לגלות את המתכון הסודי לקציצות פרסיות טעימות
"`html
מתכון לקציצות פרסיות שהן פשוט מדהימות
דמיינו רגע את הרגע שבאתם הביתה מעבודה או מהיום המרתק שלכם, וניחוח נפלא ממלא את האוויר. תוספת של כוסמת, תבלינים מזרחיים ולימון שסוחטים על קציצות פרסיות מדהימות, בוודאי יגרמו לכם לרצות להיכנס למטבח מיד ולהתענג על הטעם המעלף. מתכון זה לא רק יקל עליכם את ערב האוכל, אלא גם יביא לשולחן שלכם טעמים משגעים, כאלו שכולם ירצו ללקק את האצבעות! ואם לא די בכך, הקציצות מרשימות גם במראה שלהן – כל קציצה נראית כמו יצירת אמנות.
זמן הכנת המתכון: 1 שעות | רמת קושי: בינוני | מספר מנות: 4-6 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- מגישה: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את הקציצות המושלמות מהמטבח הפרסי, עלינו לאסוף את הרכיבים הנכונים. בואו נתחיל במרכיבים הפשוטים, אך המבאסים שנבחר בהם.
- 500 גרם בשר טחון (אפשר להשתמש גם בבשר ירדן או הודו)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק (אופציונלי)
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית כל תיבול אחר שאתם אוהבים (חרדל, זעתר, אני מתחבר לדברים שטורפים חיים)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
מרכיבים חלופיים
אם תרצו לגוון את המתכון עם גרסה טבעונית או דלת פחמימות, ניתן להמיר את הבשר בטופו או בפול קלו. כך תוכלו ליצור קציצות בריאות ואפילו דל פחמימות, שעדיין ישאירו אתכם עם טעם מדהים. עם כמה ירקות קצוצים אתם יכולים לדחוף לתוך הקציצות באהבה רבה!
שלבי ההכנה
נכון, זה לא מסובך כמו ששמים רגל על מחבת, אבל יש פה גם קסם.
- מניחים את כל הרכיבים במדג צילום (חוץ מהשמן כמובן).
- מערבבים היטב עד שהכל מתאחד לכדי תערובת אחידה.
- שמים את התערובת במקרר למשך 30 דקות (זה הכרחי).
- בינתיים מחממים את השמן במחבת על חום בינוני.
- מעצבים קציצות בגודל פינג פונג ומניחים במחבת.
- מטגנים במשך כ-5 דקות מכל צד עד שהן עוברות צבע זהוב.
- מעבירים את הקציצות לנייר סופג כדי להיפטר מהשמן המיותר.
- מגישים חם עם טחינה או סלט לצד.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שאפשר להוסיף חסה וסלט עגבניות קצוצות לצד הקציצות. רוצים להפוך את המנה לעוד יותר חגיגית? טפחו רוטב יוגורט עם נענע ולימון ותמרחו אותו מעל הקציצות. זה פשוט אגדי וכמובן בונוס טעים!
שאלות ותשובות
מה מקור המתכון הזה?
את המתכון הזה הכנתי בעקבות מתכונים שנשאבו מהמטבח הפרסי שלי, אבל כמובן עם הטאצ' האישי שלי. אני זוכר את סבתא שלי, איך היא הייתה מכינה את זה בכל חורף.
אפשר להכין את הקציצות עם בשר אחרים?
בוודאי! אפשר לשדרג עם בשר בקר, עוף או אפילו להכין טבעונית עם חומוס וגרגרי חומוס טחונים.
האם אני יכול להקפיא את הקציצות?
בהחלט. אפשר להקפיא בנפרד, ואז להפשיר ולחמם מחדש. זה לא ישפיע על הטעמים, רק ישמור לכם על זמן.
מה להגיש עם הקציצות?
אנחנו ממליצים על אורז עם צימוקים, או סלט ירקות קל ומרענן לקבלת שילוב מושלם.
מה אם איני אוהב את הטעם של קינמון?
אם קינמון זה לא העניין שלכם, אל תוסיפו, זה לא מחייב. שימו את התבלינים שאתם אוהבים!
האם ניתן לעשות קציצות קטנות יותר?
בהחלט, קציצות קטנות יותר ידרשו פחות זמן בישול. תהיו יצירתיים!
האם יש בעיה אם אני משתמש בשמן זית?
שמן לזית רגיש בחום גבוה, אז הימנעו ממנו אם אתם מתכוונים לטגן. עדיף להשתמש בשמן קנולה.
אם אני רוצה להיות דל פחמימות, מה כדאי לשים במקום קמח?
אחת האפשרויות היא קמח שקדים או קמח קוקוס.
האם אפשר גם להכין קציצות על הגריל?
בהחלט! לקציצות יש טעמים מאוד משגעים על הגריל.
מה לגבי תיבול אותה כדור הבשר מלמעלה?
גבינה בולגרית מפוררת, רוטב עגבניות חריף או אפילו צ'ימיצ'ורי – כל דבר יוסיף ניחוח נוסף.
בסופו של דבר, המתכון הזה הוא בבחינת חגיגה לכל חיך. אנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות ולא לשכוח לספר לנו איך יצא לכם!
"`