לחם שום ללא התפחה – טעים וזמן הכנה מפתיע!
לחם שום ללא התפחה – מתכון אגדי
מי לא אוהב את הריח המדהים של לחם שום התוסס בתנור? דמיינו את עצמכם יושבים לשולחן, האדם לצדכם לועס את החלה הטרייה, ופתאום מגיע הריח המשגע הזה – לחם שום, בדיוק כמו שסבתא הייתה מכינה. לחם שום ללא התפחה הוא על כל פנים הבחירה המושלמת להיות כוכבי הארוחה של כל ערב. מתכון זה מגיע לשדרג כל ארוחה ולהפתיע את כל האורחים, והכי חשוב – הוא קל ומהיר להכנה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים, חשוב שתדעו שהמרכיבים הם פשוטים מאוד ונמצאים כמעט בכל בית. אנחנו נשתמש ברכיבי בסיס שיתנו לנו את הלחם המושלם, ניטול את השום, האורגנו, והחמאה שהכל יחד יוצר טעמים מעלפים!
- 3 כוסות קמח חיטה
- 2 כוסות מים פושרים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 שקית שמרית (7 גרם)
- 5 שיניים שום קצוצות דק
- 1/4 כוס חמאה מומסת
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית אורגנו יבש
- מעט פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)
כדאי להזכיר שהמתכון הזה הוא כלי נהדר לשדרוג – אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגורדת, זעתר, או אפילו ממרחים שונים למעלה!
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן למעשים! אחרי שסידרנו את כל המרכיבים, אנחנו מוכנים להתחיל את המסע אל לחם השום המושלם.
- מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם השמרים, מלח וסוכר.
- מוסיפים את המים הפושרים ואת שמן הזית.
- לשים את התערובת במשך 5-7 דקות עד שהתערובת נראת חלקה.
- מוסיפים את השום הקצוץ, אורגנו, ופטרוזיליה אם אתם אוהבים.
- מעבירים לתבנית אפייה משומנת בצורה אחידה.
- מרטיבים עם החמאה המומסת על פני הבצק.
- אופים במשך 20-25 דקות עד שהלחם מצבעו זהוב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר על רשת.
ללא ספק, הדרך הפשוטה הזאת יוצרת לחם באיכות גבוהה, וזה מה שעושה אותו כל כך מיוחד. ואחרי שמסיימים את הבישול, אל תשכחו ללקק את האצבעות (כי זה יהיה פשוט נימוח!)
תוספות אפשריות לשדרוג
רוצים לשדרג את הלחם שלכם? יש כמה דרכים נוספות לעשות זאת!
- לשים בין השורות של הלחם גבינת פטה או מוצרלה – זה ייתן טעם מדהים ומסקרן.
- להוסיף זעתר מעל – שילוב של זעתר ושום יוצר טעם ממכר.
- לצפות את הלחם ברוטב צ'ילי מתוק – זה פשוט משגע!
- לשלב נענע קצוצה – מדובר בטריק קטן שישדרג את החוויה.
שאלות ותשובות
אפשר להכין את הלחם ללא שמרים? בהחלט! ניתן להשתמש בחומרים תחליפיים כמו סודה לשתייה ואבקת סודה לשתייה, אך התוצאה תהיה שונה.
איך לדעת אם הלחם אפוי מספיק? בדקו אם התחתית של הלחם נשמעת חלולה כאשר מקישים עליה – זה סימן מצוין!
האם ניתן להכין את המתכון בטעמים שונים? כמובן! אפשר לשלב תבלינים שונים כמו כמון או פפריקה.
מה לעשות אם הבצק לא מתייבש? ייתכן שהמים היו פושרים מדי. תמיד עדיף להתחיל במים קרים ולהוסיף חום אם צריך.
ניתן לשמור את הלחם במקפיא? בהחלט! עטפו בניילון נצמד והכניסו למקפיא. הוא יחזיק מעמד עד חודש.
האם ניתן להשתמש בקמח מלא? כן, אבל אז ייתכן שתרצו להוסיף יותר מים.
האם הלחם מתאים לדיאטות מסוימות? זהו לחם פשוט, וניתן להכין אותו גם בגרסה ללא גלוטן על ידי שימוש בקמח תפו”א או קמח אחר ללא גלוטן.
איך ניתן להרתיח את הלחם אם הוא לא מתנפח? ייתכן שהכנתם אותו קצר מדי. הקטינו את התפיחה או הוסיפו יותר שמרים.
באיזה תוספות כדאי להשתמש? גבינות, ירקות, טחינה, שמן זית – כל מה שאתם אוהבים!
מה הכי טוב להגיש עם הלחם הזה? הוא נהדר עם סלטים, מרקים או אפילו כמאכל בפני עצמו!
אם הכל הלך כמו שצריך, אתם עכשיו מתביישים לאכול לחם שום מטריף טעמים! אל תשכחו לשתף את המתכון במקומות שבהם אתם מרגישים שיביאו אושר לאחרים! בלחם הזה יש משהו שמאחד אותנו – תודו שלא תוכלו לחכות לשיתוף את הטעמים והכישורים שלכם עם החבר'ה!