מאפה בצק עלים עם ירקות שיעשה לכם חשק נוסף
מאפה בצק עלים עם ירקות שמשגע את החושים
שלא תשאלו אותנו איך, אבל מתכון זה הצליח לשדרג את המפגשים המשפחתיים שלנו. אנחנו מדברים על מאפה בצק עלים שממלאים בכל טוב של ירקות. כשהמאפה הזה יוצא מהתנור, הקסם מתחיל: ריח ממכר של בצק פריך וירקות קלויים מסתובב באוויר, והעיניים פשוט מתמלאות. השילוב הזה של בצק עלים מושלם וירקות צלויים הוא אגדי, וכל ביס ממנו עושה שמח בלב. כל אחד במעגל מתפתה לקחת עוד ביס, ומי יודע – אולי אפילו לגנוב את כל המנה לעצמו. אז למה אתם מחכים? בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את המאפה המושלם, נשתמש ברכיבים פשוטים שקל למצוא בכל סופר. כאן תמצאו את כל מה שאנחנו זקוקים לו ליצירת הקסם:
- 1 חבילת בצק עלים מדהים (400 גרם)
- 2 גזרים בגודל בינוני, קצוצים לקוביות קטנות
- 1 קישוא בינוני, קצוץ דק
- 1 תפוח אדמה קטן, קצוץ לקוביות
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 1/2 כוס פטריות קצוצות
- 1/2 כוס גבינת פטה (או תחליף טבעוני מפנק)
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפות שמן זית
- 1 ביצה (או תחליף טבעוני) להברשה
אכן, השילוב של הירקות הפשוטים הללו עם הבצק יוצר חוויה של טעמים מאזנת, ויוצרת מנה שלא תרצו לפספס. כל ירק מביא את היתרונות שלו, הן בריאותיים והן בטעמים. לדוגמה, הקישוא מכיל ויטמינים מקרטניים שממלאים את הגוף במזון בריא.
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לגוון או למצוא תחליפים בריאים, יש לא מעט אפשרויות מעניינות. כך לדוגמה, אפשר להמיר את גבינת הפטה בגבינת קוקוס טבעונית, או להוסיף בתוספת מנת תרד שמתמוסס בבצק. גם גזר מחליפי במקסימום יכול להיות תחליף לתפו”א.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיעה השעה לעבור לפעולה! אחרי שהצטיידנו ברכיבים, אפשר להתקדם הלאה:
- מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את שאר הירקות (גזר, קישוא, תפוח אדמה ופטריות).
- מתבלים בכמון, מלח ופפריקה, ומערבבים במשך כ-10 דקות עד שהירקות רכים.
- מרדדים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומשטחים אותו לעלה דק.
- חותכים את הבצק לריבועים בגובה של כ-10 ס"מ.
- מניחים כף מהמלית במרכז כל ריבוע.
- מפזרים מעל גבינת פטה קצוצה.
- מקפלים את הריבועים לחצי ומדביקים את הקצוות בעזרת מעט מים.
- מברישים את המאפים בביצה הטרופה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את המאפים בתבנית ואופים במשך 25-30 דקות עד שהמאפים מצופים זהב.
- מלקטים את האצבעות, נועלים את הפה מאושר וממתינים עד שהמאפים מתגו'פים – כי זה הכי טעים שיש!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש לכם נוסף שבצבץ לכם בראש? אנחנו מאוד מזמינים! אפשר לשדרג את המאפה עם גבינת מוצרלה שהופכת את המוצרים לאווריריים יותר, או להוסיף נגיעות של פטרוזיליה קצוצה על פני המאפה לפני ההגשה. גם רוטב יוגורט ימריא את המנה לרמה הבאה, ואם אתם רוצים להרגיש בריאים, רק רמות את המלאות עם סלט ירקות רענן ליד. אין גבול לדמיון שלכם כאן!
שאלות ותשובות
מה עליי לעשות אם אין לי בצק עלים?
אפשר להשתמש בבצק פיצה או במערך אותיות, או אפילו להכין בצק בייתי משעורה, זה יוצא מדהים!
האם מתאים לאכילה קודמת?
זהו מאפה מצוין שאפשר לאכול חם או חדר וטעמיו מתהדרים מכל מצב.
כמה זמן המאפה יכול להישמר במקרר?
המאפה יכול להחזיק עד 3 ימים במקרר, אבל מהנסיון שלי בתור טועם מקצועי עם נטייה לחלוק עם משפחה – בזמן זה הוא נשאר רק עד לשף הבא.
אילו ירקות אפשר לשים במקום הקיימים?
אפשר לשים זיתים, ברוקולי, ואף תירס, אופציה טעימה ומגוון בריא.
האם אני יכול להקפיא את המאפה?
בוודאי! אפשר להקפיא את המאפה לפני או אחרי האפייה. בעת האפייה, פשוט להוציא מהקפאה ולאפות כמו שכתוב.
האם אפשר להכין את זה גם במד version?
נכון, זה אפשרי, אבל עדיף להפוך אותו לאוורירי עם קקאו.
אם אני רוצה להכין גרסה טבעונית, מה עליי לשים במקום הביצה?
תוכלו להשתמש בשמן אלמונדי עם חצי כוס מים בשביל להבריש את המאפה.
מה אתה עושה אם נגמר לי הגבינת פטה?
אפשר למלא את המאפה גם במוצרלה או טופו!
לגבי התיבול, האם יש תיבול מומלץ אחר?
אפשר לנפח לאוורר את המנה עם מהטעמים שאתם אוהבים כמו פטרוזיליה ומלח ים.
כמה זמן לוקח למאפה להתקרר לפני ההגשה?
15-20 דקות זה אידיאלי כדי שלא תשרפו את לשונכם!
אז זהו, הגיע הזמן לחלוק את המתכון המפנק שלנו עם החברים ברשתות החברתיות! יש לנו תחושה שאתם תחזרו להכין את המאפה הזה שוב ושוב.