תוכלו לקבל טעם שונה ומשגע!

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים אופציה טבעונית, הפופקורן הזה כבר טבעי ב-100%. למי שמחפש דרכים שונות לשדרוג, תוכלו להוסיף תבלינים כמו פפריקה, כמון או אפילו מעט גבינת פרמזן (אם אתם לא בקטע טבעוני). חוץ מזה, צ'ילי מיובש יוסיף רמה של חריפות לאוהבי הטעמים החריפים.

שלבי ההכנה

הגעתם לחלק החשוב והמלהיב ביותר! אז בואו נתחיל להכשיר את הפופקורן המפנק שלנו:

  1. נמלא את הסיר במים, כך שהמים יגיעו לכ-3 ס"מ מתחת להיקף הסיר.
  2. נניח את הגרגרים בסיר.
  3. נשאיר את הסיר על הכיריים עם מכסה סגור.
  4. נחמם על חום גבוה עד שסימני הפופקורן מתחילים להיווצר וסוגרים את המיכל.
  5. כשנשמע את רעשי הפיצוץ, נשים לב שהכיסוי מונע את בריחת האדים.
  6. כשהפיצוצים פוסקים, נעבור להוריד את הסיר מהכיריים.
  7. משם נפתח את המכסה עם זהירות (הדים עלולים לצאת, אל תתקרבו מיד).
  8. נוסיף מלח, לערבב מעט ואז למזוג לצלחות.

הפופקורן המושלם, בלי שמן, ערוך ומוכן לשירותכם. במיוחד עבורכם – אם אתם רעבים בסגנון הסרטים, תודו ששמתם לב לחוויה הזו. זה פופקורן, אבל בריא, וטוב לכם!

תוספות או שדרוגים אפשריים

אוקי, אז אם מתחשק לכם לחדש את הפופקורן, הזכרו בתוספות! ניתן לשדרג את הפופקורן שלנו כך שהוא יהיה משגע אפילו יותר. למשל, הוספת אגוזי לוז קצוצים או שוקולד מריר ייתן פן נוסף. אם אתם אוהבים מתוק, נסו לפזר אבקת סוכר לאחר האפייה! בא לכם טעם מרענן? תוכלו להוסיף רצועות קטנות של לימון. אה, ולא לשכוח, לקראת הסוף, אולי תוספת של קקאו מופיע לא תזיק. השמיים הם הגבול!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין פופקורן בסיר אחר?

בהחלט! כל סיר עם מכסה יכול לעשות את העבודה. פשוט דאגו שזה יהיה סיר עם חום גבוה.

מה קורה אם מים נכנסים פנימה לסיר במהלך הבישול?

אין לחשוש! המים הם חלק מההכנה, הם עוזרים ליצירת האדים שיביאו לפופקורן להיפתח.

האם זה באמת טעים כמו פופקורן עם שמן?

בואו נגיד ככה: הטעם שונה, אבל זה בהחלט טעים – ומאז אני לא מחזיר לשמן מאז.

האם יש אפשרות לשים תיבול?

כמובן! לאורך כל התהליך, אתם יכולים להוסיף תיבול שונה כמו מלח מעושן, גבינות טחונות – זה יהיה מדהים!

מה הכמויות הדרושות בהכנה לפופקורן ליותר מ-4 אנשים?

כלומר, תכפילו את הכמות לפי מספר האנשים. בערך כוס לכל 2 אנשים, ואני ממליץ לזרום ככה!

האם הדרך נכונה עבור גרגרי פופקורן שונים?

כן! כל גרגר פופקורן אמור להתנהג באותו אופן – זה עובד לכל סוגים.

איך לשמור את הפופקורן?

פופקורן הכי טוב כשהוא טרי, אבל יש לאחסן אותו בכלי אטום מחוץ למקרר.

האם הפופקורן הזה בריא באמת?

בהחלט! המנה הזו היא חטיף שקול, קליל ובריא, במיוחד בלי שמן.

האם כדאי לשים את הפופקורן בתנור?

יש אפשרות לעשות כך, אבל זה משפיע על מרקם ולטעמי זה פחות אור רענן.

האם פעם ניסיתם להכין פופקורן בטכניקות אחרות?

כן, היו ניסיונות עם מיקרוגל ואפילו מחבת, אבל הסיר שלי בכל זאת מצליח הכי טוב!

עכשיו שראיתם את כל התהליך הקסום הזה, אני רוצה להזמין אתכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם החברים שלכם ייהנו! הביאו אותם לנסות וגם לשדרג את הפופקורן שלהם. מי יודע, אולי תוציאו מתכון מעלף חדש!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
בשר טחון עם תפוחי אדמה ניקי בטעם משגע!
בשר טחון עם תפוחי אדמה - מתכון מהסרטים! כשהורים מתכוננים לערב משפחתי, או שאיפשהו בבית החברה עולה...
קרא עוד »
ינו 04, 2025
סלטים עם גזר שיפתחו לכם את התיאבון
סלטים מדהימים עם גזר – מתכון מושלם לשולחן צבעוני! כשמדברים על סלטים, אין דבר משוגע יותר מהפולקס...
קרא עוד »
אפר 11, 2025
גוג'י ברי יתרונות: מה לא ידעתם עליהם?
גוג'י ברי: מה הסוד מאחורי הפרי הזה? הכירו את הגוג'י ברי – פרי קטן עם כוח גדול! בעוד רבים מאיתנו...
קרא עוד »
אוק 31, 2024
כל הזכויות שמורות ל-bwinner
נגישות