למה מלאווח ללא גלוטן ישנה לכם את החיים
הכנת מלאווח ללא גלוטן – מנה אגנית שעליה תתמכרו
לחשוב על מלאווח זה לחשוב על טעמים שמשגעים את החיך, על מרקם נימוח וקריספי שמקיף את הלב כמו חיבוק חם משבלול שמרגיש בבית. המלאווח הוא מאפה שמזכיר לנו את ימי השישי עם תיקי אוכל נלבשים ועם ריחות מטורפים שעוברים בשכונה. ואין דבר יותר מדהים מהיכולת שלנו להביא את הטעם הזה אל המאבק שלנו עם הגלוטן. כאן, בלב המטבח הביתית שלנו, ניצור מלאווח מושלם ללא גלוטן שיגרום לכם ללקק את האצבעות – המושלם לכל נפש סקרנית!
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 6 מנות אגדיות
הרכיבים הדרושים
כדי לייצר את המלאווח המדהים הזה, נזדקק למרכיבים הבאים:
- 250 גרם קמח תפו”ח
- 150 גרם קמח שקדים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 ביצים
- 100 מ"ל מים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס שמן לקינוח או טיגון
המרכיבים החלופיים
יש לכם בעיות עם אלרגיות של רגישות ללקטוז? אתם יכולים להחליף את הביצים ב-2 כפות של תערובת זרעי צ'יה (כף זרעי צ'יה עם 3 כפות מים, לערבב ולהשאיר כמה דקות עד לקבלת ג'ל). עוד רעיון הוא להשתמש בקמחים שונים כמו קמח תפו”ח או קמח חומוס במקומות של הקמח הרגיל. עשו ניסויים – זה תמיד עוזר!
שלבי ההכנה
ועכשיו, ברגע המרגש שבו אנחנו יוצרים את המלאווח שלנו, נתחיל לעבוד!
- בקערה גדולה, נניח את קמח תפו”ח, קמח שקדים, מלח, סוכר ואבקת סודה לשתייה.
- נערבב את החומרים היבשים היטב, עד שהכל יהיה מעורבב באופן אחיד.
- נוסיף את הביצים והמים ונערבב שוב עד שהעיסה מתאחדת.
- נוסיף את שמן הזית לעיסה ונערבב עד שהבצק יהיה גמיש.
- נשתמש בידיים ללוש את הבצק במשך 5-10 דקות עד שהוא יהיה חלק וללא חריצים.
- נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונניח לו לנוח במשך 20 דקות.
- לאחר הנחנו, ניקח כדור בגודל צנונית ונטגן אותו עם מעט שמן על מחבת חמה.
- נשטח את הכדור בעזרת הידיים או בעזרת ר rolling pin (מנחית) עד לקבלת פיתה שטוחה.
- טיגון על צד אחד במשך 3-4 דקות עד שנראה זהוב, היפוך לצד השני לטיגון נוסף.
- נחזור על התהליך עם יתרת הבצק, נטגן לכל צד בעדינות.
שדרוגים אפשריים
כדי למלא את המלאווח במגוון טעמים, תוכלו להוסיף את התוספות האהובות עליכם. כמה רעיונות:
- גבינת פטה או ריקוטה בין השכבות – פתרון אגדי לאוהבי הגבינות!
- ירקות קצוצים דק כמו בצל מטוגן, פלפל או קישואים. זה פשוט מפנק במיוחד!
- שילוב עם ביצה קשה או טחינה – טעמים מרעננים!
- סחוג או חומוס להשלמת החוויה – מי לא אוהב חומוס?!
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בקמח אחר? בוודאי! קמח חומוס יכול להיות בחירה מצוינת, ובנוסף תוכלו לשלב קמחים אחרים כמו קמח טף או קמח תפו”ח. כל קמח יוסיף אופי מיוחד!
האם אפשר להכין את הבצק מראש? בהחלט! אתם יכולים להכין את הבצק יום מראש, לאחסן במקרר ולחמם לפני הטיגון.
האם המלאווח מתאים למי שעוקב אחרי דיאטת קיגן? כן, עם חומרים מתאימים וחדשניים כמו קמח שקדים, הוא יוכל להתאים לדיאטה דלת פחממות!
האם אפשר לפרFreeze את המלאווח? חד משמעית! הכינו את המלאווח וטגנו, אחסנו בקופסה במקפיא, ומתי שתרצו פשוט שימו במיקרוגל לחימום!
כמה זמן ניתן לשמור את המלאווח? מומלץ לצרוך תוך 3-4 ימים, אך אם הוא נשאר – הקפיאו כמו שציינו!
איך אפשר למלא את המלאווח? אפשר למלא עם מגוון ממרחים כמו טחינה, רוטב סוויף או ריבת פירות!
האם חייבים לטגן את המלאווח? לא, אפשר גם להזיק אותו בתנור, רק עליכם לפזר שמן זית על פני השטח.
מה השירותים השונים שאני יכול להוסיף? כוח הים! ניתן להוסיף קשיו קצוץ, אגוזי לוז ואפילו להוסיף שמן זית ועשבי תיבול כדי להפתיע את כולם!
מה הטיפים הבולטים שלי למלאווח המושלם? חשוב לשים לב לטמפרטורת השמן; הוא חייב להיות חם, אבל לא לשרוף את הבצק!
לאחר שהכנתם את המלאווח המדהים והאגדי הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, להפיץ לחברים ולעורר טעמים מתוקים בכל רחבי העיר. אכילה משותפת היא חוויה ייחודית והיא מחייבת את כולנו!