מג'דרה אורז מתכון שיגרום לכם להתאהב מחדש
מג'דרה אורז מתכון כמעט ברמה של חיים כהן
מאכלים מהמטבח המזרחי תמיד מצליחים לגעת בלבבות של כולם. במיוחד כשמדובר במג'דרה, שהיא למעשה שילוב של אורז, עדשים ובצל, בסגנון שמזכיר את המטבח של סבתא. תודה לאל, אני לא סבתא, אבל המתכון הזה בהחלט יכול להתעלות על כל מה שהכנתם בבית והשף חיים כהן יוכל רק לקנא!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל-4 מנות
המתכון שלנו כאן הוא באמת מתכון מדהים, שאפשר להכין לארוחת ערב חורפית, בריאה ומפנקת. המג'דרה הזו נהדרת להגשה עם סלט ירוק רענן בצד, ולגמרי תרים את הערב שלכם! עכשיו, בואו נכנס לעניין.
הרכיבים הדרושים
- 1 כוס אורז בסמטי (או אורז לאדינו)
- ½ כוס עדשים ירוקות (או חומות)
- 2 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים (או יותר, בהתאם לצורך)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- ½ כפית כמון (לא חובה, אך מוסיף טעם אגדי)
- ½ כפית פפריקה (לטוסיק המשוגע!)
כאן יש לנו מתכון שיכול גם להיות טבעוני, דל פחמימיות ועדיין לגעת בלבבות! באופן אישי, אני ממליץ על שימוש במים חמים כדי לקצר את זמן הבישול של האורז והעדשים. בנוסף, יש לנו אפשרות לשדרוגים מדהימים!
שלבי ההכנה
הכנת מג'דרה מפנקת זה כמו למצוא את האהבה בחיים – זה לוקח קצת זמן, אבל התוצאה היא על גבול המעלף.
- מבשלים את העדשים במים רותחים כ-15 דקות, עד שהן רכות אך לא מתפרקות.
- מסננים את העדשים ושומרים בצד.
- באותה סיר, מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
- מטגנים עד שהבצל משחים ומקבל צבע מושלם.
- מוסיפים לתוך הסיר את האורז ומערבבים היטב.
- יוצקים את המים החמים לסיר, מוסיפים מלח, כמון, פפריקה ופלפל.
- מבשלים על להבה נמוכה עד שהמים נספגים ונשאר מעט נוזל על פני האורז.
- מוסיפים את העדשים ומערבבים שוב.
- מבשלים כ-10 דקות נוספות עד שכל הנוזלים נספגים.
- נותנים למג'דרה לנוח 5 דקות עם מכסה סגור, כדי שהאורז למכון כמו שצריך.
אחרי כל המאמץ הזה, תבינו שהמאפה הזה הוא לא סתם אוכל, אלא טעם של זיכרון, של חום של בית. אל תשכחו ללקט את האצבעות בסוף – זה על גבול המושלם!
שדרוגים ותוספות
כמובן שאי אפשר לסיים מבלי לדבר על כל התוספות והשדרוגים האפשריים למג'דרה הזו.
- תוספת חומוס: לאלו מכם שאוהבים חלבונים – תוספות של חומוס מבושל יוסיפו טעם משגע. בקשו גם מהם במשרד – בהחלט טיפ שניתן ליישום אמיתי!
- קישוא קלוי: אנו יכולים לשדרג את המנה על ידי הוספת קישוא קלוי קצוץ דק מעל המג'דרה, זה משגע את כל החושים!
- נשים ירוקים: הוספת כוסברה קצוצה או פטרוזיליה מעל לפני ההגשה תיתן לצלחת נגיעה רעננה ומרעננת.
תבחרו מה שמתאים לכם, אך זכרו – מהנסיון שלי, כל תוספת עושות את המג'דרה ליותר טובה.
שאלות תשובות
איזה סוגי אורז כדאי להשתמש במג'דרה? אני ממליץ על אורז בסמטי, שמעניק למנה טעם נהדר. אם אתם צריכים חלופה, אורז לאדינו יכול לעבוד טוב.
אפשר להכין מג'דרה גם עם אורז קצר? בהחלט! אורז קצר ייתן טעם קצת שונה, אבל עדיין המנה תהיה מדהימה. יש כאן חופש פעולה!
האם ניתן להכין מג'דרה בגרסה טבעונית? כמובן, כל מה שנמצא כאן הוא טבעוני כבר מההתחלה. אפילו בלי לקשט בביצים, המג'דרה מדהימה!
מה אפשר להגיש לצד המג'דרה? עם מג'דרה אפשר להגיש סלט ירוק רענן, או מנת יוגורט עם מנטה. זה משדרג את הביס!
האם המג'דרה נשמרת במקרר? בהחלט! היא יכולה לשמור על עצמה כ-3-4 ימים במקרר, רק לחמם היטב לפני ההגשה.
איך שומרים על המג'דרה מבושלת? מאחסנים בשקית סגורה במקפיא, ועד 3 חודשים זה בסדר גמור!
מה היתרון של שימוש בעדשים ירוקות? הן מצוינות מבחינת תכולת ברזל, ולרבים ישן טעמים משגעים שישתלבו עם המג'דרה.
אפשר להשתמש בשמן אחר? כמובן, שמן קוקוס או שמן חמניות יכולים להתאים, אם אתם אוהבים את הטעם שלהם.
מהו הסוד במג'דרה? השחמת הבצל! מדובר כאן במפתח, הסוד טמון בטכניקת הבישול. אל תמהרו!
מה ניתן להוסיף כדי להפוך אותה למשגעת יותר? חוויה של תיבול חזק יותר עם תבלינים כמו קינמון או כמון תשדרגו את החוויה מיידית!
השקיעו במג'דרה הזו ותהיה לכם חוויה שלא תשכחו. בתיאבון! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, ולהזמין את החברים!