מאפה בשר טחון בבצק שמרים שכולם ידברו עליו

מאפה בשר טחון בבצק שמרים – הפינוק הבית של סבתא

מה יכול להיות יותר משגע מאשר לנשנש מאפה חם, זהוב, אוורירי וממכר, שבפנים מתחבא בשר טחון, שמן זית, תבלינים ועוד הפתעות טעימות? אם לא מתכון קלאסי של אמא או סבתא, אני לא יודע מה יהיה. כשתשבו מול התנור ותוך כדי חיכוי לשחוש של המאפה בתוכו, תתחילו לקלוט את הניחוחות המדהימים שנפלטים מהתנור, ואני מבטיח לכם – לא תצליחו לעמוד בפיתוי לקחת עוד ביס. הכינו את עצמכם למסע בעולמות הטעמים והריחות עם מתכון למאפה בשר טחון בבצק שמרים, שהכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את המאפה המושלם הזה, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 500 גרם בשר טחון (можна использовать говядину или свинину)
  • 500 גרם קמח לבן
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1 ביצה
  • 100 מ"ל שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • תיבול: מלח, כמון, שטח קלאסי של פפריקה חריפה
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה

המרכיבים החלופיים

אם אתם מעדיפים גרסה בריאה יותר, תוכלו להשתמש בבשר הודו טחון או להכין גרסה טבעונית עם טופו או פטריות קצוצות. אפשר גם להמיר את הקמח בקמח כוסמין, שייתן טעם עמוק יותר ולוא רק בריאות!

שלבי ההכנה

הגעתם לשלב המעניין – ההכנה! בואו נתחיל:

  1. ב mixing bowl, נגרוס את השמרים עם הסוכר והמים הפושרים, נניח בצד לכ-10 דקות עד שהשמרים יתחילו לתסוס. זה הזמן שהשמרים אמרו "היי" אחד לשני ויתחילו לקפוץ!
  2. נוסיף את הקמח, הביצה, השמן ונתבל במלח. נמנע מהמלח בשלב השמרים על מנת שלא להעמיד אותם!
  3. נעבד את החומרים עד שנקבל בצק אחיד וגמיש. אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף מעט קמח.
  4. נשמן קערה נקייה, נשים את הבצק בתוכה, נכסה במגבת וניתן לו לתפוס במשך שעה בחום החדר.
  5. בזמן שהבצק תופס, נתחיל בהכנת המלית: נטגן את הבצל עם השום עד שהם משחימים ומקבלים צבע זהוב.
  6. נוסיף את הבשר הטחון למחבת ונטגן מראש על חום גבוה עד שהוא מתבשל לחלוטין. נוסיף את הכמון, הפפריקה והמלח.
  7. נחכה שהמלית תתקרר לפני שנמשיך עם הבצק.
  8. כשהבצק תפוס, נניח אותו על משטח מקומח היטב ונרדד אותו לעובי של 1 ס"מ.
  9. נחתוך רצועות בגובה של כ-10 ס"מ. לקצה רצועה נניח כף מהמלית וסוגרים את המאפה כמו טורטיה.
  10. נשים את המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונניח להם לתפוס עוד 20 דקות.
  11. נחמם את תנור ל-180 מעלות צלזיוס, נבריד את המאפים בביצה ריסוק ונכניס לתנור ל-25-30 דקות עד שהם זהובים וקריספיים!
  12. נוציא מהתנור, נניח להתקרר מעט. אני יודע שזה קשה לשמור את הידיים עצמם, אבל ממליץ להמתין קצת.

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

אם תרצו לשדרג את המאפה שלכם, תוכלו לשלב ירקות קצוצים דק כמו גזר או קישוא במלית הבשר. אפשר גם להוסיף גבינת פטה, שהיא פשוט מדהימה עם בשר!

שאלות ותשובות

למה כדאי לבחור בבצק שמרים
הבצק המושלם שמקנים לו את האווירה האוורירית הוא שמרים. השמרים תורמים למרקם נימוח ומעלף, שקל לתת בו ביס.

האם ניתן להקפיא את המאפה?
ודאי! לאחר האפייה, ניתן לקורר ולהקפיא. לפני ההגשה, פשוט חימום בתנור במשך 10-15 דקות.

מה עושים אם הבצק לא תפס?
יתכן שהשמרים לא היו פעילים. וודאו תמיד שהתאריך על האריזות עדכני. כמו כן, מומלץ לשמור על הבצק בחום נעים בזמן התפיחה.

כמה זמן לוקח להכין את המלית?
לא יותר מ-20 דקות! פשוט, חמים ומשגע.

האם ניתן לשים במילוי גם מתכונים אחרים?
כמובן! אפשר לשלב גם גבינות, ירקות, דגים או פטריות!

מהו הטעם של הבצק?
טעם הבצק עצמו ניטרלי, כי אנחנו רוצים שהטעמים האחרים בהכנה יבלטו באמת.

האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! תוכלו להכין את הבצק יום לפני ולאפסלק אותו במקרר, כדי להכין במועד מאוחר יותר.

מה הכמות האפשרית של המילוי?
תלוי בהעדפותיכם! אבל אל תשכחו להשאיר מקום בבצק!

האם המאפה זה חובה לאכול חם?
לא בדיוק! הוא טעים גם בטמפרטורת החדר, אבל חם זה מדהים!

האם המתכון מתאים לילדים?
כמובן! ילדים אוהבים את הבצק והוא נימוח עם טעמים שהם מכירים.

אם הצלחתם להתנגד למאפה הזה ולשמור על הידיים שלכם – אני מציע לכם לנסות שוב. אחרי הכל, הוא מדהים, משגע, ואי אפשר לעמוד בפניו. אנא שתפו את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות והפיצו לעוד אנשים להנות מנה המדהימה הזו!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גלה איזה שבוע אתה בהריון – מידע חיוני!
```html איזה שבוע אני בהריון? כל מה שצריך לדעת! הריון הוא אחד השינויים המרתקים ביותר שעוברת אישה במהלך...
קרא עוד »
ינו 27, 2025
10 שיטות פשוטות מה עושים נגד כאבי גב
```html הפסק את הכאב - המדריך המלא להתמודדות עם כאבי גב כאב גב הוא אחד הסוגים הנפוצים והמעיקים ביותר של...
קרא עוד »
מרץ 12, 2025
גילינו: קשיו לא בריא? מה שצריך לדעת!
קשיו לא בריא? הדברים שצריך לדעת! כולנו מכירים את הקשיו - אגוז קטן, מתוק וטעים, שמקשט את המנות שלנו...
קרא עוד »
אוק 26, 2024
נגישות