מאפינס שוקולד צ'יפס ב10 דקות שיהפכו את יום שלך
מאפינס שוקולד צ'יפס – דחוף, מתכון אגדי!
אם יש דבר שאין עליו עוררין, זה שמאפינס שוקולד צ'יפס הם אחד מהקינוחים הכי מדהימים שיש. כולנו מכירים את המצב הזה, שבו אתם נכנסים למטבח, מתועדים על ידי ריח שוקולד מתוק, והשפתיים כבר מתכווננות ללקק את האצבעות. מדובר בקינוח שמושך את הלב, ממכר עד כי קשה להפסיק בבת אחת. אנחנו נדאג לכך שגם אתם תגלו את המתכון המושלם, ופשוט תרצו להכין אותם שוב ושוב!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 12 מאפינס
הרכיבים הדרושים
הגיעה השעה לגשת לחומרים! עבור המתכון המדהים הזה, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 1 כוס קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”ח)
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 1/2 כוס חמאה רכה (לגרסה צמחונית, ניתן להשתמש בשמן קוקוס)
- 2 ביצים
- 1/2 כוס חלב (להשתמש בחלב צמחי כמו חלב שקדים או סויה אם רוצים גרסה טבעונית)
- 1/2 כפית קינמון (מומלץ, אבל לא חובה)
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית שטוחה מלח
- 1 כוס שוקולד צ'יפס (לגרסה דלת סוכר, אפשר להשתמש בשוקולד צ׳יפס 85% קקאו)
שלבי ההכנה
בואו נתחיל להיכנס לעובי הקורה, כי המאפים המושלמים מחכים לנו!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים בקערה גדולה את החמאה הרכה והסוכר ומערבבים היטב עד שהן מתאחדות.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב.
- כעת, מוסיפים את החלב ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- לערבב את הקמח, הסודה לשתייה, מלח וקינמון בקערה נפרדת.
- כשהחומרים יבשים מתאחדים, מוסיפים את התערובת הרטובה לקמח ומערבבים בעדינות.
- ברגע שמתקבלת בלילה חלקה, יש להוסיף את השוקולד צ'יפס ולערבב.
- מניחים תבניות מאפינס עם שקיות נייר או משמנים אותן.
- מעבירים את התערובת לתבניות ומעט ממלאים את כל תבנית, פחות משלושה רבעים.
- אופים במשך 15 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- מניחים למאפינס להתקרר במשך כ-5 דקות לפני העברתן לרשת קירור.
בנוגע לגרסאות חלופיות, יש לכם המון אפשרויות. ניתן להחליף את השוקולד צ'יפס עם אגוזים קצוצים, פירות מיובשים כמו חמוציות או דובדבנים. אם אתם מעוניינים לקראת יום הולדת או חג, אפשר להוסיף קישוטים ממתקים על גבי המאפינס!
תוספות ושדרוגים אפשריים
לאחר שהכנתם את המאפים, ישנן גם המון דרכים לשדרג את המנה הנהדרת הזו. האם כבר דמיינתם מאפינס משגעים עם תוספת של קרם פרש או אפילו כדורי גלידה בצד? בהחלט ניתן לשדרג אפילו לשכבת שוקולד חם מעל או אי של קצפת מתוקה!
כמובן, לא נדבר על הפירות הטריים. תוספת של תותים, בננות או אפילו פרוסות של קיווי מעל יצור מראה מרהיב! ואנחנו מבטיחים לכם שזה הכי טעים שיש.
שאלות ותשובות
מהי הסיבה לכך שהמאפינס מתפשטים?
מאפינס מתפשטים באמצעות תהליך האפייה, שבו הסודה לשתייה פועלת ליצירת גז הפחמן הדו-חמצני שגורם למאפינס לעלות ולהתנפח.
האם אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא אותו?
כן, בהחלט! ניתן להכין את הבצק, לשים אותו בתבניות ולהקפיא. לפני האפייה, פשוט אחזו אותו במקרר למשך שעתיים לפני האפייה.
מה לעשות אם אני רוצה להפוך את המאפינס ללא סוכר?
אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים כמו חמאת תמרים, סורביטול או ממתיקים אחרים במקום סוכר רגיל.
האם אפשר לשים יותר שוקולד צ'יפס?
אף פעם אין יותר מדי שוקולד צ'יפס! ניתן להוסיף עוד חצי כוס שוקולד לציפויים נוספים בשכבות.
האם ניתן להוסיף תוספות אחרות חוץ משוקולד?
בהחלט! ניתן לשים בוטנים קצוצים, אגוזי לוז או פירות יבשים שיכולים להוסיף נפח וטעם מעולה.
מה אורח החיים המתאים למאפינס שוקולד צ'יפס?
מאפינס הם קינוח מושלם לכל אירוע – מהסיבות בעבודה, מסיבות יום הולדת, או סתם פינוק עבור עצמנו בסוף יום!
האם ניתן להכין את המאפים ללא ביצים?
כן, ניתן להשתמש בקמע של פשתן שווה ערך לביצה או למחית בננה.
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
כמובן! להמיר לשמן קוקוס או שמן זית לקבלת תוצאה דלת קלוריות ובריאה יותר.
מה קורה אם המאפים לא תופסים שום גובה?
יש לוודא שהסודה לשתייה לא התיישנה, אז היא לא תתרום להתרוממות המאפים.
איפה כדאי לשמור את המאפים לאחר הכנה?
מאפינס שוקולד צ'יפס מומלץ לשמור בכלי אטום מחוץ למקרר, או במקרר כשמדובר בחום גבוה של הקיץ.
אז אחרי כל זה, תרגישו חופשי לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים, משפחה וכולם! מי לא רוצה לחוות את ההנאה של מאפינס?