לחמניות גבינה ברזילאיות שאתם חייבים לנסות עכשיו
"`html
לחמניות גבינה ברזילאיות – המתכון המושלם
מה אתם יודעים על לחם גבינה ברזילאי? אם לא יצא לכם להתנסות בטעם מעלף ששנח השמש של ברזיל, אתם בהחלט חייבים להכיר את המנה הזו! לחמניות גבינה ברזילאיות הן לא סתם לחמניות – הן חוויה קולינרית שהולמת כל חגיגה או התכנסות משפחתית. מדובר בפריטי מתוק מדהימים, שמספקים לכל אחד ואחת מאיתנו את התחושה המיוחדת של חום ואהבה, ממש כמו סבתא במטבח. אני זוכר את הפעם הראשונה שטעמתי אותן – בפעם הראשונה כל כך הרבה התלהבות התערבבה עם ניחוח של גבינה. החלטנו שזה חייב להיות המתכון שאנחנו חולקים עם כולם!
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: כ-15 לחמניות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הלחמניות המדהימות האלה, נצטרך את הרכיבים הבאים:
- 1.5 כוסות קמח תפוחי אדמה (אלא אם אתם רוצים לבחון את כוחכם עם קמח תפו”א – ואז אפשר גם להשתמש בגבינת פרסקו)
- 1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- 2 ביצים
- 1/4 כוס חלב
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פירורי לחם (לא חובה, אבל מוסיף עניין)
שינויים ותוספות אפשריים
לחמניות הגבינה האלה זכו לפופולריות רבה, והן מאפשרות גם שינויים! עבור גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים ב-2 כפות של טחינה או מעדן סויה. לאנשים רגישים לגלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א בלבד, ואם אתם רוצים לנער את המתכון, הוסיפו תבלינים כמו אורגנו או פטרוזיליה, והלחמניות יהיו במצב רענן ומרענן.
שלבי ההכנה
עכשיו נגיע לשלב המבחן של המתכון, שבו נלמד איך להכין את הלחמניות האלו, צעד אחרי צעד:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את קמח תפו”א, אבקת סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים גבינת פרמזן וגבינת מוצרלה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, החלב ושמן הזית.
- מוסיפים את התערובת היבשה לתוך הרטובה ומערבבים היטב עד שהכל מתמזג.
- מעבירים את התערובת למשטח מקומח ומעבדים אותה מעט, כדי שהשוקולדים יתמזגו.
- סוחטים את התערובת לכדורים קטנים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים פירורי לחם מעל (אם רוצים) ואופים כ-20 דקות עד שהן מזהיבות.
תהליך ההכנה הוא פשוט וברור, וההנאה מגיעה באמת עם הניחוח המדהים שהולך ומתרקם במטבח שלכם!
תוספות ושדרוגים
לאחר שהכנתם את הלחמניות המדהימות, חשוב לחשוב על תוספות שיכולות לשדרג את המנה עוד יותר! אפשר להכין רטבים או ממרחים מדהימים שיבואו עם הלחמניות.
- ממרח עגבניות צלויות: מתכון פשוט ללבבות עגבניות וראש שום קלוי עם שמן זית ומעט מלח.
- צ'אטני מנגו: חם ורענן, מעניק טאץ' טרופי למאכלים שלכם.
- סלסת אבוקדו: מסייעת להוסיף פריכות ולשדרג את התצוגה.
שאלות ותשובות
אילו גבינות ניתן לשים בלחמניות?
הגבינות המובילות הן גבינת מוצרלה ופרמזן, אבל אפשר להשתמש גם בגבינת ריקוטה או גבינת פטה!
מה הזמן שאפשר לשמור אותן?
לחמניות הגבינה הטובות ביותר כשהן טריות, אך אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים או להקפיא למשך כחודש.
האם ניתן להכין את הבצק מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר, מה שיקל עליכם להכין את הלחמניות בקלות.
מה אפשר להוסיף לתוך הלחמניות?
הוספת זיתים, פטריות או ירקות קצוצים תיצור שילובים מדהימים ומיוחדים!
האם אני יכול להשתמש בקמח רגיל?
לא ממליץ. המתכון הזה במיוחד מכוון לקמח תפו”א כדי לשמור על המרקם המיוחד.
איך אני יודע שהן מוכנות?
תשימו לב שהן מזהיבות מלמעלה ושהמרקם רך ולא דחוס. לחמנייה צריכה להיות אוורירית!
האם יש בעיה אם אני לא משתמש בשמן זית?
שמן אחר כמו שמן קנולה או שמן קוקוס יכול לעבוד, אבל טעם השמן עובר ללב של הלחמניה.
למה כדאי להגיש אותן חמות?
לחמניות גבינה הן הכי טובות חמות, כשהן נמסות בפה. מרגישים את כל הטעמים בגדול!
מהו סוד האפייה הטובה ביותר?
אוויר טוב בתנור הוא המפתח – אל תפתחו את הדלת במהלך האפייה!
האם אפשר להכין אותן ללא ביצים?
בהחלט! השתמשו במחליף ביצים כמו טחינה או שמן אגוזי לוז בתור תחליף, והקפיצו את הלחמניות!
אם טעמתם את הלחמניות הכחולות האלו, אני בטוח שגם אתם לא תוכלו להתנגד לשוב אליהן שוב ושוב. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, ולפתוח להם את התיאבון בעזרת חוויות מתוקות וברזילאיות אמיתיות!
"`