לקחת את חגיגת השוקולד למקומות חדשים עם עוגת שוקולד עם שוקולית וקקאו פרווה
עוגת שוקולד עם שוקולית וקקאו פרווה
תשמעו, יש דברים שהם כל כך טובים, שהם כמעט אגדה. עוגת שוקולד אחת שאני הכנתי לראשונה ממש לפני כמה שנים, שינתה את חיי. מהרגע הראשון שהיא יצאה מהתנור, האווירה בבית השתנתה לחלוטין, כמו קסם. ילדים, מבוגרים, כולם פשוט התלהבו מהטעם המדהים שלה. החבר'ה שלי לא הפסיקו ללקק את האצבעות! אז שואלים אותי רבים, מה הסוד? אז הנה לכם מתכון עוגת שוקולד מושלם, שמגיע עם קקאו ושוקולית, והכל פרווה. תסמכו עלי, תקשיבו לי – זה הולך להיות משגע!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- המנה מספיקה ל-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את עוגת השוקולד המדהימה הזו, נצטרך כמה רכיבים פשוטים, אבל בדיוק ברמה הנכונה. כל רכיב במתכון הזה הוא קריטי – הם משתלבים יחד ליצירת טעמים שכל bite מהם הוא חווית חיים!
- 2 כוסות קמח חיטה
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס קקאו איכותי
- ½ כוס שוקולית
- 1 כוס שמן רגיל
- 1 כוס מים חמים
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כפות חומץ
כמובן שאם אתם רוצים גרסה טבעונית, אנחנו יכולים להחליף את החומץ במיץ לימון או יוגורט טבעוני. לגבי הגלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו"ז או קמח מעורב שמתאים לאופים שמחפשים אפשרות דל גלוטן. כל שינוי ייתן לעוגה טוויסט אחר, וזה בדיוק מה שאנחנו מחפשים!
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שכולנו מתרגשים מהמחשבה על איך העוגה תצא, הגיע הזמן לעבור לחלק המעשי. אוקי, כאן מתחילה הפעולה!
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים קערה גדולה ומערבבים בתוכה את הקמח, הסוכר, קקאו, שוקולית, אבקת סודה לשתייה ומלח.
- יוצרים גומה מרכזית בתערובת ומוסיפים לשם את השמן, המים החמים, תמצית הווניל והחומץ.
- מערבבים היטב עד שהתערובת משתלבת ולא נותרות גושים.
- שמים את התערובת בתבנית בת של 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור במשך 30 דקות.
- כשהעוגה מוכנה, נותנים לה להתקרר כ-15 דקות, ואז הופכים אותה הפוכה.
- אפשר לקשט במעט אבקת סוכר או במעט שוקולית מעל.
- מניחים על צלחת מוגש, ויהיה לכם אסור לא ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו כל מנה טובה, לעוגת השוקולד הזו יש פוטנציאל להתעצם עם תוספות. אם בא לכם לפנק את עצמכם, נוסיף אגוזים קצוצים או שוקולד מריר קצוץ לתערובת לפני האפייה. מי שאוהב בוטנים, יכול לשים גם חמאת בוטנים לעומת חלק מהשמן. אני עוללתי זאת פעם – זה יצא על גבול המעלף!
לגרסה נוספת, אפשר להוסיף לתערובת כמה טיפות של ליקר רום או מוסיף מוקה טעים – מה שעושה את זה למשגע! מי שאוהב פירות יכול להניח פרוסות בננה מעל העוגה לפני שהיא נכנסת לתנור, וזוהי פשוט חוויה אגדי!
שאלות ותשובות
האם אפשר להוסיף שוקולד חלב לעוגה?
חושבים להחליף חלק מהשוקולית בשוקולד חלב? זה בהחלט אפשרי! רק זכרו שזו תשתנה קצת את מתיקות העוגה.
כמה זמן ניתן לשמור את העוגה?
העוגה תישאר רכה וטעימה במשך עד שבוע אם תשמרו אותה במיכל אטום, אבל אני לא בטוח שהיא תצליח לשרוד כל כך הרבה זמן בבית שלכם!
האם אני יכול להשתמש בקמח ללא גלוטן?
חד משמעית! קמח ללא גלוטן יתאים מצוין לעוגה הזו. תרגישו חופשי להרגיש חסרי פחד ולנסות!
מה עושים אם העוגה לא תפוחה?
אם העוגה לא מתפחת, ייתכן שהסודה לשתייה לא הייתה פעילה. בדקו אותה בתאריך התפוגה הבא.
באיזה מצב עלי לכסות את העוגה?
כשהעוגה מתקררת, הכי טוב לשמור אותה בכיסוי ניילון או במיכל אטום כדי למנוע ממנה להתייבש.
האם קקאו חלבי לא יפעל במקום קקאו פרווה?
נכון, אם אתם רוצים לשמור על העוגה פרווה, עדיף להימנע משימוש בקקאו חלבי.
האם אפשר להכין את העוגה יום מראש?
בהחלט! הכנה מראש יכולה לסייע לשדרג את טעמי העוגה. אף אחד לא מתלונן על מתכון טעים ומושלם שנשאר לעוד יום.
מה עושים אם אין לי שוקולית?
אין בעיה! תוכלו להחליף את השוקולית באבקת קקאו נוספת אם אין לכם שוקולית. רק הוסיפו קצת סוכר נוסף לפי הטעם.
זה מתכון שמצריך מיומנות גבוהה במטבח נכון?
אני מבטיח לכם שהכי קל שיש! המתכון הזה פשוט ומתקבל עם תוצאה משגעת.
האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב רגיל?
כמובן, אבל כמובן שנשאיר את המתכון פרווה! אנחנו פה כדי ליהנות, לא לשבור את הכללים.
אז, אחרי כל זאת, אני ממליץ לכם לנסות את המתכון הלא פחות ממדהים הזה. תשתפו עם חברים, פרסמתם אותו על רשתות חברתיות, ותראו איך כולם יתלהבו מהעוגה הזו! תשאלו אותי, היא ייחודית, טופרת, ואחרי כל ביס תרגישו שאתם הגיעו לגן העדן של השוקולד. בתיאבון!