לחם מקמח תפוחי אדמה ללא גלוטן שיתפוס אתכם בקלות

לחם מקמח תפוחי אדמה ללא גלוטן

אם מישהו היה אומר לנו פעם שהלחם יכול להיות כזה טעים, אוורירי ומופלא, כנראה שהיינו מגלגלים עיניים. וכשהם מדברים על לחם מקמח תפוחי אדמה, אז התמונה מתבהרת. הלחם הזה הוא אגדי, מושלם לכריכים, ואפילו לשולחן החג. לא רק שהוא ללא גלוטן – כל ביס ממנו פשוט הולך לעמוד בראש רשימת הדברים הכי טעימים שיש! אז מה אנחנו מחכים? בואו נכין יחד את המתכון המדהים הזה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 10-12 פרוסות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין לחם מקמח תפוחי אדמה, נזדקק למספר רכיבים פשוטים אך איכותיים. מעבר לכך, כדאי לבחור בהם באיכות הגבוהה ביותר כדי להשיג תוצאה משגעת. הרכיבים הם:

  • 500 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפיות סוכר (או דילול של ממתיק אחר)
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית (או שמן רגיל)
  • 1 כוס תוספות לפי טעמכם (אגוזים, זיתים, ע herbs)

במידה ואתם רוצים להכין לחם טבעוני, ניתן להחליף את השמן בשמן קוקוס. לכל מי שמעוניין בגרסה דל פחמימויות, כדאי לשקול להפחית את כמות הקמח ולהוסיף חלבון מתוך שמן זרעים.

שלבי ההכנה

כשהמרכיבים מוכנים, כדאי להתחיל את התהליך ולא לבזבז אף רגע. המשיכו לקרוא כדי לדעת איך מכינים את הלחם המהפכני הזה!

  1. מניחים את קמח תפוחי האדמה בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את השמרים היבשים והסוכר ומערבבים היטב.
  3. יוצרים גומה במרכז הקמח ושמים בתוכה את המלח ושמן הזית.
  4. לתוך הגומה מוסיפים את המים הפושרים, ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  5. לשים את הבצק בידיים עד שהכי נעים וזה לא נדבק יותר (5-7 דקות).
  6. מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים במגבת. נותנים לו לתפוס מקום במשך 30-60 דקות.
  7. לאחר שהבצק תפח, לשים אותו שוב מעט ולהוסיף את התוספות שבחרתם.
  8. מניחים את הבצק לתוך תבנית מלבנית ואוטמים אותו שוב. מאפשרים לו להתפשט עוד 20 דקות נוספים.
  9. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  10. אופים במשך 40-45 דקות או עד שהלחם מקבל צבע זהוב.
  11. מוציאים מהתנור, נותנים ללחם להתקרר במשך 10 דקות ואז מסירים מהתבנית.
  12. סוגרים את העיניים, לוקחים ביס ראשון ומתגברים על התלהבות!

תוספות או שדרוגים אפשריים

כדי להעניק ללחם טעמים נוספים, אפשר לשקול להוסיף:

  • זרעי צ'יה או פשתן – לא רק עונג, אלא גם בריאות!
  • זיתים קצוצים לכל אוהבי הטעמים האיטלקיים.
  • שום קצוץ או שום קלוי.
  • גבינות קשות – למי שרוצה להוסיף טוויסט מדהים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין לקראת ארוחה משפחתית?
 בהחלט! הלחם הזה מושלם ללוות כל ארוחה.

מה אם אני לא אוהב תפוחי אדמה?
 ניתן להמיר את קמח תפוחי האדמה בקמח תפו”א אחר, אבל כדאי לנסות את המתכון הזה קודם.

עד כמה הלחם מקבל אווריריות?
 עם הקדשת הזמן לתפיחה, הלחם יוצא אוורירי ונימוח.

יכול להיות שהלחם משגע?
 לגמרי! במקרה הזה, ביס אחד יגיד הרבה.

לכמה זמן ניתן לשמור את הלחם?
 מומלץ לאכול אותו מיד לאחר הכנה. במקרה ורוצים לשמור, עדיף להקפיא.

אפשר להכין אותו מראש?
 בוודאי! ניתן להכין את הבצק יום מראש ולהשאיר במקרר.

האם הוא דל פחמימות?
 לא, אבל אם תחליפו את הקמח, אפשר להפוך אותו לדל פחמימות.

על מה כדאי לשים לב בזמן האפייה?
 חשוב לפקוח עין על זמן האפייה, כשהלחם מתחיל לבעבע ובראשה על התנור, כדאי להתחיל לבדוק.

איזה סוג שמן כדאי להשתמש?
 שמן זית הוא הבחירה הטובה ביותר – הוא מוסיף טעם!

האם זה טעים גם בלי תוספות?
 בדיוק כפי שהוא – מדהים! אל תשכחו ללקק את האצבעות.

אבקש מכולם לשתף את המתכון המופלא הזה, להכין ולהעניק לעצמכם חזרה מכל ביס. מגיע לכם רק הטוב ביותר! אתם מוכנים לאתגר? לזרוק כמה חברים לרשתות החברתיות והנה – מתכון לסיפור הצלחה. תהנו!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מה אפשר לאכול אחרי עקירה כירורגית? מדריך מומחה
```html מה אפשר לאכול אחרי עקירה כירורגית? כל מה שצריך לדעת! עקירה כירורגית של שיניים היא תהליך רפואי לא...
קרא עוד »
דצמ 30, 2024
האם בריא לאכול קליפה של שקדים? גלו את התשובה!
```html שקדים: האם כדאי לאכול את הקליפה? שקדים הם אחד הסוגים הפופולריים של אגוזים ברחבי העולם, ובזכות...
קרא עוד »
נוב 30, 2024
שרירים בגוף שאנשים מפספסים בחדר כושר
```html ששת השרירים שאנשים הכי אוהבים לאמן - מה נותן להם את ההנאה? חדר הכושר הוא מקום שמלא בקולציות, ריחות...
קרא עוד »
דצמ 01, 2024
נגישות