לחמניות מקמח תפוחי אדמה שיגרמו לכם להתמכר
"`html
לחמניות מקמח תפוחי אדמה: מתכון שלא תשכחו
אם אתם רוצים להפתיע את כולם עם לחמניות רכות, אווריריות ומעלפות, הגעתם למקום הנכון! הלחמניות הללו לא רק שהן משגעות ביופיין, אלא גם טובות לכל שעת יום. בבוקר עם ריבה, בצהריים עם גבינה, או בערב עם סלט מרענן – כולנו נרצה ללקק את האצבעות! יש משהו מיוחד במתכון הזה, כי הוא גולל סיפור משפחתי של סבתא, שהייתה מכינה את הלחמניות הללו בימי שישי והאווירה בבית הייתה פשוט אגדה. אז יאללה, בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון
סה"כ הכנה: 2 שעות
רמת קושי: בינונית
מספר מנות: 12 לחמניות
הרכיבים הדרושים
לפתוח עמודה עם רכיבים כאלה זה דבר מרגש! במיוחד כשמדובר בלחמניות שקל להכין, וכשיש לנו הזדמנות לשדרג את הטעמים במרכיבים שונים. בברור, כל רכיב פה עושה את קסמו!
- 500 גרם קמח תפוחי אדמה
- 300 גרם קמח חיטה (או קמח גלוטן אם רוצים גרסה ללא גלוטן)
- 10 גרם מלח
- 10 גרם סוכר
- 25 גרם שמרים טריים (או 7 גרם שמרים יבשים)
- 600 מ"ל מים פושרים
- 50 מ"ל שמן זית (או שמן אחר שאתם אוהבים)
- ביצה (לא חובה, אך מוסיפה שובבות ומתקתקות)
שלבי ההכנה
שימו לב, יש סיכוי גדול שאתם תתחילו גם לשיר! הלחמניות הללו יורדות על הבצק עם כל העונג הפלסטי שלהן, ותוך כדי ההכנה, אתם תרגישו את הקסם קורה.
- ממיסים את השמרים עם הסוכר בכוס מים פושרים ומניחים להחמם למשך 10 דקות עד שזה מתחיל לתסוס.
- מדליקים את התנור על טמפ' 200 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה מערבבים את קמח תפוחי האדמה, קמח החיטה והמלח.
- יוצרים בשקע במרכז כדי להוסיף את תערובת השמרים, מים רגילים והשמן.
- לשים את הבצק לאורך כ-10 דקות עד שתהיה תערובת גמישה ואוורירית.
- מניחים לבצק לנוח למשך חצי שעה במקום חמים.
- מחלקים את הבצק ל-12 כדורים בערך שווים. מגלגלים כל כדור ליצירת לחמניה.
- מניחים את הלחמניות בתבנית עם נייר אפייה ומשאירים להן לנוח שוב לעוד 20 דקות.
- אם אתם רוצים, עכשיו תוסיפו את הביצה ולבחוש בעל פי שהן יפות במקום בצק עבה.
- אופים את הלחמניות בתנור למשך כ-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
והלוואי שהייתם יכולים להריח את זה עכשיו! בחוץ חם ונעים, וברקע תומים של הדרך. כל העוקפים ירגישו את הריח המופלא של הלחמניות שמתבשלות ברקע. לא תצטרכו להתאפק עם הפיתוי!
אפשרויות לשדרוגים ותוספות
נכון! תמיד אפשר לשדרג, ואנחנו יודעים שאתם אוהבים את זה. תוספות שונות ובחירות מרגשות תמיד מוסיפות למנה:
- שקדים קצוצים או אגזרי פרי יבשים במילוי – אנרגיה גבוהה!
- שום כתוש – הניחוח יוסיף רמה אחרת.
- בצל קצוץ – טעם מושלם!
- תיבול עם טימיה או אורגנו – זה פשוט משגע!
שאלות ותשובות
מהם היתרונות של קמח תפוחי אדמה?
קמח תפוחי אדמה הוא חומר מצוין, כי הוא מכיל פחות גלוטן, מה שמקנה לתוצאות קצת שונות. הלחמניות יהיו רכות ונימוחות, ומושלמות להנאה.
האם יש דרך לשמור על הלחמניות לאורך זמן?
ודאי! כדי לשמור על רעננותן, מומלץ לאחסן אותן בשקית אטומה ולא במקרר – שם הן עלולות להתייבש.
אפשר להכין את הבצק יום קודם?
בהחלט! פשוט תנו לו להתפשט בחום בסוף ההכנה, ואחר כך שמרו אותו במקרר והוציאו לשעה לפני האפייה.
איך אפשר לדעת שהלחמניות מוכנות?
נשמעו גז החום לימד אותנו, אבל אחרי 20 דקות הן צריכות להיות מזהיבות ולטפוח. עוד דרך – תפוסו אחת ביד, אם היא רכה, צלחתם עלי זהב!
מה אפשר להחליף באחת מהמרכיבים?
לבצק קשר! אפשר לשים קמח חיטה מלא או קמח תפו"ש. חשוב לשים לב, בכל שינוי באיכות הקמח, ייתכן שהכמויות ישתנו מעט לעומת החומרים הרגילים.
האם יש אפשרות לגרסה טבעונית?
כן! פשוט תחליפו את הביצה עם רבע כוס של פירה תפוחי אדמה, או שום נוזלי ריחני.
האם זה ניתן להקפאה?
בוודאי! לאחר האפייה, תנו ללחמניות להיתקרר ואז הכניסו לשקית קפואה. פשטו ולאפיית מחדש בעת הצורך!
מתי מומלץ לאכול את הלחמניות?
מרגע שהן יוצאות מהתנור – הרגע המושלם! ניתן לאכול אותן חמות או אחרי התקררות קלה, גם תיהנו ככה!
האם ניתן לשדרג עם גבינות?
כן! כל גבינה שתרצו – בולגרית, גבינת עיזים או גבינת מוצרלה יוסיפו הרבה טעם!
כמה זמן לוקח להכין?
ביסודו, ההכנה כולה לוקחת כ-2 שעות, כאשר זמן העבודה הוא די קצר יחסית – שעתיים ברגע שהבצק מסיים לתסוס.
בהצלחה לכם עם הלחמניות המדהימות האלו! אני בטוח שתשמחו ללקק את האצבעות. אם אתם נהנים מהמתכון, שתפו בחום עם חברים וברשתות חברתיות!
"`