לחמניות ממולאות בשר טחון להכנה מהירה ב-10 דקות
לחמניות ממולאות בשר טחון: המתכון שיגנוב לכם את הלב
יש מתכונים שמעטים הם אלה שמצליחים להגיע למעמד אגדי, והממוסדות של סבתא הם כמובן בראשם. לחמניות ממולאות בשר טחון הן אחד מאותם מתכונים שעליהם גדלנו, הם כאלו שאפשר להביא לשולחן בכל זמן, והן תמיד מצליחות לשגע אותנו בטעם המושלם שלהן. תארו לעצמכם את הלחמניות הנימוחות, ממולאות בשר טחון בתיבול מדהים, שמתמוטטות על היבשה בביס הראשון. זה פשוט לא ייאמן איך מרגישים העונג הזה כשהן נמסות בפה!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
ההרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו נכנסים לדרך ההכנה של הלחמניות האלו, חשוב לדעת מה מעלף את המנה הזו:
- 1 ק"ג בשר טחון (בקר או עוף, לפי מה שאתם מעדיפים)
- 2 בצלים קצוצים דק
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כף כמון (אם אתם אוהבים תיבול חזק)
- 1 חבילה של בצק פריך (בערך 500 גרם)
- שמן לטיגון
כמובן שאפשר לשדרג את המנה הזו. אם אחד מכם טבעוני, ניתן להחליף את הבשר בחתיכות טופו קצוץ או פטריות קצוצות ואפילו להוסיף כמה ירקות קצוצים תוך כדי. אם מישהו מכם מעליב את הגלוטן, תוכלו לבחור בבצק ללא גלוטן שמופיע בכל חנות טבע.
שלבי ההכנה
וכעת, עם כל ההכנה שלנו, הגיעה העת להתחיל. כל שלב כאן הוא כמו תחנה במסלול המהיר אל הלחמניות הממלאות והטעימות!
- מחממים את השמן במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ורך, זה ייקח כ-5 דקות.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
- מסננים את הבצל והשום ומעבירים לקערה גדולה.
- מניחים בקערה את הבשר הטחון.
- מוסיפים ביצה, פירורי לחם, פטרוזיליה, כמון, מלח ופלפל.
- ללוש את התערובת היטב עד שהכל מתאחד.
- לקרוץ כדורים קטנים מהתערובת וליצור קציצות שטוחות.
- מתבלים כל קציצה בתיבול נוסף, אם רוצים.
- מניחים את הקציצות על שטח מקומח.
- קוללים את הבצק בעזרת מערוך עד שילדכם יוכל לשבת עליו.
- חוצים את הבצק ליחידות קטנות וחותכים למידת לחמניות.
- סוגרים את הלחמניות (כמו מאפינס) בצורה מאובטחת.
- חוזרים לטגן את הלחמניות עד שהן זהובות ויפות.
- מעבירים את הלחמניות הממולאות לנייר סופג כדי לספוג את עודפי השמן.
- הנה הגיע הרגע האגדי – להגיש!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם נמאס לכם מהלחמניות המסורתיות, למה לא להפתיע עם תוספות משגעות?
- תוספת גבינת פטה מעל הלחמניות לשדרוג טעם מדהים.
- רוטב טחינה שמזכיר חומוס, לא ברור למה, אבל זה טעים!
- גזר קצוץ ודלעת ממולאת עבור חוויה מרעננת.
- קשקוש של סלט קיץ מרענן במקביל, כי למה לא?
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם מתגעגעים לטעם של סבתא?
תכינו את הלחמניות האלה! הן ממלאות את הבית בניחוחות אגדים שמזכירים את המטבח של סבתא.
כמה זמן אפשר לשמור את הלחמניות במקרר?
אם נשארו לך לחמניות, תוכל לשמור אותן במקרר עד שלושה ימים, ואם תרצה, גם להקפיא אותן.
מה לעשות אם אני לא אוהב בשר?
אחד הפתרונות הוא להשתמש בטופו או פטריות שיכולים לתת את אותו טעם מלא. אני ממליץ על פטריות שמפיניון שיתנו לקציצות שלך עוד קרמיות.
האם יש צורך לחמם את הלחמניות לפני ההגשה?
לא חייב, אבל אם רוצים, אפשר לחמם אותן קלות, זה מוסיף שטח אוורירי.
מה הם התבלינים המומלצים כאן?
מלח ופלפל הם קלאסיים, אבל אני מוסיף גם כמון, הם פשוט משגעים!
איך הכנתי את המתכון אצלי בבית?
ניקרתי ביומנים, מצאתי חומרי גלם, ולא האמנתי שהולך לצאת משהו כה מהמם.
האם כדאי להכין את הבצק לבד?
אם יש לכם זמן, למה לא? אבל גם בצק קנוי עושה עבודה נהדרת!
למי מתאים המתכון הזה?
המתכון מצוין לכל מי שאוהב אוכל נעים ומסורתי, מתאים לילדים ולמבוגרים כאחד.
איך ניתן להפוך את הלחמניות לבריאותיות יותר?
אפשר להשתמש בסוגי בשר רזים יותר, כמו בשר הודו, ולהיות פרועים עם הירקות במנה.
האם ניתן להכין את המתכון עם מצרכים אחרים?
כמובן! אפשר לשים גם ירקות קצוצים כמו קישואים או פטריות. תקפיצו עניינים והיו אמיצים!
הגעתם עד לכאן, ולכן התקבל הזמן המושלם לשתף את המתכון עם חברים ולגרום להם לנסות את הלחמניות הממולאות בשר טחון. תזכרו, הלחמניות האלו לא רק ממלאות, אלא גם ממש משגעות! תכו על השולחן ותן לכל העולם לגלות את המתכון המושלם הזה, זה הכי טוב שיש!