לימון כבוש טריפוליטאי – המתכון שיעשה לכם את השף!
לימון כבוש טריפוליטאי – טוויסט מדהים על טעמים קלאסיים
מה יש בו בלימון כבוש שהופך אותו לכזה אגדי? אם תחשבו על זה, זהו אחד מהמרכיבים הכי מושלמים שיש. הוא מוסיף צבע, טעם ועניין לכל מנת אוכל. בין אם מדובר בסלט, תבשיל או אפילו קינוח, לימון כבוש טריפוליטאי הוא כמו קרני שמש שמגיעות לתוך הצלחת שלכם. ואנחנו כאן כדי ללמוד יחד כיצד להכין את הדבר המשגע הזה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 צנצנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין לימון כבוש טריפוליטאי מדהים, לא נצטרך הרבה רכיבים, אך אני מבטיח לכם שכל אחד מהם מוסיף את הטעם המיוחד שלו. כאן תמצאו את הרשימה:
- 10 לימונים טריים, מזן יוקרתי
- 50 גרם מלח גס (כמובן, מלח הוא המלך כאן)
- 2 כפות כמון (במתכון הזה הוא בן יחיד)
- 4 כפות מעלף של שמן זית איכותי
- עלים מ-3-4 גבעולי שמיר טרי
- פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
- פלפל שחור טחון (לטעם, גם כאן על פי העדפתכם)
וכמובן, אם אתם רוצים לשדרג את המתכון הזה, אפשר להוסיף גם כמה עלי דפנה או חצי כפית סוכר כדי לדחוף את הטעמים לרמה אחרת!
שלבי ההכנה
הכנה של לימון כבוש היא כמו ליצור קסם במטבח. והכל מתחיל כאן:
- חותכים את הלימונים לחצאים או לרבעים, במידה ואתם חובבים טעמים חזקים, מומלץ לחתוך לקוביות קטנות.
- בוחרים קופסה מתאימה או צנצנת זכוכית, כמו סופרמן שמתאכסן בחדר עמיד בפני קרני השמש.
- מניחים את הלימונים החתוכים בצנצנת, בין שכבות של מלח כמון ושמיר.
- סוחטים מעל את שאר הלימונים שנותרו בשולחן – שום דבר לא הולך לפח!
- מוסיפים את השמן זית, הפפריקה והפלפל השחור בין השכבות.
- עוטפים את הצנצנת ומניחים בצד, במקום קריר ל-2-3 שבועות לצורך ההכבשה.
- לאחר תקופה זו, הלימונים מוכנים ומלאים בטעמים מדהימים!
שדרוגים אפשריים
בגלל שכולנו נרצה לקחת את הלימון הכבוש לשלב הבא, ישנם שדרוגים שיכולים לגוון ולהוסיף טעמים מפנקים. תוכלו לשקול להוסיף לתערובת:
- שום קצוץ, שיביא את הארומה המטריפה שלו. כל מעדן זקוק לשום כדי לזרום!
- קמצוץ קינמון, שיכניס אפקט מיוחד לשפתיים.
- שקדים קצוצים, שיעניקו קונטרה פריכה לדברים.
- אבקת קארי, לאוהבי הספייס עם מכלול הטעמים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בלימונים מכל סוג? כן, אך לימונים קליפורניאיים במיוחד יביאו את הטעמים הכי מדהימים.
מהו פרק הזמן המומלץ להכנת הלימון? 2-3 שבועות, אך אם אתם עצמכם לא יכולים לחכות, אפשר לשפר טעמים כבר אחרי שבועיים!
האם יש הבדל בטעם בין לימון כבוש טריפוליטאי ללימון כבוש מזרחי? בהחלט! הלימון הכבוש הטריפוליטאי נוטה להיות מתוק יותר עם תבלינים ייחודיים שנותנים לו את הקסם הנוסף.
האם יש אפשרות להכין גרסה טבעונית או ללא גלוטן? זו מתכונת שלא כוללת חלבון, אז היא מתאימה גם ליפים שבינינו, בקשר ללא גלוטן – לא תזיק במקרה כזה.
כיצד כדאי לשמור על הלימון הכבוש? צננו אותו ושמרו אותו במקרר, באותם טעמים מדהימים ואם תוסיפו עוד שמן זית, תאריך השימור יתארך!
האם אפשר לשים תוספות נוספות? בוודאי! זה כל מה שיהפוך את הלימון המדהים לאגדי עוד יותר!
מה המנה המושלמת עם לימון כבוש? היכנסו למטבח עם סלט קיסר עם עוף, לאחר מכן כדאי לנסות אותו עם תבשילי בשר ועוד.
האם ההכנה מסובכת? ממש לא! מדובר בהכנה קלה ביותר, רק תנו לדברים להיכנס לאתר הכבישה.
האם ניתן להקפיא את הלימון כבוש? זה לא מומלץ, כי הוא מאבד מהמירה שלו. עדיף לשמור במקרר.
שניתן לגוון איתו בזמן הבישול? כמו שהנחתי, הוא מתמזג מצוין עם כמעט הכל, כך שאפשר לשלב אותו בהרבה מנות!
אז מה אתם מחכים? צאו למסע הזה ולמדו את המהות של לימון כבוש טריפוליטאי! שתפו את המתכון הזה עם חברים ותזכרו, כף של חמלה תוסיף מלא טעמים מדהימים!