לחם פרנה מתכון קל שיפתיע את האורחים שלך
לחם פרנה – המתכון המושלם!
דמיינו לעצמכם ערב קריר, אתם יושבים עם החברים או המשפחה, והשולחן מלא במאכלים טעימים. אך מה שהופך את הארוחה למדהימה באמת הוא לחם פרנה שמחמם את הלב והלב את הרוח. הלחם המופלא הזה הוא לא רק טעים, אלא גם תהליך ההכנה שלו הוא חוויה בפני עצמה. במתכון הזה נלמד כיצד להכין לחם פרנה מדהים, שגם החיך החכם ביותר לא יוכל לעמוד בפניו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין לחם פרנה אגדי, אתם זקוקים למרכיבים הבאים:
- 500 גרם קמח חיטה (אפשר לנסות גם קמח מלא למי שרוצה בריא יותר)
- 350 מ"ל מים פושרים
- 30 גרם שמן זית
- 10 גרם מלח
- 10 גרם סוכר
- 7 גרם שמרים יבשים (או 20 גרם שמרים טריים)
- קמח נוסף לפיזור
כמובן שיש אפשרות לשדרג את המתכון לגלוטן ולאכול אותו עם טחינה, או שאפשר להכין גרסה טבעונית פשוטה על ידי שימוש במוצרים ללא סוכר או חלב. תרגישו חופשיים לשחק עם החומרים ואף להוסיף תבלינים כמו כמון או פפריקה לתוספת טעמים!
שלבי ההכנה
לאחר שערכתם את כל המרכיבים שצריך, אפשר להתחיל להכין את הלחם המושלם הזה!
- ב bowl גדול, שלבו את הקמח, מלח, סוכר ושמרים. ערבבו היטב עד שהתערובת תהיה אחידה.
- במרכז התערובת, עשו שקע והוסיפו את המים והשמן.
- התחילו לערבב את התערובת בעזרת כף עד שהקמח מתחיל להיערם לתוך נוזלים.
- קחו את הבצק הידני והחלו ללוש במשך כ-10 דקות עד שהוא מתאחד ואוורירי.
- שימו את הבצק בקערה משומנת, מכסים במטלית רכה, ותנו לו לתפוס פעמיים. אתם תראו שהבצק יכפיל את גודלו.
- לאחר התפיחה, הוציאו את הבצק והניחו על משטח עבודה מקומח.
- חלקו את הבצק לחלקים שווים בגודל כדור, כל כדור יהיה פיתה מבושלת.
- פרסו כל כדור לדיסק בעובי 1 ס"מ והניחו מצדד למשך כמה דקות.
- בחרו טמפ׳ גבוהה לטוסטר או מחבת חמה עם מעט שמן והכניסו את הפיתות.
- במהלך הבישול, הפיתות אמורות להתinflate ולהשיג צבע זהוב ומשגע.
- הוציאו את הפיתות מהמחבת והניחו על מגבת רכה כדי לשמור עליהן רכות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לחם פרנה הוא בסיס מצוין לתוספות שמחמיאות לו. אפשר לנסות למרוח עליו חמאה צהובה, או לגרום לו ללהטט עם חומוס וטחינה. תוכלו אף להכין סלט פומדורה טרי ברקע חם של תיבול רק כדי להרים את החוויה לגבהים חדשים!
אני ממליץ לנסות לשדרגו עם גבינת פטה או גבינת עיזים – שילוב של חמיצות וטעמי אגוזים שיכולים להכניס לחלל את העולם בטעם שהם מספקים. אפשר גם לפזר על הלחם שומשום או קצח שיתרמו עוד יותר למראה המושלם.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים לדיפ עם הלחם פרנה?
צור מאכלים כמו טחינה, חומוס או גבינת פטה. תוספות ואפילו סלט פומדורה טרי הם גם רעיונות נהדרים!
האם אפשר להקפיא את הלחם פרנה?
בהחלט! אחרי שהלחם התקרר, עטפו אותו בניילון נצמד והקפיאו. אפשר להפשיר אותו במיקרוגל או בתנור.
מה הזמן האידיאלי לתפיח את הבצק?
בערך 60 דקות, אבל אם אתם יכולים לתת לו יותר, הוא יודה לכם בלחם אוורירי ונפלא.
כמה זמן לוקח לבשל את הלחם פרנה?
כל פיתה לוקחת כ-2-3 דקות בבישול על טמפ׳ גבוהה. שימו לב להפסיק אותם כשמחזיקים צבע זהוב.
האם אפשר להכין את הלחם ללא גלוטן?
בהחלט! ישנם קמחי שקדים או קמחי טף שמיועדים ללא גלוטן. פשוט שימו לב לתוספות שמרכיבים!
מה עושים אם הבצק יוצא דביק?
אם הבצק יצא דביק מדי, הוסיפו אבקת קמח בהדרגה עד שהוא יתייצב לגמרי.
למה הלחם לא תפח?
ייתכן שהשמרים לא היו טריים מספיק או שהמקום בו נתנו לו לתפוח לא היה חם!
אפשר להוסיף תבלינים לבצק?
בדיוק! תבלינים כמו כמון, בזיליקום או פפריקה יכולים לשדרג אותו עוד יותר!
האם אני יכול להשתמש במיקסר להכנת הבצק?
בוודאי! עם וו לישה, כבדי את הבצק על הכוח להקציף אותו לארבע דקות נוספות.
איך שומרים על הלחם אחרי ההכנה?
שמרו על טמפרטורת חדר אם אתם אוכלים עד יומיים, ואם יותר מסה, יש לאחסן בשקית ניילון.
כעת, חברים, אתם יודעים להכין לחם פרנה במיוחד, כך שכדאי מאוד לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולצייד את החברים שלכם במתכון שהוא פשוט מושלם! שיהיה בתיאבון!